De beste professionals binnen Finance Cover

De beste professionals binnen Finance

De markt wordt steeds digitaler en consumenten zijn veeleisend. Zij willen snelheid, productinnovaties en het liefst ook nog online te bestellen. Daarbij opgeteld willen zij transparantie en vergaande service, 24 uur per dag. Hoe reageert u hierop als organisatie? Moet u uw businessmodel aanpassen? Innoveren moet om de concurrentie buiten de deur te houden. Dat is een ding dat zeker is. Maar hoe schat u deze projecten op waarde? Oftewel: wat is innovatie waard? Hoe betrouwbaar is de (markt)data waarop u uw investeringsbesluiten neemt?

De Finance professional van nu

Finance professionals helpen u bij dit soort vraagstukken. De Finance professional van nu kijkt verder dan de financiële kolom alléén. Compliance, ICT, organisatieprocessen, bedrijfscultuur en maatschappelijke consequenties moeten worden meegewogen. Een integrale aanpak. Dát kenmerkt de huidige Finance professional. Hij of zij heeft brede kennis van bedrijfsprocessen en acteert als uw businesspartner.

Best in Finance

De rol van de controller verandert de komende jaren op de al ingeslagen weg. Bepaalde taken worden geautomatiseerd, waardoor de advieskant -de rol van businesspartner- sterker naar voren moet komen. Financiële professionals zijn op zoek naar manieren om hun tijd en aandacht maximaal in te zetten voor precies die activiteiten die de meeste toegevoegde waarde bieden. ‘Best in Finance’ is een methode die hier zeer geschikt voor is.

Waarde toevoegen

Door de Finance-functie te splitsen in business control, financial control, finance operations en riskmanagement, wordt de functie efficiënter en effectiever. Nieuwe functies die binnen dit gedachtegoed zijn ontstaan zijn chief value officer en chief accounting. Yacht heeft zeer veel kennis en ervaring in Best in Finance projecten. Met behulp van een life cycle-model richten wij de financiële processen overzichtelijk in, conform de hoogste efficiency-eisen. Zo zorgen we ervoor dat uw financiële functie écht waarde toevoegt aan uw organisatie.

De juiste mensen

De hierboven geschetste trends hebben een grote impact op de Finance-functie. Vakinhoudelijke en ICT-kennis zijn belangrijk om alle ontwikkelingen bij te benen. Daarnaast zijn een sterke persoonlijkheid en goede communicatieve skills een must. Organisaties verwachten dat een kwart van het huidige financiële personeel niet mee kan komen met de veranderingen in de vereiste competenties. Waar vindt u de juiste mensen?

Veranderende en complexe vraag

De vraag naar hoog opgeleide professionals laat sinds 2013 een stijging zien. Financiële of accountancy-medewerkers komen inmiddels al op de tweede plaats van moeilijk te werven personeel. De vraag naar accountants en auditors is groot, er is zelfs sprake van schaarste. Ook de vraag naar Finance managers en Business Controllers is aanzienlijk.

Yacht Finance heeft de beste professionals

Yacht is landelijk actief binnen het vakgebied Finance. Met dagelijks rond de 500 financiële professionals aan het werk, heeft Yacht een breed scala aan expertise in huis. Onze specialisten zijn hoogopgeleide en ervaren financials. Zij zijn werkzaam in zowel de profit- als de non-profitsector. Onze professionals werken voor financiële instellingen, energie- en telecombedrijven, industrie, overheden en de zakelijke dienstverlening. Zij zijn actief in finance operations, standard reporting, management reporting, decision support, risk, accountancy en banking & insurance. Yacht is zo één van de grootste spelers in de Finance markt. Wilt u ook werken met de beste professionals? Wij ontmoeten u graag.

Via Yacht komt u in contact met:

  • Accountants en controleleiders 
  • Financial controllers
  • Business controllers  
  • Business analisten
  • Finance managers en financieel directeuren
  • Debiteurenbeheerders 
  • Administrateurs 
  • AO/IC-specialisten 

Yacht trainees: een frisse blik

Zoekt u jong talent? Yacht trainees is een nieuw, innovatief talentprogramma waarbinnen Financieel talent wordt talent klaargestoomd om in drie jaar tijd strategische posities binnen uw organisatie te vervullen. Een Yacht trainee doet in drie jaar tijd 3 tot 4 uitdagende opdrachten bij diverse opdrachtgevers. Daarnaast volgt hij of zij een intensief en persoonlijk leiderschapstraject. Een Yacht trainee is een waardevolle aanwinst voor uw organisatie. Meer weten?

Check de voordelen van Yacht trainees

Bent u klaar voor de toekomst? Banner

Bent u klaar voor de toekomst?

Via de scan 'Finance Future Proof' test u direct hoe toekomstbestendig uw Finance afdeling is.

Ga nu naar de scan