Assessments Cover

Assessments

Het zijn jouw medewerkers en hun competenties die de kracht en vooruitgang van jouw organisatie bepalen! Wanneer je erin slaagt die competenties te herkennen en te ontwikkelen, brengen zij jouw organisatie vooruit.

Op deze pagina: 

Breng je organisatie vooruit met onze assessments 

Organisaties die vooruitgang willen realiseren zijn nergens zonder de skills en capaciteiten van hun professionals. Met onze assessments breng je deze competenties met succes in kaart en weet je precies wat professionals nodig hebben om het maximale uit zichzelf te halen. 

Vind de juiste match en haal het maximale uit talent

Assessment Centers zijn wetenschappelijk bewezen technieken die effectief zijn voor het selecteren van de juiste kandidaten en het ontwikkelen van medewerkers. Door de reguliere interviews te combineren met assessmentoefeningen, business cases, intelligentietesten, persoonlijkheidsvragenlijsten en competentiegerichte interviews, beschik je over een krachtig en objectief instrument waarmee je de juiste beslissingen neemt. Zo kun je beter voorspellen of iemand geschikt is voor een rol. Of waar iemands ontwikkelingspunten liggen. 

Onze Assessment Centers 

In onze Assessment Centers testen we de capaciteit op basis van het waarneembare gedrag van de professional. Deze Assessment Centers zijn wetenschappelijk onderbouwd en continu bijgewerkt met de nieuwste insights. Een essentieel onderdeel van ons Assessment Center is de simulatietechniek. Simulatie-oefeningen en business cases plaatsen de deelnemer in een neutrale setting. Hierin toont de deelnemer spontaan zijn of haar typische gedrag en de competenties die hij of zij in een professionele setting gebruikt.

Persoonlijk advies en ontwikkelingsinitiatieven 

Na het Assessment Center ontvangen de deelnemers een verslag met onze bevindingen en advies. Welke sterke punten sluiten naadloos aan bij de rol, hoeveel groeipotentieel heeft iemand en past deze persoon binnen de cultuur van de organisatie? Iemand kan goed genoeg zijn voor de vacature, maar wellicht niet de juiste match. 

Ook ontvang je als werkgever een overzicht van de ontwikkelingsinitiatieven die nodig zijn om het maximale uit potentiële medewerker te halen. Assessment Centers vormen zo een onderbouwde en objectieve basis waarop je selectiebeslissingen of beslissingen over interne mobiliteit neemt. 

Jouw partnership met Yacht 

Onze samenwerking begint met het definiëren van de skills en capaciteiten die essentieel zijn voor de functie. Hiervoor gebruiken wij ons eigen 5+1 Competentiemodel® of een competentiemodel op basis van jouw organisatie. Elk Assessment Center is op maat. Zo proberen we de test het best aan te sluiten bij de dagelijkse realiteit van de functie. 

Een Assessment Center kan zich richten op individuen, maar ook op groepen, bijvoorbeeld in het kader van graduate recruitment. Bovendien voeren we de verschillende onderdelen van een Assessment Center zowel fysiek als op afstand uit.

Aansluitend maken we een Assessment Center plan waarin we de juiste accenten leggen. Afhankelijk van de vraag van jouw organisatie gebruiken we hier de juiste tools of oefeningen voor. We ontwikkelen hiervoor voortdurend nieuwe, innovatieve tools in meerdere talen en voor verschillende branches. 

Onze wetenschappelijk onderbouwde testen  

Kom je naar de Hudson voor de Assessment Development Center? We meten je skills in verschillende situaties op basis van wetenschappelijk bewezen testen en oefeningen. 

Meer weten over onze Assessment Centers?

Neem dan contact met ons op!

contactperson Image

Marijn Tielemans

Werving & selectie

contactperson Image

Patrick Emmen

Werving & selectie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd up-to-date van actuele HR-trends, ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in jouw vakgebied, events en trainingen & opleidingen. Ook lees je als eerste de blogs van onze Yacht’ers die hun ervaringen, tips en tricks met je delen. Interesse gewekt?

Stuur mij de nieuwsbrief