Artikel

What to do with Blockchain

28 september 2017

Header image

Op 28 september 2017 organiseerden wij het event What to do with Blockchain in Utrecht. Met een mooie opkomst van ruim 50 bezoekers en meer dan 60 aanmeldingen, kunnen we wel concluderen dat Blockchain een onderwerp is wat veel mensen aanspreekt maar wat ook nog steeds veel vraagtekens met zich meebrengt.

Bij de ontvangst van de gasten was het goed om te zien dat er veel variatie was qua bezoekers en dat onze marketingcampagne goed heeft uitgepakt. Zo waren er niet allleen Yacht en Most Dev professionals, maar ook entrepreneurs, specialisten die al werken met blockchain en young professionals die hier graag mee willen gaan werken.

Na de broodjes was het tijd voor Jan ter Laak om de presentatie te starten. Helaas was zijn collega ziek waardoor Jan de gehele presentatie voor zijn rekening nam. Hij begon met een film om het een en ander duidelijk te maken over hoe Blockchain de wereld gaat veranderen.

groepsfoto tijdens kennissessie What to do with Blockchain
What to do with Blockchain

 

 

 

 

 

 

De presentatie

Daarna volgde een presentatie waar de volgende aspecten in terug kwamen:

  • Ethereum network Deep dive
  • Mining
  • Web3
  • Wallet
  • Interfacen van Ethereum

De presentatie eindigde met een demo hoe Blockchain werkt in de praktijk. Hier had Jan een weegschaal voor meegenomen en liet hij zien hoe Blockchain je kan helpen bij het stellen van een doel om af te vallen. Met Blockchain maak je smart contracts aan waarin je vast stelt hoeveel je wilt afvallen. Door op de weegschaal te gaan staan wordt dan aangegeven in hoeverre jij je doel hebt behaald. Jan heeft dit ook uitgewerkt in de schuldhulpverlening. Hier krijgen deelnemers alleen bepaalde coins die ze kunnen gebruiken om specifieke diensten te kopen. Andere spullen hiermee kopen is onmogelijk. Ook een vorm van smart contracts die met behulp van Blockchain wordt aangemaakt.

Na deze technische presentatie wat voor de meeste bezoekers op een paar onderwerpen na goed te volgen was, kwam er nog een interessante discusssie op gang over de uitwerking van Blockchain en de positie van Ethereum. Rond een uur of 8 moesten we de discussie beĆ«indigen. Er is nog veel nagepraat aan de koffietafel. 

Wederom een enerverende avond waar we met Most Dev zeker een vervolg aan gaan geven.

Contact

Heb je interesse in de digitale presentatie? Stuur dan een e-mail naar Kay van Raak

Gerelateerde artikelen & blogs

Most Dev community Banner

Most Dev community

Je netwerk vergroten, uitdagende opdrachten uitvoeren en werken aan je persoonlijke ontwikkeling. De Most Dev community biedt het jou!

Sluit je aan bij Most Dev