Personeel binnen Commercial Banking en Insurance dat het verschil kan maken Cover

Personeel binnen Commercial Banking en Insurance dat het verschil kan maken

De beste professionals in Commercial Banking en Insurance

Strenge eisen

‘Dynamisch’ is een understatement als je de stand van zaken bij banken en verzekeraars wilt typeren. Oude manieren van werken, processen en systemen voldoen niet meer aan de nieuwe, strenge eisen van consument en toezichthouders.

De band met de klant

Het consumentenvertrouwen is door de crisis en productaffaires onder druk komen te staan. De publieke opinie eist verandering in de media en op internet. De branche erkent ook zeker dat het topprioriteit is om de relatie met de consument te herstellen. Concreet betekent dit zo eenvoudig mogelijke producten die gemakkelijk toegankelijk zijn via meerdere kanalen. De service moet uitmuntend zijn en dit alles tegen een scherpe prijs.

De Wft en stress testing

Ook moeten al uw klantmedewerkers ‘actueel vakbekwaam’ zijn. Dit moeten zij aantonen door vóór 1 januari 2017 een nieuw Wft-diploma te hebben gehaald. Dit legt een flinke druk op uw adviseurs, die het examen als moeilijk ervaren, én op uw continuïteit in bemensing. Daarnaast neemt door alle onrust in de branche het belang van stress testing en risico management toe. Dit om de continuïteit van de organisatie te bewaken. Met stress testing kunt u op een praktische en systematische wijze risicovolle gebeurtenissen in scene zetten om zo een realistisch plan van aanpak te ontwerpen.

Google en Hema

Bancaire producten en verzekeringen worden steeds meer een commodity. Ook andere aanbieders gaan producten aanbieden, zoals Google en de HEMA. Aan de andere kant gaat consolidatie ook door. De universele bank rukt op. Deze grootbank levert een breed assortiment producten en diensten van zowel de retail-, private-, commercial- als de investment bank.

Een onmogelijke opgave?

Om al deze veranderingen het hoofd te bieden moet u uw distributiekanalen moderniseren, uw (IT-)processen optimaliseren en uw producten vereenvoudigen. En tegelijkertijd grip houden op de kosten. Dat lijkt een onmogelijke opgave, maar toch is dat de uitdaging waar de branche op dit moment voor staat. Bent u in staat om deze omslag te maken? Weet u welke stappen u hiervoor moet nemen? Wij helpen u graag.

Uitdagende arbeidsmarkt

In ieder geval heeft u goede mensen nodig. Maar waar vindt u die? Ook op personeelsgebied hebben banken en verzekeraars uitdagingen:

  • Aangetast imago levert uitdagingen op employer branding en aantrekken talent
  • Verloop van (jong) talent na 3 tot 5 jaar
  • Grote vraag naar commerciële (advies)functies
  • Groeiende vraag naar vakspecialisten met management potentieel
  • Hogere opleidingseisen op vakinhoud, vaardigheden en competenties (Wft)

De beste professionals

Yacht Commercial Banking en Insurance heeft de beste professionals uit de markt voor u. Uitstekend gekwalificeerde professionals, die op diverse posities in uw bedrijf van toegevoegde waarde zijn. Professionals die gewend zijn om in multidisciplinaire teams te werken en bovendien in staat zijn om regie te voeren over omvangrijke en complexe projecten. Met hun frisse blik helpen zij patronen te doorbreken en noodzakelijke veranderingen in gang te zetten.

Van alle markten thuis

Dagelijks zijn er tientallen professionals werkzaam in de branche. Yacht IT professionals helpen Verzekeraars en Pensioenuitvoerders bij de implementatie van nieuwe IT-systemen. Onze Finance professionals vergroten de effectiviteit van de financiële afdelingen. Leanspecialisten optimaliseren processen en verlagen de overhead. Marketing- en Communicatie professionals werken aan marktsegmentering, productontwikkeling en excellente communicatie.

Ook kan Yacht veel voor u betekenen op het gebied van effectiviteit en efficiency van inhuur. Onze dienstverlening gaat van brokering, naar MSP tot inhouse dienstverlening. Tot slot helpt Yacht u om kosten te besparen door een optimale inrichting van het werkaanbod, de processen en de personele bezetting. Met de inzet van flexpools voor bijvoorbeeld hypotheekadvies, debiteurenmanagement en pensioenen vangen we voor u de piekbelasting op die zo kenmerkend is voor de branche. Wilt u werken met de beste professionals? Wij ontmoeten u graag.

 

Professionals gezocht? Banner

Professionals gezocht?

Hoe wordt jouw organisatie nóg beter? Met detachering, werving & selectie, brokering of juist een inhouse oplossing? Yacht wil bijdragen aan jouw succes. Jouw vraag is daarbij altijd ons vertrekpunt.

Plaats een vacature