IT-traineeship: start jouw carrière in IT Cover

IT-traineeship: start jouw carrière in IT

Wil jij als IT-trainee impact maken bij toonaangevende opdrachtgevers in de ICT? Dan is een IT-traineeship van Yacht de kickstart van jouw carrière. Met ons IT-traineeship ontwikkel jij jezelf in 3 jaar tot een volwaardig IT’er, die weet in te spelen op nieuwe uitdagingen in de IT-wereld. Wil jij dit ook? Lees meer over ons IT-traineeship en check alle traineeship vacatures.

Interessante IT-traineeship vacatures

Waarom een IT-traineeship via Yacht?

 • Start je IT-carrière bij toonaangevende organisaties

 • Ontwikkelingsprogramma met personal & vakinhoudelijke coach

 • Leer jezelf kennen als professional

 • Je wordt opgeleid tot IT expert met managementskills

 • Werken voor toonaangevende organisaties

Bekijk alle IT-traineeships vacatures

IT-traineeship: de kickstart van je carrière

Het IT-traineeship van Yacht is dé springplank voor ICT-talent. Je gaat drie jaar als IT-trainee aan de slag bij drie Nederlandse toonaangevende organisaties. Tijdens jouw traineeship leer je verschillende organisaties kennen en los je uitdagende vraagstukken op. Zo leer jij daadkrachtig het verschil maken en breng jij je expertise naar een hoger niveau. 

Tijdens het IT-traineeship focussen we ons op persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast ben je memeber van onze community waar je kennis en ervaring met andere trainees en talentpartners kan delen.

Wat verwachten we van jou als IT-trainee?

Tijdens het IT-traineeship verwachten we van jou als IT-trainee een leergierige instelling. Je bent een ambitieuze professional die een volwaardige IT expert wil worden en kennis deelt met andere trainees. Ook heb jij:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding met een sterke interesse in IT en digitale ontwikkelingen; 
 • Een commerciële instelling;
 • Beheersing van zowel de Nederlandse (eis) als Engelse taal;
 • Jezelf zijn: we geloven erin dat veel verschillende achtergronden en eigenschappen elkaar versterken.

Bekijk alle IT-traineeship vacatures

Meer info over het IT-traineeship

Wat krijg ik bij een IT-traineeship van Yacht?

Onze traineeships zijn ingericht op basis van 3 pijlers:

 1. Persoonlijke ontwikkeling
 2. Professionele ontwikkeling
 3. Het netwerk

1. Persoonlijke ontwikkeling

 • Persoonlijke coaching door Schouten & Nelissen;
 • Pushing Inner Talent: training in effectiviteit, communicatie, energie en co-creatie;
 • Training over beïnvloeden en storytelling;
 • Training in Scrum foundation of master;
 • Training in Lean.

2. Professionele ontwikkeling 

 • Vakinhoudelijke begeleiding van je jobcoach;
 • Uitdagende opdrachten bij toonaangevende bedrijven en instanties;
 • Jaarlijks één of twee vakinhoudelijke trainingen.

3. Community

 • Jaarlijks een weekendje weg met jouw collega-trainees;
 • Toegang tot de kennis en ervaring van meer dan 3.500 professionals en 100 talentpartners via onze community’s;
 • Training in netwerken door je jobcoaching. 

Hoe word ik begeleid bij mijn IT-traineeship?

Gedurende je traineeship ondersteunt een vast aanspreekpunt binnen Yacht jou tijdens jouw opdrachten. Dit zijn ervaren consultants of managers uit jouw vakgebied die je persoonlijk begeleiden met hun kennis en ervaring. Dit doen we via:

Schouten & Nelissen

Samen met een gecertificeerde Schouten & Nelissen-coach ga je aan de slag om jouw persoonlijke ontwikkelingspunten toe te passen in de praktijk. Samen bepalen jullie wat jij nog wilt leren of ontwikkelen. en volg je trainingen in o.a. communicatie, presenteren en persoonlijk leiderschap.

Pushing Inner Talent

Met Pushing Inner Talent zoomen we in op je soft skills. Eens in de drie maanden heb je hiervoor ook intervisie met mede-trainees en leer je meer over jezelf, je kwaliteiten, hoe je invloed uitoefent op anderen en leer jij je staande te houden in een snel veranderende arbeidsmarkt. 

Consultants 

Jouw opdracht vinden we via ons netwerk, in samenwerking met jouw sales consultants Thomas, Ties, Stijn, Grace en commercieel manager Stef. We dagen je hierbij uit om zelf je netwerk in te zetten en verder uit te bouwen. Het is onze overtuiging dat je door het benutten van je netwerk je eigen regisseur bent van jouw carrière.

Hoe werkt de sollicitatieprocedure?

Wanneer jij je aanmeldt voor het IT-traineeship, moet je jouw cv en motivatie uploaden. Vervolgens maak je telefonisch kennis met onze recruitment consultant. Dan volgt een online assessment en twee sollicitatiegesprekken. Alles doorgekomen? Dan ga jij direct op opdracht! 

Welke functies kan ik uitoefenen na een IT-traineeship?

Na het IT-traineeship kan je aan de slag bij toonaangevende opdrachtgevers in de ICT. Denk hierbij aan één van de volgende functies:

 • IT Consultant
  Als IT-consultant begeleid jij externe partijen bij het optimaliseren van hun digitale werkprocessen. Door systeemontwikkelingen en -integraties zo efficiënt mogelijk op te zetten, help je organisaties vooruit met hun zakelijke doelstellingen. 
 • Business Analist
  Een business analist is onmisbaar bij IT-projecten. Jij onderzoekt waar een product aan moet voldoen, wat de behoeften zijn van verschillende stakeholders en valideert de business requirements. 
 • Product owner
  Als product owner ben je verantwoordelijk voor de oplevering van het eindproduct. Als schakel tussen stakeholders en het productieteam zorg jij voor het verloop van het proces.
 • Scrum master
  De scrum master zorgt voor het verloop van een scrum project. Jij leidt de korte sprints en het development team. Een scrum project is flexibel, dus je moet constant bijsturen om ervoor te zorgen dat de doelstellingen voor het mvp gehaald worden.

IT traineeship bij onze toonaangevende opdrachtgevers

Heb je vragen over het IT-traineeship?

Neem dan contact met mij op!

contactperson Image

Esmée Sopacua

Yacht IT

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière