Actuele arbeidsmarktdata per vakgebied Cover

Actuele arbeidsmarktdata per vakgebied

Hoe ontwikkelt de marktvraag zich binnen jouw vakgebied? Welke functies groeien of dalen het hardst in vacatureaanbod? Wij zetten de actuele arbeidsmarktdata voor je op een rij. Zo blijf jij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

Sterkste toename schaarste HR en Legal; IT en Engineering het meest krap

De verhouding openstaande vacatures / baanzoekers nam het sterkst toe in de vakgebieden HR en Legal. Binnen het HR vakgebied zien we al langer een sterke vraag naar zowel professionals aan de sourcing-kant (m.n. recruiters) alsmede op gebied van beleid, begeleiding en ontwikkeling (m.n. HR adviseurs en -Business Partners). Regionaal trekt Noord-Holland de kar qua openstaande vacatures: in deze provincie staan ruim 900 vacatures open voor HR professionals.

“Deze professionals zijn vooral geïnteresseerd in hun mogelijkheden in ontwikkeling om future proof professional te worden. Hier bieden we hen een Future HR Change programma aan.” Ellen Bergh - Senior Manager HRM Yacht

In het juridisch domein zien we een stijgende vraag naar juristen bestuursrecht (überhaupt het meest gevraagde juridische beroep op dit moment), maar de Legal Counsel spant de kroon met 33% meer openstaande vacatures ten opzichte van juli afgelopen jaar. Hier zien we zowel in Noord- als Zuid- Holland een concentratie van vacatures.

IT en Engineering kennen beiden de meest krappe arbeidsmarkt. Ook zien we bij beide vakgebieden dat de krapte afgelopen anderhalf jaar min of meer stabiel bleef, met dan weer een lichte toename, dan weer een kleine daling. Mogelijk is hier sprake van een verzadiging van de vacaturevraag, waarbij het simpelweg weinig effect heeft om (nog) meer vacatures uit te zetten. Voor schaarse professionals is het ‘post and pray’ principe van vacature uitzetten en wachten op kandidaten überhaupt niet meer toereikend, wat maakt dat de schaarste indicator op basis van openstaande vacatures niet het volledige beeld kan geven. Waar de vakgebieden wel van elkaar verschillen is de concentratie van marktvraag: waar IT-ers met name worden gevraagd in de Randstad (met Noord-Holland aan kop) concentreert de vraag naar Engineers zich in Zuid-Holland en Noord-Brabant.

De vakgebieden Marketing/Communicatie (MarCom) en Supply Chain & Procurement (SC&P) zagen het aantal openstaande vacatures het afgelopen kwartaal verder toenemen. Waar de krapte in het SC&P vakgebied de laatste kwartalen min of meer is gestabiliseerd blijft deze bij MarCom verder toenemen. Mogelijk is bij Supply Chain professionals een vergelijkbaar effect zichtbaar als in de Engineering en IT, met verzadiging in marktvraag. Toch zien we bij een aantal beroepen de openstaande vraag verder toenemen, met de grootste stijging bij de S&OP/Master Planner en Adviseur aanbestedingen. Binnen het MarCom domein is het vooral de ‘Com’ waar de vraag verder stijgt, met (veel) meer openstaande vacatures voor woordvoerders, communicatie-medewerkers en -adviseurs.

Op deze pagina:

Engineering

Grafieken & tabellen met daarin actuele cijfers van de arbeidsmarktontwikkelingen in Engineering

De krapte op de arbeidsmarkt is dan weliswaar wat stabiel maar tegelijk op sommige vlakken ook nog extreem hoog. Net zoals we in de verschillende industrieën zien zijn ook op de arbeidsmarkt de “grondstoffen” uitgeput. Maar de projecten staan niet stil en nieuwe projecten staan alweer in de steigers. Hoe gaan we de komende maanden/jaren de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd bieden? Zijn de kandidaten er echt niet meer of moeten we uit andere creatieve vaatjes putten? Voor nu brengen we focus aan. We concentreren ons op het duurzaam inzetbaar maken van specifieke functiegroepen door intensieve opleiding en begeleiding. Maar dat vergt tijd en geduld en betekent ook dat we op sommige vraagstukken wellicht geen antwoord meer kunnen geven. 

Finance

Grafieken & tabellen met daarin actuele cijfers van de arbeidsmarktontwikkelingen in Finance

 

IT

Grafieken & tabellen met daarin actuele cijfers van de arbeidsmarktontwikkelingen in IT

 

Supply Chain & Procurement

Grafiek met daarin de cijfers van de arbeidsmarktontwikkelingen in SCM&P

Met name in de bouw, groothandel en industrie blijft de vraag naar personeel stijgen. Projecten staan stil in de bouw omdat grondstoffen niet meer verkrijgbaar zijn en op de verschillende vliegvelden in het land zien we door personeelstekort de berg koffers stijgen.  In een land waar wij, wellicht wel vanuit onze handelsgeest, de supply chain altijd prima op orde hadden zitten ook zij nu soms met de handen in het haar. De explosieve vraag naar S&OP/Master planners is dan ook wel te verklaren. Het afstemmen van de vraag met de operationele mogelijkheden is nu belangrijker dan ooit. En misschien ook wel moeilijker dan ooit. Want hoe zorg je voor leveringsbetrouwbaarheid als je zelf ook personeel te kort komt? Bij Yacht bieden we naast een uitdagende opdracht vooral een carrière aan. Door opleiding en begeleiding bereiden we onze professionals voor op de uitdagingen die gaan komen. Zo proberen wij te werken aan onze leveringsbetrouwbaarheid.

HR

Grafieken & tabellen met daarin actuele cijfers van de arbeidsmarktontwikkelingen in HR

 

Legal

Grafieken & tabellen met daarin actuele cijfers van de arbeidsmarktontwikkelingen in Legal

 

MarCom

Grafieken & tabellen met daarin actuele cijfers van de arbeidsmarktontwikkelingen in MarCom

 

Meer weten over Yacht Insights on Professionals (YIP) ?

Met Yacht Insights on Professionals (YIP) helpen we je om in een krappe en snel veranderende arbeidsmarkt succes te realiseren. Meer weten? Neem dan contact met mij op.

contactperson Image

Ruud Olijve

Business Development Manager Engineering en Supply Chain Management & Procurement