Artikel

De ambitie van interim professional Lilian van Ooijen

19 november 2020 - 3 min.

Header image

Het werkveld van onze Marketing & Communications Interim Professionals is volop in beweging. Dag in dag uit dragen onze interim professionals (IP’ers) bij aan het ondersteunen van diverse opdrachtgevers bij het oplossen van uiteenlopende vraagstukken. In de artikelreeks ‘De ambitie van’ vertelt één van onze IP’ers uitgebreid over zijn of haar huidige opdracht en ambitie. In deze editie is Lilian van Ooijen aan het woord.

Lilian, kan je iets vertellen over je huidige opdracht?

"Op dit moment werk ik als Communicatieadviseur voor de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK). Toen ik begon bij de Veiligheidsregio hield ik me vooral bezig met het opvangen van de hoge workload, zowel voor de Brandweer als de GGD. Sinds een paar weken zit ik met enkele collega’s in een team dat zich uitsluitend focust op communicatie rondom corona vanuit GGD Kennemerland. Ik maak hiervoor onder andere communicatiemiddelen, zoals flyers voor de corona-teststraten in Haarlem en Haarlemmermeer. Ik beheer de social media-accounts van GGD Kennemerland en houd de website up-to-date. Daarnaast doe ik webcare, ik beantwoord dagelijks vragen over corona die gesteld worden op Twitter en Facebook. Nu ik in dit corona- team zit met twee nieuwe collega’s, is er ruimte om zaken naar een hoger niveau te tillen.”

Hoe heb je bijgedragen aan het succes van de GGD?

“Waar ik me veel mee bezighoud is het verbeteren van de online communicatie rondom corona. Hoe kunnen we onze informatie op de website en social media duidelijker maken voor de inwoners en professionals binnen de regio Kennemerland? Voordat ik bij de VRK kwam, had de website van de GGD een tijdlang weinig aandacht gehad doordat de collega’s simpelweg overspoeld werden door ad-hoc taken rondom corona. Het was fijn om hier een verbeterslag te kunnen maken doordat ik er met een frisse en kritische blik naar keek. Het proces van verbetering is overigens continu in ontwikkeling. In ons team zijn we bijvoorbeeld bezig om jongeren bewust te maken van het belang van de maatregelen, dat vertaal ik door naar de website. Sinds kort hebben we een pagina met informatie over wat er gebeurt als er op scholen een besmetting plaatsvindt. Ik heb me recentelijk verdiept in hoe we laaggeletterden kunnen bereiken. Na een gesprek met een expert, heb ik aanpassingen gedaan op onze website.”

Hoe blijf je futureproof?

“Doordat ik steeds voor verschillende opdrachtgevers werk, ontwikkel ik continue nieuwe vaardigheden en leer ik elke keer weer met nieuwe software werken. Zowel voor werk als in mijn eigen tijd volg ik regelmatig cursussen en workshops om mijn kennis te verbreden. Zo heb ik bij NIMA opleidingen gevolgd en recentelijk een cursus Agile. Mijn kennis van Adobe Creative Suite heb ik afgelopen jaar verbreed door een opleiding grafische vormgeving te volgen. Visuele uitingen, zoals infographics zijn heel belangrijk voor organisaties als GGD Kennemerland. Ik vind het handig en leuk om hier kennis van te hebben en zo breder inzetbaar te zijn. Tot slot verdiep ik me in privétijd ook in content management en online marketing, omdat ik eigen websites heb en social media-accounts.”

Wat is je ideale volgende opdracht?

“Ik haal plezier en voldoening uit schrijven en redigeren, evenals als het opzetten en verbeteren van websites op tekst- en beeld-niveau. Dus dit zou ik graag ook weer inzetten voor een volgende opdracht. Het zou ideaal zijn om hierin nog meer met vormgeving te kunnen doen aangezien ik me op dit vlak aan het ontwikkelen ben. Het lijkt me leuk om eens voor de gemeente Amsterdam te werken. Ik woon zelf in Amsterdam en kan dan iets voor de stad betekenen. Bovendien heb ik in mijn eerdere functies bij de ministeries LNV en EZK, evenals nu bij VRK, samengewerkt met gemeenten. Het is interessant om meerdere overheidsorganen te leren kennen. Ik houd ervan om mijn horizon te verbreden.”

Lees ook over het de ambitie en huidige opdracht van interim professional Madelein Rothuizen. Klik hier voor het interview.

Gerelateerde artikelen & blogs

Wil je meer weten?

Neem dan contact met mij op

contactperson Image

Jesse Kuiper

Recruitment Consultant Marketing & Communications

contactperson Image

Alwin Schumacher

Principal Sales Consultant Marketing & Communications

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière