Artikel

5 redenen om gebruik te maken van interimmers

Author Image

Krijna Kuijt

Interim Professional Marketing & Communicatie

09 juni 2020

Header image

Ik werk al jaren als interim professional voor Yacht en opdrachtgevers benadrukken altijd weer dat ze zoveel meer uit mijn interim periode hebben gehaald. Meestal start ik omdat er een ‘gat’ is ontstaan op de afdeling, maar al snel wordt duidelijk dat het aanvullen van de afdeling (in mijn geval meestal marketingafdelingen) met één of meer flexibele krachten nog veel meer voordelen biedt, dan het vervangen van een vaste kracht. Ik heb ze hieronder kort voor je samengevat.

1. Kennis blijft in huis

Dit lijkt misschien tegenstrijdig. Een tijdelijke kracht neemt kennis toch weer mee zou je denken? In de huidige arbeidsmarkt kost het zoeken naar een nieuwe vaste kracht minimaal 3 maanden. Je kunt je voorstellen dat een groot deel van de kennis van je vertrekkende collega verloren gaat in die tijd. Door direct een interim-professional aan te stellen, zorg je dat de overdracht goed is geregeld, zonder dat het ten koste gaat van de productiviteit van je gehele team.

2. Schudt je wakker

Ken je die filmpjes waarbij je mensen de gekste dingen ziet doen uit gewoonte (ramen zemen terwijl het stormt bijvoorbeeld). Dit verschijnsel kom ik geregeld tegen bij mijn interim klussen. Doordat ik van buiten de organisatie kom, signaleer ik die (soms echt tijdvretende) activiteiten eerder dan het vaste personeel. 

3. Frisse blik

Het klinkt als een cliché, maar het werkt echt zo. Zie het als een second opinion bij een arts. Iemand met ervaringen buiten de eigen organisatie is goud waard. Dingen die voor jouw organisatie heel gewoon zijn, worden door buitenstaanders op een hele andere manier bekeken. Ervaringen die jouw afdeling mist, worden aangevuld door ervaringen bij tig andere bedrijven.

4. Boost aan kennis

De online ontwikkelingen gaan snel. Veel zaken worden door gebrek aan kennis uitbesteed. Maar als je die kennis nou eens tijdelijk in huis zou halen, dan zou dit voor de gehele afdeling een grote stap in de goede richting zijn. Dit betekent niet dat je niks meer uitbesteedt, maar je wordt er wel een betere sparringpartner door. En uitbesteden wordt niet meer ervaren als een grote black box.

5. Werkdruk blijft gezond

Nieuwe projecten opzetten, kost tijd. Beleg je dit bij je eigen mensen, dan gaat het altijd ten koste van iets, soms zelfs de gezondheid van je collega’s. Door flexibel extra krachten in te zetten als dit nodig is, blijft je afdeling gezond.

Over Yacht

Ik werk al 12,5 jaar met heel veel plezier als interim-professional voor Yacht. Als Yacht-professional ben je onderdeel van een krachtig en actief netwerk. Je spart met de beste professionals en experts uit je eigen vakgebied: tijdens events en masterclasses, in vakspecifieke communities of via unieke opleidingsprogramma’s. Meer weten? Lees dan meer info over onze dienstverlening

Gerelateerde artikelen & blogs

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière