Kern van de wet DBA Cover

Kern van de wet DBA

Yacht informeert u over de wetgeving rondom ZZP en de Wet DBA (Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties). Op 1 mei 2016 is de Wet DBA geïntroduceerd. Deze vervanger van de VAR moest schijnzelfstandigheid tegengaan, waardoor werken met zzp’ers niet meer zo vanzelfsprekend en gemakkelijk leek als dat voorheen was.

De Wet DBA had als negatief bijeffect dat deze veel onrust bij opdrachtgevers, intermediairs en zzp’ers veroorzaakte. Veel organisaties moesten hierdoor afscheid van hun zzp’ers nemen en wilden geen of beperkt nieuwe zzp’ers inzetten. De Belastingdienst voert momenteel een sterk terughoudend handhavingsbeleid, formeel tot 1 juli 2018. Op 10 oktober 2017 is in het regeerakkoord nieuwe regelgeving rondom het werken met zzp’ers aangekondigd. Ook is aangegeven dat het huidige terughoudende handhavingsbeleid gefaseerd wordt afgebouwd tot maximaal 1 jaar na ingang van de nieuwe wetgeving. Yacht adviseert u om de huidige wetgeving te blijven volgen, om ook niet als “kwaadwillende” te worden aangemerkt. Parallel houden wij onze klanten op de hoogte van de nieuwe wetgeving en met name de concrete uitwerking hiervan. 

Unieke aanpak

De combinatie van ons horizontaal toezicht, de 5 O’s als beheersmaatregelen en de financiële zekerheid die wij bieden, maakt de aanpak van Yacht eenvoudig,uniek en met beheersing van risico’s. Interesse? Bekijk onze opties voor inhuur.

Hebt u nog vragen?

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw contactpersoon van Yacht of Yacht Externen Management.