IT-traineeships Cover

IT-traineeships

Big data, robotics, machine learning en globalisering… De wereld verandert sneller dan ooit tevoren. Organisaties staan continu voor nieuwe uitdagingen. In het IT-traineeship wordt je opgeleid als ‘zelfbewuste’ vakspecialist mét verbindende skills. Met een IT-traineeship bouw jij futureproof aan je carrière.

 

IT-traineeship bij Yacht

Het IT-traineeship bij Yacht bestaat uit 2 ontwikkeltracks: UX of data. Hierin groei jij uit tot dé zelfbewuste UX- of data specialist. Als IT-trainee doe je werkervaring op bij verschillende bedrijven, in uitdagende functies binnen jouw vakgebied. Bijvoorbeeld als data analist bij de bekendste bierbrouwer van ons land. Of als UX-researcher/designer bij een groot telecombedrijf. Kansen genoeg om jezelf als professional uit te dagen. 

Data traineeship 

Binnen het Data traineeship ontwikkel jij je als data analist of data scientist. Een data analist is namelijk iemand die gegevens analyseert om belangrijke inzichten voor de organisatie vast te stellen. Je hebt daarom een goede wiskundige basis nodig. Data analisten werken bijvoorbeeld veel in Excel, met tools als Tableau en met SQL queries. Zij visualiseren resultaten om inzichten duidelijk over te kunnen dragen aan de ‘business’. 

Een data scientist maakt modellen waarmee je taken automatiseert en waardevolle voorspellingen genereert. Hiervoor  heb je programmeerskills in Phyton nodig, kennis van statistiek en machine learning. Om tot een goed model te komen kan een data scientist samenwerken met een data analist. Een data scientist kan over het algemeen beter met grote hoeveelheden data (big data) omgaan dan een data analist. 

Een data engineer is verantwoordelijk voor het koppelen, organiseren en toegankelijk maken van data, zodat anderen hier effectief gebruik van kunnen maken. Als data engineer gebruik je Business Intelligence om data uit verschillende databases beschikbaar te stellen in een zogeheten ‘data warehouse’. Om dit te doen pas je jouw kennis toe om scripts en algoritmes te ontwikkelen, waarmee je de beschikbare data, vanuit diverse databronnen bij elkaar brengt en ordent.  

User Experience traineeship

Voor een goede dienstverlening zijn een optimale customer journey en hoge gebruikerstevredenheid van cruciaal belang. Als UX trainee weet jij precies aan welke knoppen jij moet draaien om dat goed voor elkaar te krijgen.

In het UX traineeship onderzoek je grondig de doelgroep en leer je de juiste vragen te stellen over beslissingen die gebruikers nemen. Zo ontdek je wat ze handig, aantrekkelijk of onduidelijk vinden. Vervolgens ga je aan de slag met de data die uit het onderzoek komt. Door dit te analyseren, ontwikkel je de perfecte UX-strategie. Natuurlijk leer je ook alles over het gedrag van je gebruikers en de verschillende typen mensen die je site of app bezoeken (daar komen de softskilltrainingen van Ken&Ben ook weer goed van pas!). Ook kan jij goed overweg met verschillende tools en processen. Verder ontwerp je wireframes en klikbare prototypes waarmee je in vroeg stadium usability testen kunt uitvoeren. 

Tijdens het Yacht traineeship heb ik de kans gehad om bij zeer diverse bedrijven aan de slag te gaan. Hierdoor heb ik een goed beeld gekregen van mijn ideale werkomgeving en mijn talenten en kan ik na het traineeship vol vertrouwen een volgende stap maken in mijn carrière.

contactperson Image

Anne Rummenie

Yacht IT (data) trainee

Heb je vragen over het Yacht traineeship?

Neem dan contact op met een van onze recruiters

contactperson Image

Lopke Ubbels

Recruitment Consultant Yacht Trainees HRM