Co Driver Business Controller vacatures Cover

Co Driver Business Controller vacatures

Gaat jouw hart sneller kloppen van het verbeteren van de finance ondersteuning bij de uitvoering van strategische en operationele business plannen? Als Co Driver Business Controller speel jij in op de veranderende behoefte van de business. Jij bent daar waar de cruciale discussies plaatsvinden die leiden tot de beste strategische en tactische beslissingen!

Interessante vacatures voor Co Driver Business Controllers

Jouw werkzaamheden als Co Driver Business Controller

Je vertaalt strategische doelstellingen naar Key Performance Indicators en weet precies wat er in de markt speelt. Met jouw visie doe je voorspellingen en aanbevelingen voor het bedrijf die bijdragen aan lange termijn waarde creatie. Eventuele afwijkingen analyseer en rapporteer je.

Vanuit de financials en de key drivers draag je inzichten aan rondom het optimaliseren van de prestaties van de organisatie. Daarbij heb je een actieve rol bij de vertaling van de strategie richting bedrijfsvoering en financiële doelstellingen. Denk hierbij ook aan het adviseren over procesverbeteringen, bijvoorbeeld door middel van automatisering en robotisering.

Als onderdeel van het managementteam heb je niet alleen een adviserende, maar ook een leidende rol vanuit Finance. Je bent constant bezig om de juiste acties uit te zetten, zodat de organisatie ook in de toekomst van toegevoegde waarde kan zijn. Je bent positief kritisch, neemt niet zomaar iets aan, maar gaat op onderzoek uit. Je volgt je visie en laat je niet zomaar iets wijs maken. Je hebt een visie en neemt de organisatie hierin mee.

Vanuit jouw rol denk je mee over onder meer de volgende vraagstukken:

 • Hoe ontwikkelen de operationele KPI’s zich (first time right, NPS, behandeltijden, werkpakket) en welke financiële impact heeft dit?
 • Welke schaalvoordelen of procesverbeteringen zijn er te realiseren?
 • Welke effecten verwachten we van automatisering en digitaliseringsprojecten en hoe monitoren we de voortgang?
 • Hoe ontwikkelt de (concurrerende) markt zich ten opzichte onze organisatie?
 • Hoe kunnen we regeren i.p.v. reageren op wat er op ons pad komt?
 • Hoe kunnen we de voorspelbaarheid vergroten?

Daarnaast krijg je alle ruimte om op zoek te gaan naar relevante analyse thema's waar jij denkt dat verbeteringen mogelijk zijn.

Waar werken Co Driver Business Controllers?

Je gaat aan de slag voor toonaangevende spelers als NS, KLM, Sabic, ASML, Philips, Royal FrieslandCampina, Jacobs Douwe Egberts en Danone. Of bij aansprekende organisaties in het MKB, ministeries, zorginstellingen, overheden of innovatieve start-ups. Jij helpt deze organisaties om toekomstgericht te werken en om de strategie van de organisatie te vertalen naar concrete procesverbeteringen.

Met wie werk je samen?

Je werkt samen met collega’s vanuit verschillende afdelingen in de organisatie. Als Co Driver Business Controller ben je de spin in het web en zorg je dat je goed op de hoogte bent van wat er speelt.

Wat wij vragen

 • Afgeronde bachelor opleiding in bedrijfseconomie, accounting, finance of control;
 • Is op de hoogte van externe ontwikkelingen binnen het vakgebied Finance, wisselt deze uit met stakeholders en weet deze met de huidige werkprocessen te integreren;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bijv. als controller of business analist;
 • Expert in MS Excel, Powerpoint, Power BI en reporting tooling;
 • Affiniteit met en interesse in analytische tools;
 • Je houdt van verandering en innovatie, bent nieuwsgierig, leergierig, initiatiefrijk, proactief, resultaat gedreven en hebt een kritische instelling;
 • Beschikt over lef en daadkracht gecombineerd met zelfstartend en zelfsturend vermogen;
 • Analytisch en communicatief sterk, in staat om snel tot de kern te komen, het eenvoudig weer te geven en vanuit verbinding met impact te communiceren aan stakeholders;
 • Je hebt visie en genoeg empathisch vermogen deze visie goed over te brengen;
 • Je werkt graag en actief samen, bent in staat een netwerk te onderhouden, kunt sturen en bent in staat om anderen mee te krijgen.

Werken bij Yacht Finance

Als Finance-professional sluit jij je aan bij onze Futurizing Finance community. Via dit netwerk houdt jij je kennis up-to-date, vergroot jij met innovatieve trainingen en vakgerichte platforms je expertise en kan jij jouw netwerk uitbreiden. Ook biedt het je uitdagende opdrachten, leerzame events en de leukste collega’s. Zo blijf jij een futureproof Finance-professional.

Sluit jij je aan bij onze Futurizing Finance community

Meer weten over Yacht Finance? Lees alles over Yacht Finance & check onze Finance-vacatures

Voor de cijfers weten ze je als business controller altijd al te vinden. Maar ik merk dat ik in mijn adviserende rol ook steeds nadrukkelijker een partij ben, waardoor je als sparringpartner je meerwaarde echt kunt laten gelden. Ook bijvoorbeeld door het stellen van kritische vragen over de gang van zaken. Dat leidt af en toe tot frictie, maar dat werkt enkel positief. Op die wijze kom je als organisatie immers tot weloverwogen beslissingen, die tot het beste vervolg en eindresultaat leiden.

Lars Kleine Wiecherink Finance interim professional

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Vera Hacquier

Recruitment Consultant

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière

Deze artikelen & blogs over Finance moet je zeker even lezen