Data engineer vacatures Cover

Data engineer vacatures

Heb jij een passie voor data en heb je al ervaring als Data engineer? Wil je graag organisaties adviseren op het gebied van data en werken aan projecten waarbij je moderne data platformen kan ontwerpen, bouwen en implementeren? Wil je variatie in je werk en jezelf blijven ontwikkelen? Als je overal ‘ja’ op hebt geantwoord dan is de functie van Data engineer echt wat voor jou.

Interessante vacatures voor Data engineers

"Working with data means to effectively identify something happened in the past, justify decisions to be made in the present, or forecasting the future. The best part about working with data is seeing the impact it can have in an organization. Data can be powerfully objective when properly and thoroughly analyzed- seeing the predictions of intensive analysis lead to meaningful change is extremely rewarding."

contactperson Image
Maria Nikola Senior Business Intelligence Analyst and Developer

Mogelijkheden als Data engineer bij Yacht

Interim Data engineer professional bij Yacht

Bij Yacht zal je als Data engineer grote projecten uitvoeren voor internationale organisaties binnen o.a. de bancaire, logistieke, telecom en overheidssector. Deze projecten zal je uitvoeren samen met ervaren data engineers en andere professionals. Je krijgt binnen Yacht een eigen opleidingsplan waarbij er samen met jou een route uitgestippeld wordt om bijvoorbeeld door te groeien naar Data architect of Data manager. Dit bereik je niet alleen door werkervaring op te doen maar ook door diverse trainingen die je krijgt aangeboden om zowel aan je technische vaardigheden als softskills te werken. Denk bijvoorbeeld aan een training op het gebied van Azure, een training op het gebied van feedback geven of een training over het voeren van sollicitatiegesprekken.

Doorgroeimogelijkheden bij Yacht

Bij Yacht heb je de mogelijkheid om diverse kanten op te gaan binnen het ‘data domein’ zoals een rol als Data engineer, Data scientist, Data analist of Data architect. Je werkt nauw samen met je collega's en je kunt vaststellen wat voor soort begeleiding je nodig hebt om zo via stappen aan je eigen carrièrepad te werken. Deze rol geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een mooie vervolgstap te maken naar Database manager.

Ervaringen van andere Data engineer professionals

"I'm currently working as Data engineer at Yacht. I receive good guidance for the role in which I want to develop further and continue to work in the future. I'm part of an interim professionals team, so I get a chance to know the perspective of different people and technology as well. Everybody is so helpful and understanding. Besides work, we enjoy so much fun stuff, such as interacting and getting to know new people, friday drinks, lunch & outings as well."

Shikha Dubey - Data engineer at Yacht
 

Aan de slag als Data engineer

Als Data engineer zal je werken bij bedrijven om systemen te bouwen die data verzamelen, beheren en ruwe gegevens omzetten in bruikbare informatie. Het uiteindelijke doel is gegevens toegankelijk te maken, zodat organisaties ze kunnen gebruiken om hun prestaties te evalueren en te optimaliseren.

Je zal verschillende verantwoordelijkheden hebben afhankelijk van het project waar je aan werkt:

  • Ervoor zorgen dat systemen voor het opslaan en verzamelen van gegevens voldoen aan de bedrijfsvereisten en aan aanvaardbare industriële normen.
  • Nieuwe software voor gegevensbeheer integreren in de bestaande structuren van een organisatie of nieuwe mogelijkheden onderzoeken om gegevens van een bedrijf te verzamelen.
  • Het creëren van aangepaste softwarecomponenten met behulp van een breed scala aan talen en tools zoals scripttalen , om verschillende systemen samen te voegen of een sterke analytische infrastructuur te ontwikkelen voor het meten van de gegevens die door een bedrijf worden opgeslagen.
  • Data engineers staan in de frontlinie van de cyberverdediging van een organisatie, naast het aanbevelen van manieren om de betrouwbaarheid en kwaliteit van gegevens te verbeteren.

Als Data Engineer werk je samen met diverse andere specialisten zoals data-architecten, modelleurs en IT-specialisten om de projectdoelen te bereiken.

"In the 15 years I worked for Yacht, I am proud of the enormous network of devoted professionals. This network inspires me every day. Yacht's solid capability to match the numerous vacancies / customer demands with right skilled professionals is key for me. Yacht drives me to create the best version of myself, and visa versa, I add more and more value to the customers."

Frederik America Business analyst

Werken als Data engineer

Hoe ziet het werk van een Data engineer eruit?

Als Data engineer speel je een essentiële rol bij bedrijven. De belangrijkste taak van een Data engineer is het creëren van architecturen die ruwe informatie verzamelt, beheert en converteert zodat deze informatie bruikbaar en interpreteerbaar is voor Data scientists en Business analisten. Zodra de data scientists in staat zijn om met de data te werken en machine learning modellen te produceren, ben je verantwoordelijk voor de inzet van deze modellen. Naast technische vaardigheden moet een je ook beschikken over soft skills om te kunnen communiceren met teamleden en stakeholders om de business requirements te begrijpen om de architectuur daarop af te stemmen en om data trends te kunnen communiceren.

Wat zijn de functie-eisen voor een Data engineer?

Volgende ervaring wordt vaak gevraagd in de projecten die bij onze klanten worden uitgevoerd.

  • Je hebt minimaal enige ervaring als Data engineer
  • Een bachelordiploma hebben in informatica, engineering, toegepaste wiskunde, natuurkunde of een aanverwant gebied
  • Je hebt ervaring met ETL procedures en Data modelleren
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken in een cloud omgeving (Azure)
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met SQL en Python of andere talen

Waar werken Data engineers?

Je zult als Data engineer binnen Yacht aan projecten kunnen werken bij klanten in verschillende domeinen zoals de bancaire-, overheid-, telecom-, logistieke-, of energie sector.

Je bent als Data engineer betrokken bij de behandeling van miljoenen gegevens met betrekking tot de specifieke industrie, te beginnen met het extraheren van de gegevens van de bron, het bouwen van scripts / programma's op te slaan en ten slotte het helpen van de business voor de besluitvorming.
 

Met wie werk je samen als Data engineer?

Als Data engineer werk je vaak in een multidisciplinair team van Data professionals, zoals Data scientists, Machine learning engineers, Data/Business analisten en Developers.

Wat is het gemiddelde salaris van een Data engineer?

Een Data engineer verdient gemiddeld €3650,- bruto per maand. Het startsalaris ligt op €2800,- en het maximum op €4500,- bruto per maand. Deze lonen zijn gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Welke vaardigheden ontwikkel ik als Data engineer?

Je zult jezelf tijdens de projecten die je uitvoert op diverse gebieden ontwikkelen. Zoals data analyse, data ontwikkelingsproces, datamodelling, data innovatie, database management, datawarehousing, het migreren van data platformen, programmeren en het verbeteren van data platformen. Daarnaast ontwikkel je jezelf voor wat betreft communicatie en samenwerking met stakeholders.
 

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Maria Heydari

Recruitment Consultant Banking Professionals

contactperson Image

Mireille van de Riet

Sales Consultant Banking Professionals

Start als interim-professional bij Yacht Banner

Start als interim-professional bij Yacht

Wil jij jezelf continu ontwikkelen en je ambities waarmaken? Word interim-professional bij Yacht en zet met elke opdracht de volgende stap in jouw carrière. Met persoonlijke coaching en de zekerheid van een vast contract.

Let's go

Deze artikelen & blogs over Most Data moet je zeker even lezen