The Challenge: 5 professionals kraken strategisch vraagstuk van een organisatie

ÉÉN WINNAAR, DÉ OPLOSSING

The Challenge is een initiatief van Het Financiële Dagblad in samenwerking met Yacht. Tijdens dit event kraken 5 professionals voor een live publiek hét strategisch vraagstuk van een organisatie. In 2016 hebben zowel Finance als Engineering professionals deelgenomen aan The Challenge. Welk (strategisch) vraagstuk kwam er aan bod? En wie heeft er gewonnen? In ons overzicht vind je alle belangrijke informatie over The Challenge, nieuws, video’s en meer.

Finance

Op donderdag 17 maart 2016 vond de eerste editie van The Challenge plaats. Rianne Siebel heeft deze challenge gewonnen en is voor een jaar benoemd tot Best financial professional. Tijdens The Challenge hebben 5 financial professionals het strategische vraagstuk van online supermarkt Picnic gekraakt. Ze hebben zich gebogen over onder andere de kostenstructuur, het uitbreiden van de bezorgservice, toevoegen van extra diensten en het inspelen op externe ontwikkelingen voor de lange termijn. Benieuwd naar de uitkomsten? Bekijk de belangrijkste resultaten en beluister het interview van de winnares.

Engineering

Donderdag 23 juni 2016 organiseerden we voor de tweede keer The Challenge. Engineering professionals kregen de kans om een innovatief concept te bedenken om een Super Smart Energy City te realiseren. In de toekomst krijgen we te maken met steden waar opwekking, verbruik en opslag van energie in een stad in balans moeten zijn. Hoe kunnen steden zoals Amsterdam, Utrecht en Eindhoven dan het best functioneren? Jasper Tonen is de winnaar en mag zich een jaar lang Best engineering professional noemen. Met zijn plan “de Gouden pot” wist hij zowel de jury, opdrachtgever en het publiek te overtuigen om van een stad als Amsterdam een Super Smart Energy City te maken. Benieuwd naar zijn plan? Ga direct naar ons nieuwsbericht waarin zijn plan kort samengevat wordt.