Blog

Je team helpen versnellen met Yacht trainees

Author Image

Britt van Ballekom

Commercieel Manager Trainees Yacht

20 oktober 2020

Header image

In dit interview vertelt Rogier Julien, teamlead bij KLM, over de samenwerking met Yacht trainees en wat deze samenwerking heeft opgeleverd. Rogier merkt dat wanneer hij met jonge trainees samenwerkt dat zij een frisse blik op de business hebben.

Kan je omschrijven waarom je op zoek was naar jong talent? Was er een specifieke case / probleem waar onze trainees voor zijn ingezet? If so, kan je deze kort beschrijven?

Ik was op zoek naar jong talent dat zou kunnen helpen bij een aantal projecten binnen KLM Component Services. Dit om twee redenen: 1. uitbreiding van de capaciteit op die projecten en 2. de behoefte aan een “hoger niveau” vergeleken met de beschikbare medewerkers om de projecten ook echt te kunnen trekken. We hebben trainees ingeschakeld zodat zij deze groep binnen de projecten zouden kunnen helpen te versnellen. Het werk- en denkniveau voor deze projecten was niet aanwezig en hebben we dus ingehuurd. Ik merk dat - wanneer ik met jonge mensen / trainees samenwerk - zij een frisse blik en een andere kijken op de business hebben. Ze nemen initiatief, komen met andere ideeën en weten de meest recente modellen en methodieken toe te passen.

Hoe ben je bij Yacht trainees terecht gekomen?

Via bestaande KLM contacten. KLM en Yacht trainees werken nu meer dan 6 jaar samen en in deze periode hebben +/- 150 trainees een opdracht bij ons gedaan. Zo heb ik eenvoudig het lijntje gevonden naar de juiste consultant binnen Yacht trainees die me zou kunnen helpen met mijn vraagstuk.

Welke oplossing werd er geboden?

Floris Schneider (SCM&P trainee) heeft twee keer 6 maanden bij mij op de afdeling zijn opdracht vervuld. Ik heb Floris destijds ingeschakeld met als hoofdtaak verbinding maken tussen KLM en Air France. Belangrijke (soft) skills voor deze rol, waar wij Floris dan ook op geselecteerd hebben, zijn sterke communicatieve vaardigheden en organiserend vermogen. Daarnaast was het nodig dat hij kon “uitzoomen” en procesverbetering kon doorvoeren. Floris was de kartrekker van het working together team van Air France / KLM. Kevin van der Aar (SCM&P trainee) heeft twee rollen vervuld bij KLM en heeft meer dan een jaar bij mij op de afdeling gewerkt. Zijn eerste rol was gericht op het verbeteren van de werkprocessen voor de RAC’ers (repair & availability controllers). Structuur aanbrengen en processen blijvend optimaliseren. Hij heeft ook veel gedaan op gebied van vendor management. Kevin heeft er bovendien voor gezorgd dat hij informatie en data werkbaarder heeft gemaakt voor de rest van het team. In zijn tweede opdracht was Kevin de linking pin tussen de business en IT in een groot Salesforce project. Het was zijn rol om de wens van het team (de business) te vertalen naar business rules voor IT en daarnaast onderdeel te zijn van de implementatie. Kevin kon de connectie maken, zette zijn communicatieve vaardigheden in en was sterk in luisteren, inventariseren, beeldvorming en keek onbevooroordeeld naar het hele proces.

Kun je vertellen wat de samenwerking heeft opgeleverd?

Snelheid in de projecten. De Yacht trainees kunnen anders naar een situatie kijken, hebben een frisse blik, zijn enorm flexibel en zetten we in als kartrekker wanneer dat niveau ontbreekt op de vloer. De werkethiek is heel anders en dat levert op. Er komt vanwege trainees ook beweging in het team. HIer hoef ik als manager nauwelijks te pushen. Andere mensen gaan meedoen met de trainees, die raken enthousiast, en dan komen we samen tot iets.

Terugkijkend op deze samenwerking, waar ben je het meest tevreden over?

Je huurt iemand in om iets voor elkaar te krijgen, dus ik ben erg tevreden over het feit dat er ook echt iets veranderd en verbeterd wordt. Je maakt daadwerkelijk een stap in je organisatie. Floris & Kevin waren beide een goede match en het selectieproces is soepel verlopen.

Wil jij als Supply Chain trainee carrière maken bij topwerkgevers?Check onze Supply Chain Management & Procurement traineeships

Gerelateerde artikelen & blogs

Vind hoogopgeleid talent voor jouw organisatie Banner

Vind hoogopgeleid talent voor jouw organisatie

Yacht trainees gelooft in talent van futureproof (young) professionals. Wil jij deze toppers tijdens hun traineeship een strategische positie in jouw organisatie laten vervullen? Check de voordelen en neem contact met ons op.

Ga naar Yacht trainees