Veel kansen in Noord-Nederland voor professionals

Maarten Hagg | Overig

GRONINGEN, 12 februari 2016 – Voor hoogopgeleide professionals in Noord-Nederland ziet de arbeidsmarkt er rooskleurig uit. ‘Werkvoorbereider bouw’ voert de lijst aan van snelst stijgende vacatures voor HBO plus niveau. Dit blijkt uit een arbeidsmarktanalyse van Yacht die gisteren de deuren opende van haar volledig vernieuwde kantoor aan de Rozenburglaan 3 in Groningen.

YACHT OPENT NIEUW KANTOOR IN GRONINGEN

Bram van Beetz, Yacht Groningen: “Wij zien volop kansen voor hoogopgeleide professionals bij bedrijven in het Noorden. Vooral in de bouw en IT zien wij een flinke stijging in het aantal vacatures. Ook administratieve, communicatie en marketing opdrachten en banen laten een substantiële stijging in vraag zien. Ook is er in de toekomst sprake van een aantrekkende vervangingsvraag, aangezien het aantal werkende 50-plussers in de regio hoog is. Kortom, genoeg kansen voor professionals.”

TOP VIJF STIJGERS VACATURES VOOR HBO+ IN NOORD-NEDERLAND

  • Werkvoorbereider bouw
  • Programmeur php
  • Java ontwikkelaar
  • Functioneel applicatiebeheerder

DE KRACHT VAN HET NETWERK

Ton Hopmans, algemeen directeur van Yacht: “Professionals organiseren zich steeds meer in netwerken. We stimuleren en faciliteren dit volop. Onze professionals zijn sterk met elkaar verbonden. De reden hierachter is dat je op deze manier de krachten bundelt en een enorme expertise ontsluit. Hiervan profiteren zowel professionals als opdrachtgevers. Ons kantoor in Groningen is de eerste die volledig is ingericht op ontmoeten en netwerken. Professionals kunnen hier - los van adviesgesprekken met onze consultants - terecht om samen te sparren, trainingen te volgen of gewoon een kop koffie te drinken met vakgenoten. Een plek waar professionals zich helemaal thuis kunnen voelen.”

BUNDELEN VAN KRACHTEN DOOR KORTE LIJNEN

Volgens EZ-wethouder Joost van Keulen, die het nieuwe kantoor opende, sluit de netwerkgedachte van Yacht uitstekend aan op de Groningse manier van zakendoen: "Groningen is een erg compacte stad, waardoor de lijnen tussen bedrijven onderling, maar ook tussen bedrijven onderzoeksinstituten en de gemeente heel kort zijn. Met name in de IT-sector zien we een sterke bundeling van krachten, die inmiddels door de meer gevestigde bedrijven wordt overgenomen."