Blog

Groeien met Yacht trainees

Author Image

Olaf van IJsselmuiden

Commercieel manager Yacht trainees

27 oktober 2020

Header image

Julius de Jong, CFO bij EPCOR, had door de enorme groei op korte termijn aanvulling nodig binnen zijn Finance team. Door zijn goede contacten met Yacht wist hij waar hij moest zijn voor jong talent. Een paar telefoontjes later kon de eerste Finance Yacht trainee beginnen bij EPCOR.

Kan je omschrijven waarom je op zoek was naar jong talent? Was er een specifieke case / probleem waar onze trainees voor zijn ingezet?

Bij EPCOR hebben we de afgelopen jaren volop gebruik gemaakt van de expertise van Yacht om talent bij EPCOR te krijgen. Ons bedrijf is een stuk minder bekend bij jong talent, waardoor dit een hele mooie manier is om talent bij EPCOR te werven. In 2017, toen ik begon als Financieel Directeur bij EPCOR B.V., hadden we op korte termijn aanvulling nodig binnen mijn Finance team. We maakten bij EPCOR namelijk een enorme groei door. Toen heb ik de Yacht contacten die ik kende vanuit mijn baan bij KLM gebeld en een week later begon de eerste Finance Yacht trainee.

Hoe ben je bij Yacht trainees terecht gekomen?

In mijn baan bij KLM Passenger Services hebben wij meerdere Yacht trainees ingezet voor het HPO (High Performance Organization) traject. Hier heb ik veel met de Yacht trainees samengewerkt vanuit mijn rol als business controller, om de impact van HPO goed inzichtelijk te maken.

Welke oplossing werd er geboden?

De nieuwe Finance trainee was een mooie aanvulling op het Finance team en kon al snel veel taken oppakken. Met een kritische blik en veel vragen stellen  hebben we verder stappen kunnen maken binnen het Finance team. Daarnaast kon de Finance trainee ook snel een project oppakken, waar tot dat moment gewoon te weinig tijd voor was binnen het bestaande team.

Kan je vertellen wat de samenwerking heeft opgeleverd?

Inmiddels zijn we 3 jaar verder en hebben we bij diverse afdelingen diverse Yacht trainees aan het werk gehad. Er zijn ook al meerdere Yacht trainees die na hun traineeship een vaste baan bij EPCOR zijn aangegaan. Dus al met al een mooie samenwerking tussen Yacht en EPCOR, waarbij we hebben gemerkt dat de trainees ook altijd met veel plezier bij EPCOR aan de slag waren.

Terugkijkend op deze samenwerking, waar ben je het meest tevreden over? En raad je andere organisaties aan om met ons samen te werken?

Vooral het snelle schakelen met Yacht en hoe snel we toch in staat zijn geweest om in ons groeiende bedrijf samen met Yacht jong talent binnen te halen. Dat krijg je als klein bedrijf zelf niet zo snel voor elkaar.  Dus als je als bedrijf snel op zoek bent naar jong talent, dan heeft Yacht heel wat voorwerk al gedaan!

Welke tip / advies wil je nog meegeven?

ls bedrijf en vanuit Yacht goed om de opdracht heel duidelijk te krijgen, zodat je zeker weet dat de juiste kandidaten vanuit Yacht naar voren worden geschoven. Tot op heden blijkt dat er altijd tussen de voorgestelde kandidaten een match zit, maar soms zit er ook een kandidaat tussen, die doordat de opdracht niet duidelijk genoeg was, eigenlijk niet op gesprek had hoeven komen..

Yacht trainees

Ben je net als Julius de Jong op zoek naar jong talent dat écht wat toevoegt aan jouw afdeling? Een samenwerking met Yacht trainees kent vele voordelen. Via Yacht trainees heb je namelijk toegang tot ons netwerk van meer dan 300+ jonge futureproof talenten. Klaar om aan de slag te gaan.

Wil jij als Yacht Finance trainee carrière maken bij topwerkgevers?Check onze Finance-traineeships

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière