Blog

Een nieuw avontuur voor SCM&P trainee Joelle van Duren

Author Image

Joelle van Duren

SCM&P Trainee Yacht

15 januari 2020

Header image

De dag na het tekenen van mijn contract bij Yacht, stapte ik in het vliegtuig om heerlijk te overwinteren in Zuidoost-Azië en Nieuw Zeeland. Net als na mijn Bachelor Bedrijfskunde, vond ik het na mijn Master Supply Chain Management tijd om de wereld in te gaan. 

Na 4 fijne maanden kwam aan dat avontuur een eind, terwijl de volgende thuis op mij stond te wachten. Ik begon, net als veel anderen, ‘on the beach’ zoals we dat noemen (hier voelde ik mij wel thuis na het reizen). Samen met de consultants ben ik op zoek gegaan naar een eerste opdracht. Ondertussen leerde ik veel nieuwe mensen kennen, het Yacht team, maar ook andere trainees on the beach en heb ik een aantal trainees op opdracht opgezocht.

Yacht trainees trok mij aan omdat ik na vrij brede studies nog niet precies wist wat ik wilde. Via Yacht trainees krijg ik de mogelijkheid om verschillende functies bij verschillende bedrijven te doen. Iets waar ik de rest van mijn leven nog veel aan zal hebben. Het sociale aspect en het uitbreiden van je netwerk is een zeer mooie bijkomstigheid. Ook kan ik mij blijven ontwikkelen met het soft skills en inmiddels hard skills programma, zeker belangrijk voor starters.

De eerste opdracht

Na een aantal weken on the beach kon ik beginnen bij Vattenfall, een gaaf bedrijf met een sterke missie. De functie was/is PMO en support van een procurement outsourcing transitie, echt project management dus. Samen met een internationaal team zorgen wij dat de inkoopafdeling van Vattenfall naar Capgemini in Polen wordt overgedragen. Dit betekent dus dat niet alleen Nederland, maar ook Duitsland, Zweden en de UK over moeten, waardoor ik regelmatig verschillende locaties in het buitenland mag opzoeken. Ik vind het gaaf dat ik met verschillende culturen kan samenwerken en kan blijven reizen. En dat terwijl ik zelf nooit aan een functie als deze gedacht had, maar dit gewoon mogelijk is via Yacht trainees.

Ik leer nog elke dag en ik ben erachter gekomen dat ik projectmanagement interessant vind. Voorlopig zit ik nog wel op mijn plek bij Vattenfall en kijk ik uit naar mijn tweede half jaar. Wie weet waar ik vervolgens na de zomer weer terecht kom, wellicht juist een lijnfunctie in een productieomgeving?  

Wil jij net als Joelle het verschil maken bij opdrachtgevers in SCM&P? Ontdek de kracht van ons netwerk.

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Kom naar een van onze Business Courses Banner

Kom naar een van onze Business Courses

Ontdek de mogelijkheden van het Yacht traineeship tijdens de Business Course. En maak kennis met de trainees, onze talent consultants en de #schoolofwork.

Meld je nu aan