Persberichten

Innovatie wakkert vraag naar supply chain professionals aan

Maarten Hagg | Supply Chain Management & Procurement

DIEMEN, 6 juli 2017 - Het innoveren en optimaliseren van de productieketen zet de industriële en de logistieke sector op scherp. Trends en ontwikkelingen vragen om ondersteuning van professionals met specifieke vaardigheden. Vakkennis alleen is niet meer voldoende. Het aantal vacatures binnen het vakgebied Supply Chain Management steeg dan ook met ruim 19% in het tweede kwartaal ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016.

lees verder

Vaker vast dienstverband aangeboden

Maarten Hagg | Supply Chain Management & Procurement

DIEMEN, 21 februari 2017 - Het aantal vacatures voor inkopers steeg in het laatste kwartaal van 2016 met ruim 26% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit is opmerkelijk gelet op het feit dat het derde kwartaal nog een daling van 13% liet zien. Dat blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen over het vierde kwartaal van 2016’ van Yacht.

lees verder

63% meer vraag naar Supply Chain Managers

Maarten Hagg | Supply Chain Management & Procurement

DIEMEN, 12 juli 2016 - Er is een flinke groei in vraag naar Supply Chain Managers (+63%) en Planners. Het aantal vacatures binnen het totale vakgebied Supply Chain Management is in het tweede kwartaal met ruim 4% gestegen ten opzichte van het zelfde kwartaal een jaar geleden. Aandacht voor ketensamenwerking en efficiënte uitvoering zorgen voor de groei in de vraag naar deze profielen. Dit blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht.

lees verder

Opnieuw veel vraag naar inkoopadviseurs

Maarten Hagg | Supply Chain Management & Procurement

DIEMEN, 23 mei 2016 - Het aantal vacatures voor inkopers steeg in het eerste kwartaal van 2016 met ruim 20% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. En dat terwijl 2015 al een flinke groei kende. Oorzaak van de groei is onder andere de implementatie van de nieuwe aanbestedingsrichtlijnen. Dit blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht.

lees verder

Supply Chain Manager verdringt Inkoop Manager

Maarten Hagg | Supply Chain Management & Procurement

DIEMEN, 28 januari 2016 - Het aantal vacatures binnen Supply Chain Management steeg met ruim 7% in het vierde kwartaal ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014. Over het hele jaar genomen groeide het aantal vacatures in deze beroepsgroep met 10% ten opzichte van het voorgaande jaar. Toegenomen productie, groeiende E-commerce activiteiten en Supply Chain optimalisatie veroorzaken de groei in vraag naar Supply Chain professionals. Dit blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht.

lees verder