Projectleider ruimtelijke ontwikkeling vacatures Cover

Projectleider ruimtelijke ontwikkeling vacatures

Of het nu gaat om een grote binnenstedelijke ontwikkeling, de herinrichting van een bedrijventerrein of de aanleg van een speelplek: de projecten die jij als managet hebben impact. Daarbij spelen vele belangen en als projectleider ruimtelijke ontwikkeling opereer jij in het middelpunt van een politieke en bestuurlijke omgeving. Je overlegt, onderhandelt, adviseert, bedenkt oplossingen en stuurt het project op daadkrachtige én verbindende wijze naar het einddoel. 

Interessante vacatures voor projectleider ruimtelijke ontwikkeling

Jouw werkzaamheden als projectleider ruimtelijke ontwikkeling

Als projectleider ruimtelijke ontwikkeling werk je voor de overheid, meestal voor een gemeente. Jouw doel? Mooie ruimtelijke plannen gerealiseerd krijgen, binnen de beheersuitgangspunten. Dat kan de realisatie van een grote fietsenflat bij Amsterdam Centraal zijn, maar ook de ontwikkeling van een nieuw woongebied in de polder. Vaak lopen er meerdere projecten tegelijk. Jij leidt deze projecten in goede banen, van de initiatief- t/m de realisatiefase. 

Jij zet de lijnen uit, stuurt projectmedewerkers en externe adviseurs aan en bent verantwoordelijk voor projectdefinities, planningen en projectrapportages. Ook zorg je voor de juiste afwegingskaders in je adviezen aan het college van B&W en de gemeenteraad. Je beweegt je makkelijk door het politieke en bestuurlijke landschap en bent veelvuldig aan het overleggen en onderhandelen. Niet alleen binnen de eigen gemeente, maar zeker ook daarbuiten. Met bijvoorbeeld ontwikkelaars of medeoverheden, zoals de provincie of Rijkswaterstaat. 

Projecten in goede banen leiden betekent sturing geven op alle beheersuitgangspunten: tijd, geld, kwaliteit en informatie. Risico’s managen en continu inspelen op ontwikkelingen. Want het kan zomaar zijn dat de politiek ineens een andere richting kiest. Of dat een project om wat voor reden stil komt te liggen. Wat er ook gebeurt: jij laat je niet uit het veld slaan. Je denkt vooruit, ziet altijd kansen en bent creatief in het vinden van nieuwe oplossingsrichtingen

Waar werken projectleider ruimtelijke ontwikkeling?

Bij ambitieuze overheden, veelal gemeenten. Dat kunnen grote steden zijn, maar ook plattelandsgemeenten. Afhankelijk van de organisatie en de omvang van de projecten werk je aan één specifiek project of word je voor langere tijd ingezet en ga je met meerdere projecten aan de slag. 

Met wie werk je samen?

Als projectleider ruimtelijke ontwikkeling ben jij de spil in de ruimtelijke projecten van de gemeente. Je stuurt projectmedewerkers aan, werkt samen met externe onderzoeks- en adviesbureaus, adviseert gemeentebestuur en politiek en je bent in gesprek met inwoners, bedrijven, ontwikkelaars en overheden. Je hebt een groot netwerk, gebruikt je voelsprieten binnen én buiten de organisatie, en weet verbindingen te leggen. 

Wat wij vragen

  • Je hebt een hbo(+)-diploma, bijvoorbeeld in de richting van sociale geografie, planologie of stedenbouwkunde;
  • Je hebt 5 tot 8 jaar werkervaring, waarvan minimaal 3 jaar binnen gebiedsontwikkeling of als projectmanager;
  • Je bent een daadkrachtige verbinder;
  • Je bent een deskundige gesprekspartner die denkt in oplossingen;
  • Je staat stevig in je schoenen en hebt een gezonde dosis overtuigingskracht; 
  • Je houdt van aanpakken, werkt gestructureerd en resultaatgericht, en houdt de voortgang scherp in de gaten; 
  • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk. 

Werken bij Yacht Engineering

Bij Yacht is Engineering veruit het grootste vakgebied. Ruim 850 engineers werken via ons bij allerlei opdrachtgevers. Sluit je nu aan bij ons Engineering-netwerk! Zo ontmoet je tijdens technische challenges en inspirerende events een grote groep vakgenoten om kennis te delen en met elkaar te sparren.

Meer weten over Yacht Engineering?Lees alles over Yacht Engineering & check onze Engineering-vacatures

De politieke en bestuurlijke omgeving waarin je werkt, de verschillende belangen waar je rekening mee moet houden. Dat maakt werken als projectleider bij een gemeentelijke organisatie zo mooi. Je moet creatief zijn, denken in mogelijkheden en kansen zien en pakken. Als projectmanager bij De Friese Meren heb ik aan uiteenlopende projecten gewerkt. Zoals; de aanleg van een speelplek, woningbouwlocaties of het aantrekkelijker maken van een bedrijventerrein. Via Yacht kom ik op veel verschillende plekken en word ik continu uitgedaagd om te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

contactperson Image
Samir Bensliman Proces en procedurebegeleider Provinciale Inpassingsplannen

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Robin Valk

Sourcing Specialist - Amsterdam

contactperson Image

Jordi Mulders

Recruitment Consultant

contactperson Image

Jesper Bouwman

Recruitment Consultant - Groningen

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière

Deze artikelen & blogs over Engineering moet je zeker even lezen