Actuele arbeidsmarktdata per vakgebied Cover

Actuele arbeidsmarktdata per vakgebied

Hoe ontwikkelt de marktvraag zich binnen jouw vakgebied? Welke functies groeien of dalen het hardst in vacatureaanbod? Wij zetten de actuele arbeidsmarktdata voor je op een rij. Zo blijf jij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

Op deze pagina

Engineering

Grafieken & tabellen met actuele arbeidsmarktdata in Engineering
Arbeidsmarktontwikkelingen in het vakgebied Engineering

Engineering kent al geruime tijd een zeer hoge arbeidsmarktspanning (schaarste). Dit betekent voor veel onderliggende beroepen dat de vraag naar personeel het aanbod (ruimschoots) overtreft, met als gevolg het zeer lastig recruitment van nieuw personeel. De afgelopen drie kwartalen ligt de schaarste min of meer op hetzelfde (hoge) niveau van bijna vier vacatures voor iedere werkzoekende. Regionaal staat de meeste vraag uit in Noord-Brabant en Zuid-Holland.

Qua branches worden de meeste Engineers gevraagd in de bouw, metaalindustrie en specialistische dienstverlening (waar ook Engineeringbureaus onder vallen), terwijl de grootste stijging in vraag te zien is binnen de industriële sectoren (onder andere metaal/machines/ automotive/basismaterialen).

Bij verschillende beroepen is sprake van een extreme  toename in vraag, met voor een drietal functies zelfs een verdubbeling in het aantal openstaande vacatures:

  • Operations manager +252%;
  • Manufacturing Engineer  +213%;
  • Mechanical Design Engineer +197%.

Werk aan de winkel indien je op zoekt bent naar specialisten! Hoe maak ik mij als organisatie onderscheidend, wat heb ik te bieden werkinhoudelijk als wel op gebied van technologische innovaties. Bied ik een leuke werksfeer, ontwikkelingsmogelijkheden en carrièreperspectief? 

Finance

Grafieken & tabellen met actuele arbeidsmarktdata in Finance
Arbeidsmarktontwikkelingen in het vakgebied Finance

De arbeidsmarktspanning (schaarste) is in 2021 weer snel opgelopen in Finance. Dit betekent voor veel onderliggende beroepen dat de vraag naar personeel het aanbod overtreft, met alle gevolgen voor recruitment van dien. De afgelopen kwartalen lijkt de schaarste redelijk stabiel met ca. 1,4 vacatures per werkzoekende in Q3.

Regionaal is de provincie Noord-Holland zoals ook in het tweede kwartaal de uitschieter qua openstaande marktvraag, op afstand gevolgd door respectievelijk Noord-Brabant en Zuid-Holland. 

Opvallend is de ontwikkeling naar sector: de sectoren met de grootste volumes laten een stabiel of dalend aantal openstaande vacatures zien (financiële diensten en gespecialiseerde zakelijke dienstverlening) terwijl het aantal openstaande vacatures voor Finance-professionals bij de ‘kleinere’ sectoren juist stijgt (met name handel en industrie). Maar wellicht het meest in het oog springt de ontwikkeling naar functie: De vraag naar diverse type controllers is sterk gestegen, met koploper de financial- en assistent controller. Anderzijds is het aantal openstaande vacatures voor de (meer generieke) Business Analist wat gedaald, evenals de vraag naar risk analisten en assistent accountants. In vergelijking met de stijging bij de controllers is deze afname echter beperkt.

IT

Grafieken & tabellen met actuele arbeidsmarktdata in IT
Arbeidsmarktontwikkelingen in het vakgebied IT

Samen met Engineering staat IT momenteel bovenaan wat betreft schaarste (verhouding vraag/aanbod) op de arbeidsmarkt, met ruim vier beschikbare vacatures voor iedere werkzoekende. De afgenomen krapte in 2020 ligt daarbij al weer ver achter ons.

Momenteel staan de meeste vacatures voor IT’ers open in de drie Randstadprovincies en Noord-Brabant, met op enige afstand de overige regio’s. Sectoraal zien we geen grote veranderingen in vraag; het vakgebied kent in 2021 dan ook een relatief stabiele (hoge) vraag.

Ondanks de relatief stabiele vraag zien we een aantal functies flink klimmen in aantallen openstaande vacatures, met grootste stijger de software engineer (+192%). Ook de vraag naar Business Consultants en Coach/trainers (onder andere Agile coach) is ten opzichte van vorig jaar sterk gestegen.

HR

Grafieken & tabellen met actuele arbeidsmarktdata in HRM
Arbeidsmarktontwikkelingen in het vakgebied HR

Het grootste deel van 2020 was er sprake van een ‘ruime’ arbeidsmarkt voor HR-functies, maar sinds begin 2021 neemt de krapte hier snel toe. Nu is de arbeidsmarkt behoorlijk krap voor dit vakgebied, grotendeels door de sterk gestegen vraag naar recruiters en andere HR-specialisten. In elke provincie zien we vacatures open staan, maar de bulk van de vraag is te zien in de Randstad-provincies en Noord-Brabant.

Legal

Grafieken & tabellen met actuele arbeidsmarktdata in Legal
Arbeidsmarktontwikkelingen in het vakgebied Legal

De arbeidsmarktspanning (schaarste) is in 2021 weer snel opgelopen in Legal. Dit betekent voor veel onderliggende beroepen dat de vraag naar personeel het aanbod overtreft, met alle gevolgen voor recruitment van dien. In het tweede kwartaal is de schaarste verder gestegen na een forse stijging in het eerste kwartaal van dit jaar. 

Regionaal staan de meeste vacatures voor juristen open in de Randstad-provincies en Noord-Brabant. Sectoraal staan de IT-dienstverleners zelf met afstand aan kop qua marktvraag, gevolgd door specialistische zakelijke diensten (oa accountancybureaus, advocatuur en reclamewezen), de industrie, handel en financiële dienstverlening.

MarCom

Grafieken & tabellen met actuele arbeidsmarktdata in MarCom
Arbeidsmarktontwikkelingen in het vakgebied MarCom

De vraag naar marketeers en communicatie specialisten zit behoorlijk in de lift, met regionaal veel openstaande vacatures in Noord-Holland (m.n. in- en rondom Amsterdam). Als gevolg van de toegenomen vraag is ook de arbeidsmarktspanning (verhouding vraag-aanbod) verder toegenomen, waarbij er momenteel gemiddeld sprake is van een gespannen arbeidsmarkt voor Marketing-Communicatie.

Supply Chain & Procurement

Grafieken & tabellen met actuele arbeidsmarktdata in SCM&P
Arbeidsmarktontwikkelingen in het vakgebied SCM&P

In Supply Chain & Procurement is er sprake van een flinke stijging in de marktvraag. Regionaal staan momenteel de meeste vacatures open in Noord-Brabant, Noord- en Zuid Holland en Gelderland. Als gevolg van de toegenomen vraag is ook de arbeidsmarktspanning (schaarste) verder toegenomen, waarbij er momenteel gemiddeld sprake is van een krappe tot zeer krappe arbeidsmarkt voor het vakgebied. Voor een enkele functie is zelfs sprake van meer dan een verdubbeling in de vraag naar deze specialisten. Koplopers in deze stijging zijn deze functies:

  • Teamleider Warehouse - 240%;
  • Transport Planner - 177%
  • Adviseur Aanbestedingen - 138%'.

Dit wordt waarschijnlijk gestimuleerd door de groei in e-commerce, het weer aantrekken van de retailsector en investeringen vanuit de overheid. Ook hier een forse uitdaging voor opdrachtgevers in het werven en binden van personeel. 

Meer weten over Yacht Insights on Professionals (YIP) ?

Met Yacht Insights on Professionals (YIP) helpen we je om in een krappe en snel veranderende arbeidsmarkt succes te realiseren. Meer weten? Neem dan contact met mij op.

contactperson Image

Jan Putting

Business Development Manager

Whitepaper: Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) Banner

Whitepaper: Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

Door de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) wordt het voor jou aantrekkelijker om ambitieuze professionals in vaste dienst te nemen. Waar moet je als opdrachtgever allemaal op letten? Download nu de paper en check onze visie.

Download de paper