Actuele arbeidsmarktdata per vakgebied Cover

Actuele arbeidsmarktdata per vakgebied

Hoe ontwikkelt de marktvraag zich binnen jouw vakgebied? Welke functies groeien of dalen het hardst in vacatureaanbod? Wij zetten de actuele arbeidsmarktdata voor je op een rij. Zo blijf jij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

Op deze pagina:

Engineering

Grafieken & tabellen met daarin actuele cijfers van de arbeidsmarktontwikkelingen in Engineering
Arbeidsmarktontwikkelingen in het vakgebied Engineering

De vraag naar Engineers en technici is al jaren hoog, zowel in absolute aantallen vacatures als in vergelijk met het arbeidsaanbod. Veel beroepen binnen dit vakgebied kennen dan ook een krappe tot extreem krappe arbeidsmarkt, waarbij werkzoekenden uit vele vacatures kunnen kiezen. Na een dip in krapte in 2020 is deze in 2021 weer sterk opgelopen, de laatste kwartalen schommelend rond de 4. Dit betekent dat er tegenover elke werkzoekende gemiddeld vier vacatures open staan, een situatie die we verder alleen bij IT zien.

Momenteel zien we de meeste vacatures openstaan in Zuid-Holland, op de voet gevolgd door Noord-Brabant en Noord-Holland. Op functieniveau zien we een sterke stijging in het aantal openstaande vacatures voor vergunningverleners / case managers, maintenance engineers en project managers. Qua absoluut volume zien we momenteel de meeste vacatures openstaan voor Mechanical Engineers en Electrical Engineers.

“De arbeidsmarkt is momenteel gewoonweg te krap om iedere vacature te kunnen voorzien van een professional op het juiste niveau met de juiste achtergrond. Een ontwikkeling die we al langer zien maar nu steeds nijpender wordt. Dit vraagt om creativiteit en andere aanname beleid. Focus op (interne) opleiding en ontwikkeling, omscholing en investeren in schoolverlaters is het devies. De investering van nu betaald zich uit in de duurzame professional van de toekomst.” - Ruud Olijve, Business Development Manager

Finance

Grafieken & tabellen met daarin actuele cijfers van de arbeidsmarktontwikkelingen in Finance
Arbeidsmarktontwikkelingen in het vakgebied Finance

Net als veel andere vakgebieden was de krapte op het gebied van Finance professionals niet eerder zo groot. Het afgelopen kwartaal telden we gemiddeld 1,7 openstaande vacatures per werkzoekende professional, tegen 1,5 een jaar terug (en 1,0 in 2020). We zien momenteel ook geen enkele Finance functie met enig volume waar het aantal openstaande vacatures lager ligt dan in maart 2021, een verdere bevestiging van de grote behoefte aan Finance professionals.

Momenteel zien we de meeste vacatures openstaan in Noord- en Zuid-Holland met gezamenlijk een kleine 50% van de totale openstaande vraag. Op functieniveau zien we een sterke stijging in het aantal openstaande vacatures voor tax managers (maar liefst 128% meer openstaande vacatures dan in dezelfde periode vorig jaar), CFO’s (+89%) en Business Analisten. Qua absoluut volume zien we -als vanouds- de meeste vraag openstaan naar Controllers (met name Financial Controllers) en Assistent Accountants. Ten slotte zien we de afgelopen maanden (als benoemd in de introductie) een opvallende toename in het aantal openstaande vacatures voor medewerker klantbehoud hypotheken.

“Binnen het vakgebied wordt hard gewerkt aan futureproof blijven. De Finance transformatie zorgt voor veel kansen en uitdagingen, zo zijn human skills belangrijker dan ooit. Yacht werkt met de Futurizing Finance Community. In deze community doen Finance professionals kennis en expertise op mét sparring en advies van andere experts. Om zo voorop te blijven lopen.” - Misja Bouma, Business Development Manager Finance. 

IT

Grafieken & tabellen met daarin actuele cijfers van de arbeidsmarktontwikkelingen in IT
Arbeidsmarktontwikkelingen in het vakgebied IT

IT is samen met Engineering al tijden het meest ‘schaarse’ vakgebied. Afgelopen kwartaal zien we gemiddeld 4,6 vacatures openstaan voor iedere werkzoekende IT-er, een nieuw record. Dat betekent niet dat er geen beroepen zijn waar de vraag is afgenomen, wel dat de vraag overall harder is gestegen dan het daar tegenoverstaande aanbod (werklozen en baanwisselaars).

Nu zien we de verreweg meeste vacatures openstaan in Noord-Holland met ruim 2.500 IT vacatures. Op enige afstand volgen Zuid-Holland en Utrecht, wat maakt dat we kunnen spreken van een behoorlijke concentratie van IT vraag in de Randstad. Noord-Brabant en Gelderland kennen ook substantiële aantallen, maar in de overige provincies gaat het om relatief beperkte aantallen. Op functieniveau zien we een sterke stijging in het aantal openstaande vacatures voor Service Delivery Managers, Coaches/trainers (oa Agile Coach) en Data Architecten. Qua absoluut volume zijn er verschillende IT beroepen waar we meer dan 500 openstaande vacatures zien openstaan. De grootste volumes zien we bij Developers (Back-End, Full Stack, Java, .Net) maar ook Data- en Security specialisten, een beeld wat niet veel is gewijzigd in de laatste maanden.

Supply Chain & Procurement

Grafiek met daarin de cijfers van de arbeidsmarktontwikkelingen in SCM&P
Arbeidsmarktontwikkelingen in het vakgebied SCM&P

De gemiddelde arbeidsmarktspanning is het afgelopen kwartaal stabiel gebleven op 3,1. Daarmee spreken we van een zeer krappe arbeidsmarkt, met gemiddeld 3,1 vacatures per werkzoekende professional. De vraag naar professionals op het gebied van Supply Chain & procurement is geconcentreerd in drie provincies: Noord- en Zuid-Holland en Noord-Brabant. Gezamenlijk tekenen zij voor een kleine 60% van de totale openstaande vraag. Op functieniveau zien we een sterke stijging in het aantal openstaande vacatures voor productieplanners, inkopers en adviseurs aanbesteding. Qua absoluut volume meten we de meeste openstaande vacatures voor inkopers, werkvoorbereiders en Supply Chain Managers. Alleen het aantal vacatures voor werkvoorbereiders laat daarbij een krimp zien.

“de schaarste naar professionals is niet van de één op de andere dag opgelost. De keuze ligt nu bij hen. Een keuze die niet meer alleen gebaseerd wordt op salaris maar waarbij maatschappelijke betrokkenheid, uitdaging van de functie en flexibiliteit een grotere rol gaan spelen. Werkgevers zullen zich op een andere manier moeten presenteren in de markt om zo hun aantrekkelijkheid te vergroten.” 

HR

Grafieken & tabellen met daarin actuele cijfers van de arbeidsmarktontwikkelingen in HR
Arbeidsmarktontwikkelingen in het vakgebied HR

De krapte in HR is vanaf eind 2020 continue gestegen, met afgelopen kwartaal wederom een recordstand van 2,3 openstaande vacatures per werkzoekende HR-professional. Waarbij er in eerste instantie sprake was van een sterk stijgende vraag naar recruiters zien we de laatste kwartalen ook veel vraag naar HR adviseurs en -Business Partners.

Momenteel zien we de meeste vacatures openstaan in Noord- en Zuid-Holland, op enige afstand gevolgd door Noord-Brabant en Utrecht. Op functieniveau zien we een stevige toename in het aantal openstaande vacatures voor recruiters, HR-adviseurs en -specialisten. Qua absoluut volume staan de recruiter en HR-adviseur met stip bovenaan. Het hoge volume aan vraag naar recruiters (een situatie die we al sinds begin 2021 zien) tekent de krappe arbeidsmarkt.

Legal

Grafieken & tabellen met daarin actuele cijfers van de arbeidsmarktontwikkelingen in Legal
Arbeidsmarktontwikkelingen in het vakgebied Legal

Zoal in veel andere vakgebieden zien we ook hier een nieuw record in de verhouding tussen arbeidsvraag- en aanbod. Met 2,5 openstaande vacatures per werkzoekende Legal-professional spreken we van een behoorlijk gespannen arbeidsmarkt.

Momenteel zien we de meeste vacatures openstaan in Noord- en Zuid-Holland (respectievelijk 360 en 300), op enige afstand gevolgd door Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland. In de overige provincies zien we nergens meer dan 100 openstaande vacatures. Op functieniveau zien de grootste toename in het aantal openstaande vacatures voor juristen op het gebied van bestuursrecht en arbeidsrecht. Qua absoluut volume staan momenteel verreweg de meeste vacatures open voor juristen bestuursrecht.

MarCom

Grafieken & tabellen met daarin actuele cijfers van de arbeidsmarktontwikkelingen in MarCom
Arbeidsmarktontwikkelingen in het vakgebied MarCom

De vraag naar Marketing- en Communicatie professionals is de afgelopen kwartalen sterk gegroeid, met als gevolg een steeds krapper wordende arbeidsmarkt. Het afgelopen kwartaal zagen we gemiddeld bijna twee vacatures openstaan voor elke werkzoekende MarCom professional, een nieuw record.

Noord-Holland kent van oudsher de meeste vraag en dat is in april niet anders. We meten een kleine 1.900 openstaande vacatures in die provincie, op afstand gevolgd door 1.200 in Zuid-Holland en 1.000 in Noord-Brabant. Op functieniveau zien we een sterke stijging in het aantal openstaande vacatures voor Online/Digital Marketeers (+82% ten opzichte van dezelfde periode een jaar terug). Ook de vraag naar communicatie managers en woordvoerders nam sterk toe. Het valt überhaupt op dat het aantal vacatures voor communicatie specialisten sterk is toegenomen, meer dan we gemiddeld bij marketeers zien (uitgezonderd de Online Marketeer). In absoluut volume staan momenteel de meeste vacatures open voor de functie met ook de grootste toename, de Online Marketeer. Marketingmedewerkers en E-commerce Managers volgen met enige afstand op respectievelijk plek 2 en 3.

Meer weten over Yacht Insights on Professionals (YIP) ?

Met Yacht Insights on Professionals (YIP) helpen we je om in een krappe en snel veranderende arbeidsmarkt succes te realiseren. Meer weten? Neem dan contact met mij op.

contactperson Image

Ruud Olijve

Business Development Manager Engineering en Supply Chain Management & Procurement

Arbeidsmarktontwikkelingen voor 2022 Banner

Arbeidsmarktontwikkelingen voor 2022

Wat zijn de trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in 2022? En is de impact van COVID-19 is nog altijd immens? We hebben de 10 belangrijkste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt speciaal voor jou op een rijtje gezet.

Check de top 10