Werken bij SABIC Cover

Werken bij SABIC

SABIC is een internationaal chemiebedrijf met het hoofdkantoor in Riyad, Saoedi-Arabië. Het is een van de grootste petrochemische bedrijven ter wereld en heeft vestigingen en activiteiten in meer dan 50 landen. SABIC staat bekend om zijn wereldwijde aanwezigheid, technische expertise en focus op klantgerichte oplossingen. Het bedrijf zet zich in voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid in al zijn activiteiten en streeft naar groei en innovatie in de chemische en kunststofindustrie.

Interessante vacatures bij SABIC

Werken bij SABIC

Bekijk hier wat SABIC zo bijzonder maakt

Als professional bij SABIC, werk je aan een optimalisatie van je functie en je verdere loopbaan.

contactperson Image
Roel Valkenborgh Portfolio Scheduler E&PM Sabic

Werken bij SABIC

Waarom wil je graag werken bij SABIC?

SABIC is een internationaal chemiebedrijf met het hoofdkantoor in Riyad, Saoedi-Arabië. Het is een van de grootste petrochemische bedrijven ter wereld en heeft vestigingen en activiteiten in meer dan 50 landen. SABIC is actief in de productie van verschillende chemische producten, kunststoffen en meststoffen. Het bedrijf produceert en levert een breed scala aan producten, waaronder polyethyleen, polypropyleen, polystyreen, polyethyleentereftalaat (PET), ethyleen, propyleen, butadieen, methanol, ureum en andere chemische en polymeren. Zij zijn actief in diverse sectoren, zoals de auto-industrie, verpakkingsindustrie, bouwsector, elektronica, gezondheidszorg, landbouw en meer. 

Naast de productie van chemicaliën en kunststoffen, streeft SABIC naar duurzaamheid en innovatie. Het bedrijf is betrokken bij onderzoek en ontwikkeling om nieuwe materialen en technologieën te creëren die voldoen aan de behoeften van klanten en tegelijkertijd bijdragen aan duurzame oplossingen. SABIC staat bekend om zijn wereldwijde aanwezigheid, technische expertise en focus op klantgerichte oplossingen. Het bedrijf zet zich in voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid in al zijn activiteiten en streeft naar groei en innovatie in de chemische en kunststofindustrie.

Wat heeft SABIC te bieden als werkgever?

SABIC hecht veel belang aan de ontwikkeling van haar medewerkers. Het bedrijf biedt mogelijkheden voor training, opleiding en loopbaanontwikkeling, waaronder interne trainingen, mentorprogramma's en externe educatieve ondersteuning. Dit stelt medewerkers in staat om hun vaardigheden en expertise verder te ontwikkelen en hun carrière te bevorderen.

Wat zijn de voordelen om via Yacht bij SABIC te werken?

Door via Yacht te werken, krijg je toegang tot een breed scala aan vacatures bij SABIC die mogelijk niet direct beschikbaar zijn op de reguliere arbeidsmarkt. Dit vergroot je kansen om bij SABIC aan de slag te gaan. We helpen je te blijven ontwikkelen door de uitdagende projecten die we bieden bij toonaangevende organisaties. Tegelijkertijd maak jij het verschil bij onze opdrachtgevers door verbeteringen te realiseren. Dat vraagt om kwaliteit; om echte professionals die echte uitdagingen aangaan.

Wat zijn de functie eisen om bij SABIC te kunnen werken?

SABIC kan vereisen dat kandidaten een relevante opleiding hebben afgerond op bachelor-, master- of doctoraalniveau, afhankelijk van de functie. Dit kan een opleiding zijn op het gebied van chemie, techniek, materiaalkunde, procestechnologie of een gerelateerd vakgebied. Daarnaast is beheersing van minimaal de Engelse taal vereist.

Welke opleidingsmogelijkheden zijn er als ik bij SABIC ga werken?

SABIC hecht veel belang aan de ontwikkeling van haar medewerkers. Het bedrijf biedt mogelijkheden voor training, opleiding en loopbaanontwikkeling, waaronder interne trainingen, mentorprogramma's en externe educatieve ondersteuning. Dit stelt medewerkers in staat om hun vaardigheden en expertise verder te ontwikkelen en hun carrière te bevorderen.

Welke functies zijn er beschikbaar bij Sabic?

Bij SABIC hebben we voornamelijk vacatures voor de volgende functies: Maintenance Engineer, Procestechnoloog, Controller, Financieel analist, Customer Service Representative, HR Specialist , Inkoper, Project manager & EHS Specialist.

Waar kom ik te werken als ik bij SABIC aan de slag ga?

SABIC heeft in Nederland vestigingen in: Geleen, Sittard, Bergen Op Zoom en Amsterdam.

Kan ik thuiswerken als ik bij SABIC aan de slag ga?

Thuiswerk is mogelijk, mits de functie dit toelaat.

Wat is mijn salaris als ik bij SABIC ga werken?

SABIC biedt aantrekkelijke beloningen en voordelen pakketten aan haar medewerkers, waaronder competitieve salarissen, bonusregelingen, pensioenregelingen, gezondheidsvoorzieningen en andere secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris is functie afhankelijk en uiteraard hangt dit ook af van jouw opleiding, leeftijd en werkervaring.

Ik zie geen vacatures die bij mij passen, kan ik een open sollicitatie doen bij SABIC?

Je kan altijd open solliciteren bij Yacht en samen met onze recruiter kijken naar de mogelijkheden. We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact op met onze recruitment specialist. De contactgevens staan verderop de pagina.

Uitgelichte functies bij SABIC

Maintenance Engineer

Als Maintenance Engineer ben je verantwoordelijk voor het plannen, coördineren en uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan machines, apparatuur en installaties. Je zorgt ervoor dat de apparatuur in optimale staat verkeert en minimaliseert de kans op storingen en uitval. Je voert inspecties uit, identificeert potentiële problemen en voert reparaties en vervangingen uit indien nodig. Als Mechanical Maintenance Engineer ligt de focus op mechanische systemen, terwijl een Electrical Maintenance Engineer zich richt op elektrische systemen.

Bekijk de engineering vacatures bij SABIC

Customer Service Representative

Als Customer Service Representative ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten en speel je een cruciale rol in het onderhouden van klantrelaties. Je behandelt vragen, verzoeken en klachten van klanten en zorgt voor een tijdige en nauwkeurige afhandeling. Je hebt een goed begrip van de producten en diensten van SABIC, kunt klanten adviseren en oplossingen bieden die voldoen aan hun behoeften. Je zorgt ervoor dat klanttevredenheid en klantloyaliteit worden behouden. 

Beide functies vereisen specifieke kennis en vaardigheden. Voor de Maintenance Engineer-functies is technische expertise op het gebied van mechanische of elektrische systemen vereist, evenals kennis van onderhoudsmethoden en -praktijken. Daarnaast is probleemoplossend vermogen, nauwkeurigheid en aandacht voor detail belangrijk.

Bekijk de customer service vacatures bij SABIC

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Jeannot Dupuis

Senior Talent Acquisition Specialist

contactperson Image

Chi Kay Liang

Senior Talent Acquisition Specialist

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière

Deze artikelen & blogs over Engineering moet je zeker even lezen