Functioneel beheerder Cover

Functioneel beheerder

Als functioneel beheerder pak jij de verantwoordelijkheid over het beheer van applicaties in een organisatie. Je onderhoudt contacten met gebruikers, IT en leveranciers en behartigt de belangen van jouw gebruikers richting leveranciers. Met jouw communicatieve skills weet jij goed in kaart te brengen wat de wensen en behoeftes van de stakeholders zijn en maak jij de vertaalslag naar IT. Zo zorg jij dat alle applicaties optimaal functioneren en constant worden geoptimaliseerd. Functioneel beheer is dan ook de schakel tussen de business en IT. Interesse gewekt? Check dan onze vacatures en lees alles wat je moet weten over de functie van functioneel beheerder.

Interessante vacatures voor functioneel beheerders

Werken als functioneel beheerder

Wat is functioneel beheer en wat valt eronder?

Functioneel beheer is het domein van de ICT dat zich focust op de informatievoorziening binnen een organisatie. Een functioneel beheerder is verantwoordelijk voor het functionaliteitenbeheer en stelt daarom functionele specificaties op voor informatiesystemen en doet acceptatietesten bij wijzigingen. 

Wat doet een functioneel beheerder?

Als functioneel beheerder ben jij verantwoordelijk voor het functioneren en optimaliseren van informatiestromen op basis van de organisatie- en gebruikersbehoefte. Je staat in contact met stakeholders en zorgt dat de uitrol naar de organisatie soepel verloopt bij nieuwe releases en functionaliteiten.

Wat zijn de functie-eisen voor een functioneel beheerder?

Wanneer je als functioneel beheerder via Yacht wilt werken dan moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau.;
  • Analytisch sterk;
  • Een klantgerichte en proactieve houding;
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
  • Kennis van IT en informatiebeheer o.a. kennis over IT infrastructuur, applicaties, proces- en incidentmanagement en leveranciersmanagement. 

Wat is het verschil tussen applicatiebeheer en functioneel beheer?

Waar functioneel beheer zich vooral focust op het functioneel (via ICT) ondersteunen van bedrijfsprocessen, gaat applicatiebeheer vooral om het technisch onderhouden en werkend houden van systemen. Functioneel beheer is dan ook een minder technische rol dan applicatiebeheer. 

Met wie werk je samen als functioneel beheerder?

Functioneel beheer valt in het domein van business information management (BIM). Dit betekent dat jij als functioneel beheerder, naast het contact met alle stakeholders, ook samenwerkt met onder andere informatiemanagers, business analisten en projectmanagers.

Er heerst een heel mensgerichte cultuur; je krijgt echt de ruimte om je te ontwikkelen. Dat ervaar ik als heel fijn en zeker ook als heel belangrijk. Een certificaat kun je overal halen. Maar de meerwaarde zit ’m toch in ons als professional, in ons als mens!

Lees haar verhaal
contactperson Image
Evelien Smits Business Information Manager

Jouw mogelijkheden als functioneel beheerder bij Yacht

Interim functioneel beheerder bij Yacht

We zijn altijd op zoek naar talent met een interesse in business information management (BIM). Talenten nemen we graag in dienst, ook voordat je via ons bemiddeld wordt als interim-professional en ergens mag starten. Wij geloven namelijk dat jouw talent, in combinatie met ons ijzersterk netwerk, zorgt voor een loopbaan vol persoonlijke ontwikkeling! We begeleiden interim-professionals met uiteenlopende niveaus in business information management. Van starter op de arbeidsmarkt tot een zeer ervaren data professional. Daarbij staat enthousiasme voor het BIM vakgebied centraal!

Kies je voor Yacht, dan kies je voor een betrouwbare partij met het grootste netwerk in business information management. Dit betekent dat je onderdeel uitmaakt van ons kennisnetwerk van 100+ BIM-professionals én dat je toegang krijgt tot de leukste functies bij internationale grootbanken. Onze nauwe samenwerking met deze grootbanken, zorgt ervoor dat wij vacatures als eerste binnen krijgen en hiermee mooie kansen voor jou kunnen bieden. Met onze persoonlijke loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden kan je nog verder doorgroeien in business information management.

Direct starten op opdracht

We gaan graag met jou in gesprek over jouw wensen en ambities. Vanuit daar bespreken we de verschillende openstaande vacatures bij onze opdrachtgevers en zoeken we naar de beste match. 
Spreekt een vacature je aan? Dan stellen we je voor bij een van onze opdrachtgevers. Als zij ook een match zien, wordt je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Tijdens de hele sollicitatieprocedure wordt je begeleid door een coach en delen we tips & tricks van ervaringsdeskundigen in het veld. Zo zorgen we samen dat jij mag starten in de baan die je wilt.

Zodra bekend is dat je definitief mag starten bij onze opdrachtgever, ga je een arbeidsovereenkomst aan bij Yacht. Wij worden dan jouw werkgever en begeleiden je zowel in jouw zakelijke als persoonlijke ontwikkeling. Wanneer het tijd is voor een nieuwe uitdaging, kijken we samen naar een passende vervolgstap. Zo helpen we je om jouw ambities waar te maken op de lange termijn.

Proactief starten

Een tweede optie is om direct in dienst te gaan bij Yacht als interim-professional, ook als je nog niet bent gestart op een opdracht. Dit betekent dat je meteen zekerheid hebt van inkomen. We geloven namelijk in jouw talent en dat we met ons sterke netwerk snel een mooie functie vinden die past bij jouw kwaliteiten, wensen en ambities. 

Tijdens de zoektocht naar een passende functie, helpen we je met de voorbereiding voor sollicitatiegesprekken met onze opdrachtgevers. Denk aan de hulp van een sollicitatiecoach of tips & tricks van ervaringsdeskundigen uit het veld. Zo zorgen we samen dat jij mag starten in de baan die je wil.  Wanneer het tijd is voor een nieuwe uitdaging, kijken we samen naar een passende vervolgstap. Zo helpen we je om jouw ambities waar te maken op lange termijn.

Doorgroeimogelijkheden bij Yacht

Een ontwikkelpad is natuurlijk voor iedereen anders, maar we zijn dé partner als het gaat om business information management gerelateerde opdrachten. We faciliteren jouw ontwikkeling door mooie vervolgstappen te creëren bij toonaangevende opdrachtgevers, denk aan de grootbanken en verzekeraars in Nederland. Vervolgstappen die passen bij jouw ambities, omdat we continu met elkaar in gesprek zijn over jouw dromen en talenten. Ons streven is een lange termijn relatie, waarbij je altijd op ons kan terugvallen. Afhankelijk van jouw huidige kennisniveau in business information management (BIM) zijn er verschillende mogelijkheden.

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Pamela Toetenel

Senior Recruitment Consultant

contactperson Image

Linda van der Leij

Junior Recruitment Consultant

Business information management programma Banner

Business information management programma

Ben jij niet alleen op zoek naar een baan, maar wil je graag een loopbaan in business information management? Wil jij jezelf ontwikkelen tot futureproof business informatiemanager en meer doen dan alleen gave opdrachten uitvoeren? Dan is het business information management programma voor jou een perfect kans!

Meer informatie