Artikel

De ambitie van: Madelein Rothuizen

06 november 2020 - 2 min.

Header image

Het werkveld van onze Marketing & Communications Interim Professionals is volop in beweging. Dag in dag uit dragen onze IP’ers bij aan het ondersteunen van diverse opdrachtgevers bij het oplossen van uiteenlopende vraagstukken. In de artikelreeks ‘De ambitie van’ vertelt één van onze IP’ers uitgebreid over zijn of haar huidige opdracht en ambitie. Deze keer is Madelein Rothuizen aan het woord.

Madelein, kan je iets vertellen over je laatste opdracht?

"Ik heb tot een aantal maanden geleden de coördinatie en uitvoering van marketing- en communicatieprojecten bij TNO verzorgd. TNO is de onafhankelijke onderzoeksorganisatie waar iedere dag wordt gewerkt aan het leveren van aantoonbare meerwaarde voor overheid en bedrijfsleven op de grote maatschappelijke en economische vraagstukken. De Nederlandse industrie hoort tot de wereldtop en is enorm belangrijk voor onze export en werkgelegenheid. 

TNO helpt de industrie te innoveren en haar positie in de top te behouden door aan maatschappelijke uitdagingen te werken en steeds verder te ontwikkelen. TNO kent 10 verschillende aandachtsgebieden. Ik heb grote projecten binnen het aandachtsgebied Industrie gemanaged. Ik heb tijdens mijn opdracht bij TNO, door het opzetten en inrichten van communicatie en campagnes het werk van TNO extern zichtbaar gemaakt. Zo kan de buitenwereld zien welke oplossingen TNO vindt voor een specifieke, maatschappelijke uitdaging. In het tweede kwartaal van 2020 ben ik met verlof gegaan." 

Hoe heb je bijgedragen aan het succes van TNO?

"Ik heb taal altijd een belangrijk onderdeel gevonden van het communicatievak. De letterlijke betekenis van de woorden in een taaluiting is slechts een gedeelte van de communicatieboodschap. Er kan zoveel meer met taal. Met de combinatie taalbeheersing en krachtig projectmanagement kom ik bedrijven graag ondersteunen. Ik denk dat het succes in projectmanagement afhankelijk is van soepelheid; de mogelijkheid om te kúnnen en mógen anticiperen op de dagelijkse omstandigheden en bij te sturen is cruciaal."

Wat zegt je opdrachtgever over jou?

Karen Rijkers, business partner Marketing & Communicatie, Industrie: “De tomeloze energie en inzet om het werk gedaan te krijgen, is kenmerkend voor Madelein. Haar projectmanagementskills zoals planning, overzicht en voortgang bewaken én kennis en kunde zijn erg sterk. Daarnaast is het gewoon een leuk mens met wie het prettig samenwerken is.”

Wat is je ideale volgende opdracht?

"Yacht heeft in de afgelopen 10 jaar heel veel interessante deuren voor mij geopend en ik hoop dat de komende 10 jaar net zo interessant mag worden. Ik heb veel verschillende bedrijven van binnen bewonderd, vooral grote commerciële spelers, maar bij een ministerie heb ik nog niet gewerkt. Mochten zij een (senior) communicatieadviseur of projectmanager kunnen gebruiken dan spring ik op mijn fiets!"

Meer weten?

Meer weten over wat Yacht voor jou als opdrachtgever of professional kan betekenen? 

  • Bel of mail voor recruitment naar Jesse Kuiper +31 (0)6 13 28 39 47
  • Bel voor interim opdrachten naar Alwin Schumacher +31 (0)6 50 82 29 54

Gerelateerde artikelen & blogs