Podcast: werkgevers van de toekomst Cover

Podcast: werkgevers van de toekomst

Nieuwe professionals aantrekken én behouden in deze krappe arbeidsmarkt? Voor organisaties is het een zoektocht. In de podcast van Yacht ‘Werkgevers van de toekomst’ hoor je de oplossingen. Van employer branding tot skill-based werven: in zeven afleveringen geven verschillende experts adviezen voor duurzaam werkgeverschap. Word werkgever van de toekomst en luister nu naar de podcast.

Beluister de podcasts

Alle podcastafleveringen:

Duurzaam werkgeverschap

In de huidige krappe arbeidsmarkt is het cruciaal om de juiste expertise aan je organisatie te binden. Hoe doe je dat nu en in de toekomst?  In deze aflevering gaan we met Business Development Manager Misja Bouma en Huub Damoiseaux, HR Directeur Yacht Groep, in gesprek over de essentiële onderdelen van duurzaam werkgeverschap. Luister de aflevering voor adviezen om werknemers te binden, verzuim laag te houden en je organisatie aantrekkelijk in de markt te zetten. 

Ga naar de podcast

Krappe arbeidsmarkt

Door de krapte op de arbeidsmarkt is het moeilijk om de juiste expertise te vinden. En die schaarste op de arbeidsmarkt verdwijnt de komende jaren niet. Wat houdt deze arbeidskrapte in stand? En hoe doorbreek je dit in jouw bedrijf? Luister nu naar deze podcast met Bart van Krimpen en Erwin Koenderman om erachter te komen.

Luister de podcast

Skill-based werven

De juiste skills, op de juiste plek: dát is de uitdaging die een krappe arbeidsmarkt met zich meebrengt. Skilled-based werven, hoe doe je dat? En hoe haal je ondanks de arbeidskrapte toch de juiste expertise in huis? Oscar van Mourik, gedragswetenschapper voor Randstad Groep Nederland en Shirien Amel Gharib vertellen je er alles over. 

Luister de podcast over skill-based werven

Inclusieve arbeidsmarkt

Krapte op de arbeidsmarkt, een steeds internationalere werkomgeving en een groeiend maatschappelijk besef: inclusief werken is nu crucialer dan ooit. Hoe creëer je als werkgever een cultuur waarin iedereen zich welkom voelt? In deze podcast leggen we dit vraagstuk voor aan Amar Bissumbhar en Fatih Yilmaz.

Ga naar de podcast over de inclusieve arbeidsmarkt

Employer branding

Werkgevers met een sterk employer brand weten talent in een krappe arbeidsmarkt aan te trekken én te behouden. Ze brengen expertise samen om vooruitgang te realiseren en lopen dus voorop in de markt. In deze podcast hoor je hoe je aan de slag gaat met je employer brandingstrategie.

Luister de podcast over employer branding

Duurzame inzetbaarheid

Geef voor een toekomstbestendige organisatie prioriteit aan duurzame inzetbaarheid. Zo zorg je niet alleen dat je huidige personeel futureproof blijft, maar voorkom je ook uitval. Maar hoe vergroot je de duurzame inzetbaarheid van je professionals Recruitment consultant Vinesh Khoenkhoen en loopbaancoach Dimitri Boekelman praten je bij over duurzame inzetbaarheid. 

Ga naar de podcast over duurzame inzetbaarheid

Toekomstbestendige arbeidsmarkt

Om de arbeidsmarkt toekomstbestendig te maken, gaat die fundamenteel op de schop. Het verschil tussen flexibele en vaste contracten wordt verkleind, terwijl organisaties wel wendbaar blijven. Weet welke ontwikkelingen gaan komen en hoe je daar als werkgever slim op inspeelt door te luisteren naar deze podcast.

Ga naar de podcast

Word ook een duurzame werkgever Banner

Word ook een duurzame werkgever

Meer weten over het thema duurzaam werkgeverschap? En hoe word je een futureproof duurzame werkgever in een krappe arbeidsmarkt? Met onze HR-trends realiseer je duurzaam werkgeverschap.

Check alle HR-trends