Manufacturing engineer vacatures Cover

Manufacturing engineer vacatures

Ben jij kritisch analytisch? Blink jij uit in het oplossen van complexe problemen en laat jij daardoor het gehele productieproces op rolletjes lopen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees hier hoe je Yacht kan komen versterken in de rol van Manufacturing engineer.

Als Manufacturing engineer neem je het voortouw om samen met je team technische innovaties naar een hoger niveau te brengen. Je spot mogelijke risico’s voordat ze tot problemen leiden. Mochten er desondanks toch uitdagingen op je pad komen dan worden deze gezamenlijk, op basis van een grondige analyse, gestructureerd opgepakt en opgelost. Met LEAN als tool en met een gezonde dosis nieuwsgierigheid kijk je continue vooruit en neem je verantwoordelijkheid om processen en procedures te optimaliseren zodat de operatie maximaal kan produceren en renderen.

Bekijk alle vacatures voor Manufacturing engineers

Bekijk alle vacatures voor Manufacturing engineer

"Bij Yacht kan ik goed werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Op basis van mijn ideeën en wensen kan ik trainingen volgen die ik zelf kan uitkiezen, en in overleg zijn er altijd trainingen en certificeringen mogelijk die normaal gesproken niet vast in het aanbod zitten waardoor ik mezelf kan ontwikkelen op de gebieden die ik het belangrijkste vind."

contactperson Image
Jelle Keizer Project Lead Innovation Philips

Mogelijkheden als Manufacturing engineer bij Yacht

Interim Manufacturing engineer professional bij Yacht

Als interim professional bij Yacht ben je verzekerd van mooie opdrachten bij Philips. Je sluit je aan bij het grootste netwerk wereldwijd. Een betrouwbare partner die maar één focus heeft: jouw carrière.  Er is volop aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en we bieden veel ondersteuning op het gebied van training en opleiding.

Doorgroeimogelijkheden bij Yacht

Als je start als Manufacturing engineer hoeft dit niet je eindstation te zijn. We denken graag met je mee over jouw carrièrepad en we ondersteunen je hierbij. Wil je je specialiseren op technisch vlak? Heb je ambitie om leiding te geven? Wil je een coördinerende rol? Alles is mogelijk bij deze grote opdrachtgever. Niet voor niets is ons motto ‘pushing horizons’, wat zijn jouw dromen en hoe maken wij die samen waar?

Aan de slag als Manufacturing engineer

Als Manufacturing engineer heb je over het algemeen als doel om de processen in de fabriek zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Risico’s weet jij te voorkomen en mocht er toch een probleem zijn, ga jij op zoek naar de oplossing. Vervolgens kijk je naar hoe de oplossing bijvoorbeeld verwerkt moet worden in de werkinstructies. 

Zelf regie op persoonlijke ontwikkeling

Zelf heb je ook regie op je persoonlijke ontwikkeling. Via de Yacht Academy krijg je de mogelijkheid om via online modules verschillende vaardigheden te upgraden. Denk bijvoorbeeld aan productiviteits-, management-, en teamwork trainingen.

"Bij Philips heb ik de vrijheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en te leren. Als pas afgestudeerde professional kreeg ik meer vertrouwen in mezelf toen ik zag dat mijn kennis waarde toevoegde aan mijn rol."

contactperson Image
Julia Douma Molding engineer Philips

Werken als Manufacturing engineer

Hoe ziet het werk van een Manufacturing engineer eruit?

Als Manufacturing engineer houd je je voornamelijk bezig met de productieprocessen. Je ondersteunt de operators, lost acute problemen op en houdt je bezig met complexe vraagstukken. Daarnaast ben je bezig met verbetertrajecten en innovatie projecten. Je hebt te maken met verschillende stakeholders, binnen en buiten de organisatie. Tot slot denk je mee over de maakbaarheid van producten en kwaliteit.

Wat zijn de functie-eisen voor een Manufacturing engineer?

Naast een technische opleiding (HBO/WO) is het vooral belangrijk dat je goede communicatieve vaardigheden hebt. Kritisch naar problemen kunnen kijken, het grotere plaatje zien en makkelijk kunnen schakelen zijn enkele trefwoorden die jou goed omschrijven. Je voelt je verantwoordelijk, kunt zelfstandig aan de slag en bent een echte teamplayer. Je bent kwaliteitsgedreven en hebt overtuigingskracht.

Waar werken Manufacturing engineers?

Er zijn verschillende afdelingen waar een Manufacturing engineer aan de slag kan. Naast het werken bij de productielijnen kun je ook actief zijn bij Quality of je bezighouden met het implementeren van nieuwe productieonderdelen. Soms werk je op kantoor, je bent vaak op de werkvloer aanwezig en soms maak je gebruik van het lab.

Hoe ziet het carrièrepad er uit van een Manufacturing engineer?

Als Manufacturing engineer kun je natuurlijk groeien van junior 🡪 medior 🡪 senior 🡪 lead engineer (manager). Daarnaast is het ook mogelijk om in de breedte te groeien. Denk hierbij aan een PIE, TSG of SME rol.

Startende Manufacturing engineer (0-2 jaar ervaring)

Als je start in de wereld van engineering staat de eerste periode vooral in het teken van leren. Je neemt een hoop kennis vanuit je studie mee de werkvloer op, maar veel is nog nieuw voor je. Hoe werken de systemen? Waar vind je de informatie die je nodig hebt? Met welke wet- en regelgeving heb je te maken? Hoe breng je alles goed in kaart? Als je de basis eenmaal onder de knie hebt ga je ook jouw steentje bijdragen en aan de slag met verschillende projecten. Zo kan je betrokken worden bij het productontwerp van een specifiek medisch apparaat. Wijzigingen van R&D vertaal jij in het bouwproces. Als je hier voldoende ervaring mee hebt opgedaan kun je doorgroeien naar een medior rol.

Ervaren Manufacturing engineer (3-5 jaar ervaring)

Naarmate je meer ervaring opdoet worden de projecten waaraan je deelneemt complexer. Je hebt de processen en structuren inmiddels onder de knie. Je neemt als expert deel aan audits en aan supply chain teams, ontwerpteams, inkoopteams en borgt overeengekomen productie-eisen. Uitvoeren van technische analyses (DEFOA/MOA Root cause analyses) haalbaarheidsstudies van verbeteringen (business cases). Analyseren van prestatiegegevens met betrekking tot producten en processen (Six-sigma, SPC). Opstellen van Quality Control Plan. Uitvoeren van Capex optimalisatie voor herhalingsinvesteringen.

Voert peer reviews uit en autoriseert validatie documentatie zoals aangegeven in de procedures; Creëert en implementeert structurele oplossingen door wijzigingen te initiëren zoals probleemrapporten (PR) en/of 8D formulieren. Levert input voor Manufacturing requirements in PDLM. Bieden van ondersteuning, verbeteren en onderhouden van het productieproces binnen de afdeling Engineering.

Zeer ervaren Manufacturing engineer (5+ jaar ervaring)

Als Senior Manufacturing engineer word je vroeg betrokken bij projecten en trek je deze ook zelf. Je weet welke stakeholders je moet aanhaken, wat de investeringen zijn en ook kan je inschatten wat het oplevert. Kortom voor jou zijn alle processen duidelijk en weet je hoe ze samenhangen. 

Daarnaast ben je met jouw kennis en ervaring vraagbaak voor het team en geef je junior en medior collega's feedback en training. 

Als je nog verder wil doorgroeien in het vakgebied, dan kun je denken aan een functie als Projectmanager, of Electrical & Electronics engineer. Welke kant zou jij op willen gaan? We gaan graag met je in gesprek om een volgende stap te maken.

Met wie werk je samen als Manufacturing engineer?

Als Manufacturing engineer heb je te maken met heel veel verschillende stakeholders. Je bent de vertegenwoordiger van Operations in multidisciplinaire teams. Je neemt als expert deel aan audits en aan supply chain teams, ontwerpteams, inkoopteams en borgt de overeengekomen productie-eisen. Daarnaast spreek je ook leveranciers en andere externe partners.

Wat is het gemiddelde salaris van een Manufacturing engineer?

Afhankelijk van de ervaring die je meebrengt ligt het salaris van een Manufacturing engineer tussen de 2800 – 4000 euro per maand.

Welke vaardigheden ontwikkel ik als Manufacturing engineer?

Je zult veel ervaring opdoen op het gebied van procesverbeteringen, productie issues en change management. Je leert de Lean way of working binnen een grote organisatie. Ook zul je je communicatie skills verbeteren.  .

Philips High Potential traineeship Banner

Philips High Potential traineeship

Do you want to boost your career as a young technical professional to the top of R&D within Philips? Then apply to our Young Technical Professional Program for Philips.

Show me more

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Samuel Noordzee

Sales Consultant Philips Eindhoven

contactperson Image

Jessica Hoekstra-Donker

Sales Consultant Philips Drachten

Deze artikelen & blogs moet je zeker even lezen