FP&A Specialist / RobotProcess Controller vacatures Cover

FP&A Specialist / RobotProcess Controller vacatures

Als FP&A Specialist / RobotProcess Controller lever jij met jouw kennis van Robotgestuurde Processautomatisering (RPA) en Process mining een bijdrage aan de planning & controle cyclus, financial control en de daarbij behorende analyses.

Jij weet precies welke technische middelen je kan inzetten om tot een zo efficiënt en effectief proces te komen voor verwerking van data en het opstellen van rapportages. Ook zorg jij voor het verder automatiseren, professionaliseren en verbeteren van de organisatie.

Bekijk alle FP&A Specialist / RobotProcess Controller vacatures

Interessante vacatures voor FP&A Specialisten / RobotProcess Controllers

Jouw werkzaamheden als FP&A Specialist / RobotProcess Controller

Als FP&A Specialist / RobotProcess Controller ben je (mede)verantwoordelijk voor het gehele FP&A proces. Je levert hoogwaardige financial control en analyses en maakt geconsolideerde jaarlijkse budgetten, de rolling forecast en variance analyses. Deze laatste vertaal je naar het mid- en senior management. Jouw inzichten dragen bij aan de strategische en tactische besluitvorming. Je coördineert operationele vraagstukken naar relevante Finance-specialisten en voert de regie in de implementatie van (integrale) plan van aanpak. Je stuurt integraal op zowel financiële als niet-financiële indicatoren en de doorvertaling van de P&C-cyclus met benodigde rapportages en analyses. Naast ondersteuning ben je actief deelnemer van verbetertrajecten gericht op een optimale FP&A cyclus en zit je bij overleggen met het mid- en senior management. Indien noodzakelijk ben je onderdeel van de M&A projecten.

Als FP&A Specialist / RobotProcess Controller denk je mee over onder meer de volgende vraagstukken

 • Hoe ontwikkelen de operationele KPI's zich (first time right, NPS, behandeltijden, werkpakket) en welke financiële impact heeft dit? Dit met het oog op forecasts maar ook in ad hoc vraagstelling? 
 • Welke schaalvoordelen of procesverbeteringen zijn te realiseren en welke impact hebben die?
 • Welke effecten verwachten we van automatisering en digitaliseringsprojecten en hoe monitoren we de voortgang?
 • Hoe ontwikkelt de (concurrerende) markt zich ten opzichte van onze organisatie?

Daarnaast krijg je alle ruimte om op zoek te gaan naar relevante thema's waar jij denkt dat verbeteringen mogelijk zijn.

Waar werken FP&A Specialisten/ RobotProcess Controllers?

Je gaat aan de slag voor toonaangevende spelers als NS, KLM, Sabic, ASML, Philips, Royal FrieslandCampina, Jacobs Douwe Egberts en Danone. Of bij aansprekende organisaties in het MKB, ministeries, zorginstellingen, overheden of innovatieve start-ups. Jij helpt deze organisaties die allemaal in een andere transitiefase bevinden om toekomstgericht te werken en hun financiële processen continu beter te stroomlijnen.

Met wie werk je samen?

Als FP&A Specialist / RobotProcess Controller werk je samen met de collega’s van de financiële administratie die jou voorzien van input. Ook ben je betrokken bij verschillende projecten waarmee je schakelt met diverse disciplines binnen de organisatie.

Wat wij vragen

 • Je hebt een hbo- of wo-diploma financieel economische richting/informatica;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bijv. als financial controller of analist;
 • Je kan modellen maken en programmeren;
 • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van Finance (Reporting & Analyse), wisselt deze uit met stakeholders en weet deze met de huidige werkprocessen te integreren;
 • Je bent analytisch en communicatief sterk en in staat om snel tot de kern te komen en eenvoudig weer te geven en vanuit verbinding met impact te communiceren aan stakeholders
 • Je kunt informatie uit diverse databronnen (finance, marketing etc.) aan elkaar koppelen en daar analyses uit halen;
 • Je bent een expert in MS-Office, met name in Excel en MS Power BI en Powerpoint;
 • Je hebt kennis van Python (Regressie Analyse) en Programmeertaal R;
 • Je werkt graag en actief samen, je onderhoudt een netwerk, je kunt sturen en je weet anderen mee te krijgen;
 • Luistert goed naar (keten) collega’s en/of interne klant, vraagt door en analyseert samen de probleemstelling;
 • Je bent nieuwsgierig, initiatiefrijk, proactief, resultaat gedreven en hebt een kritische instelling;
 • Beschikt over lef en daadkracht gecombineerd met zelfstartend en zelfsturend vermogen;
 • Je hebt visie en genoeg empathisch vermogen om deze goed over te brengen.

Werken bij Yacht Finance

Als Finance-professional sluit jij je aan bij onze Futurizing Finance community. Via dit netwerk houdt jij je kennis up-to-date, vergroot jij met innovatieve trainingen en vakgerichte platforms je expertise en kan jij jouw netwerk uitbreiden. Ook biedt het je uitdagende opdrachten, leerzame events en de leukste collega’s. Zo blijf jij een futureproof Finance-professional.

Sluit jij je aan bij onze Futurizing Finance community

Meer weten over Yacht Finance? Lees alles over Yacht Finance & check onze Finance-vacatures

Als financial met ambitie is het belangrijk om bij de implementatie van Robotic Process Automation (RPA) te weten wat op dit terrein speelt én gaat spelen; lees vakliteratuur. Daarnaast is het goed om te sparren met collega's die actief zijn met RPA. Tot slot: begin simpel met RPA, ga aan de slag met eenvoudige procesonderdelen en bouw vervolgens stap voor stap verder.

Mark van Melick Finance interim professional

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Vera Hacquier

Recruitment Consultant

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière

Deze artikelen & blogs over Finance moet je zeker even lezen