Artikel

Overal is een oplossing voor

Pushing Horizons met: Dimitry van Geijlswijk

12 juli 2021 - 3 min.

Header image

Groeien in wie je bent. Yacht-professional Dimitry van Geijlswijk weet wat dat betekent. Twintig jaar geleden startte hij uit de schoolbanken als technisch toezichthouder, nu vervult hij met veel energie de rol van projectmanager. ‘Ik ben trots op de ontwikkeling die ik bij Yacht heb doorgemaakt.’

Noem eens één ding dat mensen nog niet van jou weten?

Ik houd van techno en ga graag naar festivals. Ook heb ik ADD, dat weet niet iedereen. Dat heeft zijn valkuilen, maar als ik die onder controle heb, dan kan ik juist excelleren door mijn ADD. Dus ik zie het liever als mijn superkracht. 

Waarom zie jij dat als jouw superkracht?

Door mijn ADD heb ik een enorme hyperfocus. Als ik een deadline heb, of iets heeft mijn interesse, dan ga ik er helemaal in op. ADD is het stille zusje van ADHD, de ‘h’ van hyper zit er niet in. Ik stuiter dus niet door de kamer. Een ander kenmerk is dat ik zeer oplossingsgericht ben. Ik kom op ideeën waar anderen mensen niet snel aan denken.

Ondanks de valkuilen die ADD met zich meebrengt, zie ik het als mijn geheime superkracht

Welke vraag stel jij jouw opdrachtgever aan het begin van een opdracht? 

Ik ben altijd benieuwd wat ik binnen een organisatie kan verwachten. Omdat ik een leidinggevende rol heb, ben ik vooral nieuwsgierig naar de mensen. Wat voor een mensen werken er? Waar moet ik rekening mee houden? Wat zijn de do’s en de dont’s? Natuurlijk doe ik zelf research voordat ik begin aan een opdracht, maar dit zijn vragen die ik altijd stel aan het management. 

Wat is jouw huidige opdracht?

Ik werk inmiddels zo’n 2,5 jaar bij de gemeente Amstelveen als projectmanager. Ik heb een heel diverse portefeuille aan projecten: van groen tot sport en van riolering tot constructief zoals bruggen. Ik stuur projectteams aan en ben verantwoordelijk voor de tijd, het geld en de kwaliteit van het resultaat. De rol van projectmanager past mij omdat ik houd van overzicht. Ook vind ik het fijn om doelgericht naar een resultaat te werken. Zodra het doel van een project is vastgesteld, formeer ik een projectteam. 

Samen met het projectteam zet ik vervolgens de stappen om tot een goed eindresultaat te komen. Mijn verantwoordelijkheden binnen deze processen zijn heel verschillend: van het opstellen van een contractdocument tot het aanvragen van een vergunning. Ook ga ik graag het gesprek aan met stakeholders. Die diversiteit maakt elke dag interessant. 

Heb jij ergens van wakker gelegen tijdens deze opdracht?

Ik lig niet zo snel ergens wakker van: overal is een oplossing voor. Als ik iets moet doen wat buiten mijn comfortzone ligt, dan vind ik dat natuurlijk wel even spannend. Maar het brengt mij ook altijd iets. In mijn huidige opdracht heb ik bijvoorbeeld een presentatie gegeven voor het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer. Dat was spannend, maar tegelijkertijd dacht ik ook: hier leer ik van. Het was goed voor mijn ontwikkeling. 

Op welk resultaat ben jij het meest trots sinds jij bij Yacht werkt?

Ik ben trots op de ontwikkeling die ikzelf heb doorgemaakt. Ik ben begonnen als technisch toezichthouder, en nu projectmanager. Door alle uitdagende opdrachten heb ik mijzelf ontwikkeld en ben ik doorgegroeid tot wie ik nu ben. Vorige maand heb ik mijn twintigjarige jubileum bij Yacht gevierd. Ik kijk terug op ontzettend veel gave projecten en opdrachtgevers. Doordat ik met zoveel verschillende disciplines in aanraking kom, heb ik mijzelf ontwikkeld tot een allround projectleider en projectmanager. 

Wat geeft Yacht jou om maximaal resultaat te realiseren in jouw opdracht?

Yacht faciliteert om zowel mijn hard skills als soft skills te versterken. Toen ik net projectleider was, heb ik bijvoorbeeld een cursus voor aankomende projectleiders gevolgd. De cursus werd gegeven door interim professionals van Yacht die al werkzaam waren als projectleider. Daar heb ik essentiele skills geleerd voor mijn vakgebied. Daarnaast helpt Yacht mij bij elke klus met de kennis die aanwezig is binnen de community: er is altijd wel informatie beschikbaar die mij verder helpt. 

Wat betekent Pushing Horizons voor jou?

Pushing Horizons betekent voor mij de stimulans om buiten mijn comfortzone te stappen en mijzelf verder te ontwikkelen. Met Pushing Horizons helpen ze mij om over het randje heen te stappen. Hoe vaker ik buiten mijn comfortzone stap, hoe beter ik mijzelf ontwikkel. Zo groei ik als persoon en dat vind ik heel mooi.

Het is menseigen om in je comfortzone te blijven: het is vertrouwd en voelt veilig. Maar buiten je comfortzone stappen brengt je verder

Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

Ik zit dan nog zeker in het vak, maar in welke rol? Dat kan projectleider zijn, maar het kan ook dat ik dan inmiddels een eigen ondernemer ben. Met een adviesbureau, of als zelfstandig consultant. Dat extra stukje vrijheid vind ik aantrekkelijk.

Wat is jouw mediatip?

Het boek ‘Think and grow rich’ van Napoleon Hill vind ik erg interessant. Dat boek beargumenteert dat je moet denken in het positieve om dingen voor elkaar te krijgen. Blijf focus houden, ondanks tegenslag. Dit boek sluit aan bij hoe ik denk. Het is voor mij zo de ultieme bevestiging dat mijn gedachten op het goede spoor zitten.

Gerelateerde artikelen & blogs

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière