Business Information Management (BIM) professional vacatures Cover

Business Information Management (BIM) professional vacatures

De kloof dichten tussen business en IT, als Business Information Management (BIM) professional gaat je hart hier sneller van kloppen! Waarde toevoegen aan organisaties die actief zijn in sectoren als Zorg, Onderwijs, Overheid en Zakelijke Dienstverlening. Sparren met de business, behoeften en wensen in kaart brengen en deze vertalen naar een effectieve en efficiënte informatievoorziening, daar ben jij als Business Information Manager goed in. Deskundig, verbindend en daadkrachtig, daar sta jij voor.

Rollen en functies

 • Informatiemanager, IT Manager
 • Adviseur Informatiemanagement, Beleidsadviseur
 • BI Consultant, Business Analist, Informatie Analist, Business Consultant
 • Functioneel Beheerder, Proces-, Project-, Programmamanager, PMO

Bekijk alle BIM professional vacatures

Interessante vacatures voor Business Information Management (BIM) professionals

Jouw werkzaamheden als Business Information Management professional

In de rol van Business Information Manager ben jij verantwoordelijk voor het functioneren en optimaliseren van de informatiestromen bij onze opdrachtgevers. Vanwege de constante verandering in de behoefte van de gebruikers en rekening houdend met veranderende wet- en regelgeving zijn de informatiestromen, applicaties en systemen constant in beweging. Door jouw communicatieve skills weet jij goed in kaart te brengen wat de wensen en de behoeftes van de gebruikers zijn én kun jij de vertaalslag maken naar IT. Door je interesse in mensen, techniek en processen kun jij optimaal schakelen met zowel de business als IT.

Waar werken Business Information Management professionals?

Je werkt waar je maximaal tot je recht komt. Dit kan zijn binnen de zorgsector waar je aan de slag gaat met het implementeren van een nieuw EPD of het optimaliseren van de processen. Binnen een gemeente waar nieuwe wet- en regelgeving vertaald moet worden naar bestaande processen en systemen. Of binnen een commerciële organisatie waar de data gevisualiseerd moet worden naar bruikbare metingen van de KPI’s voor het management. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Met wie werk je samen?

Vanuit onze Yacht BIM community werk je aan een opdracht bij een van onze klanten. Waar de focus voorheen lag op het beheren van applicaties, gaat het bij onze klanten nu veel meer om regievoering over IT. Over het begrijpen van de business en het leggen van verbindingen met stakeholders. Vanuit die hoedanigheid werk je samen met afdelingen als Bedrijfsvoering, Informatiemanagement, BI & Analytics, Business Control, Bedrijfsbureau, IT en natuurlijk bedrijfsonderdelen waar eindgebruikers van informatie-oplossingen werkzaam zijn. Tijdens je opdrachten krijg je te maken met technologieën en methodes zoals Regievoering, Power BI, BiSL, Thinking Processes, IREB, Effectief Beïnvloeden, Data analyse, Privacy & data protection, Agile, SCRUM, TMAP, Lean, Wetgeving, Zaakgericht werken en Informatiegestuurd werken.

Wat wij vragen

 • Je bent in het bezit van een afgeronde HBO- of WO opleiding en interesse hoe mens en techniek samen werken
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring in een rol als (strategisch) informatiemanager, informatie analist, business analist of een vergelijkbare rol en wilt je graag verder ontwikkelen
 • Onze BIM'ers hebben opleidingen gevolgd zoals: Bedrijfskundige Informatica, Psychologie, Gedragswetenschappen en Business & IT
 • Het is een grote pré wanneer je IREB en/of BISL gecertificeerd bent
 • Je bent zeer communicatief vaardig en kan je mannetje staan in verschillende teams
 • Je hebt zowel grote interesse voor mens, proces en techniek én de samenhang hiertussen
 • Je bent flexibel en gaat zeer goed om met veranderingen. 
 • Je vindt het leuk om met diverse soorten mensen te schakelen en houdt ervan om jezelf te ontwikkelen
 • Bij voorkeur heb je ervaring in projectmatig werken en ben je minimaal 32 uur per week beschikbaar. 

Werken bij Yacht IT

Natuurlijk werk je met je collega’s bij je opdrachtgever. Maar daarnaast sluit je je aan bij onze Yacht BIM community, met inmiddels meer dan 150 collega’s die werkzaam zijn binnen het informatiemanagement domein. Een community waar kennis gedeeld wordt, er ruimte is om gave projecten intern op te starten en bovenal waar er veel gelachen wordt. Meer weten?

Ga naar onze BIM community

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Britt Verhagen - Van der Linden

Principal Recruitment Consultant (regio Zuid Oost & landelijk)

contactperson Image

Annemarie Slagter

Recruitment Consultant (regio Noord Oost)

contactperson Image

Anja Leber

Recruitment Consultant (regio Noord West)

contactperson Image

Ernst-Jan Pastoor

Senior Recruitment Consultant (regio Noord)

contactperson Image

Michel Cnossen

Senior Recruitment Consultant (regio Midden)

Business Information Management Programma Banner

Business Information Management Programma

Het Business Information Management Programma is meer dan alleen gave opdrachten uitvoeren. Het gaat om jezelf ontwikkelen, zowel met collega’s als via het opleidingsprogramma.

Bekijk het programma