Artikel

Hoe is het om te werken als Engineering professional? Lees de ervaring van Anton Lenssen

Author Image

Anton Lenssen

Global Build Development Engineer Hyster

25 juni 2019

Header image

Wat is voor jou werk dat ertoe doet? Werk waar je trots op bent? Werk dat je gelukkig maakt? Vraag het aan acht professionals en je krijgt acht totaal verschillende antwoorden. Lees hier het verhaal van Anton Lenssen, global build development engineer bij Hyster.

Gaaf proces om van losse onderdelen tot zo’n machine te komen

Imposant. Als je de reachstackers van Hyster in één woord moet beschrijven, is dat het wel. Geladen zeecontainers weten ze probleemloos te verplaatsen. En al even imposant is het engineerings-, productie- en assemblageproces waarmee ze tot stand komen. “Voordat onze reachstackers de klant bereiken, hebben ze er letterlijk en figuurlijk al een hele reis opzitten.

Vanuit onze vestiging in Nijmegen ben ik de schakel tussen de engineeringsafdeling en onze productielocatie in India”, legt Anton uit. “Wij leveren aan ons partnerbedrijf een kit met daarin alle losse onderdelen. En het is best een stevige opgave om ervoor te zorgen dat in India trucks van de band rollen die voldoen aan dezelfde kwaliteitsmaatstaf als wij hier in Nederland hanteren. Bovendien is het logistieke proces een continue stroom. Als de ene kit op volle zee zit, zijn we de volgende al aan het voorbereiden. Ik houd oog op dat proces: van de kwaliteit van de componenten en de verscheping tot en met de assemblage en eindcontrole.”

Vraagbaak en technische troubleshooter

Anton is voor het partnerbedrijf in India de vraagbaak op technisch en logistiek gebied. “Als troubleshooter op afstand help ik ze met het oplossen van technische en hydraulische storingen. Vaak krijgen we slechts een summiere omschrijving van het probleem. Ik filter die informatie voordat we binnen ons engineeringsteam op zoek gaan naar de oplossing. Maar ik ga ook regelmatig naar India toe. Aan mij de taak om daar de contacten te onderhouden, relaties op te bouwen én om te controleren of de trucks aan de Hyster-kwaliteit voldoen.”

De grote afstand en taal- en cultuurverschillen vormen een extra uitdaging om van een kit met onderdelen een goed product te maken. Anton: “Een klein foutje leidt al snel tot een flinke financiële tegenvaller. En dus kan ik niets aan het toeval overlaten. Als het lukt om de reachstacker binnen de strakke deadline en zonder storingen bij de klant te krijgen, ben ik daar elke keer weer trots op.”

Waardevolle gesprekken

Bij Hyster voel ik me helemaal in mijn element, vervolgt Anton. “Yacht heeft mij de kans gegeven om nog voor het behalen van mijn hbo-diploma hier te solliciteren, bij een toonaangevend bedrijf. Mijn contactpersoon, Patrick van Otterlo, heeft goed naar mijn wensen geluisterd en mij bij Hyster op de juiste plek gezet. Ook daarna zijn we blijven praten over mijn ontwikkelingsmogelijkheden. Daarbij krijg ik zowel de tijd als de financiële middelen om stappen te zetten. Vooral die persoonlijke gesprekken zijn voor mij heel waardevol. Die helpen mij om de juiste keuzes te maken.”

Verbonden met andere professionals

Het netwerk van Yacht geeft Anton de kans om bij andere bedrijven inspiratie op te doen. “Ik vind het geweldig om als engineer bij Hyster te werken, maar zie Yacht als mijn werkgever. Ze willen dat je je op je plek voelt en kijken mee als je ooit iets anders wilt. En via verschillende netwerkactiviteiten buiten je opdracht om, kom je in contact met andere Yacht-professionals. Een ideale gelegenheid om bij bedrijven in de regio in de keuken te kijken, en ik heb er goede contacten aan overgehouden. Die connectie vind ik erg belangrijk: dit netwerk had ik anders nooit zelf kunnen opbouwen. Het geeft me een gevoel van zekerheid.”

Wil jij net als Anton het verschil maken bij opdrachtgevers in het vakgebied Engineering?

Bekijk de mogelijkheden in jouw vakgebied

Gerelateerde artikelen & blogs