round the table

Kennissessie: succesvol inhuren in een constant veranderende arbeidsmarkt

dinsdag 23 mei 2023

Author Image

Gehost door Roderik Visser

Client Solutions Manager, Grip op Inhuur

Header image

Organisaties hebben baat bij de beste (tijdelijke) mensen op het juiste moment. Het is tegenwoordig geen sinecure om dit te realiseren. Daarom praten tijdens deze middag ervaringsdeskundigen je uitgebreid bij over de succesfactoren en aandachtspunten bij de realisatie van grip op inhuur, zodat je deze kennis zelf kunt toepassen in jouw specifieke situatie. Je kunt deelnemen aan twee kennissessies. Om dit naar wens in te delen, vragen we je om je keuze door te geven voor drie sprekers.

Programma

 • Vanaf 12:00 uur inloop en lunch
 • 13:00 - 14:00 paneldiscussie: onder leiding van Jacques van den Broek met alle sprekers en Jan van Helden
 • 14:00 - 17:00 kennissessies: twee rondetafelgesprekken met de sprekers van jouw voorkeur
 • 17:00 - 18:00 afsluitende netwerkborrel: met een hapje en drankje praten we samen na

Sprekers

Dagvoorzitter

Jacques van den Broek - voormalig CEO en voorzitter Raad van Bestuur, Randstad Holding

Jacques was van 2014 tot en met 2022 CEO van Randstad Holding. Toen Jacques als CEO werd benoemd behoorde hij al 25 jaar tot de ‘Randstad-familie’. Hij wordt omschreven als ‘welbespraakt en gepolijst’ en ‘geïnteresseerd in mensen’. Jacques leidt de paneldiscussie.

Sprekers

 1. Gemeente Groningen - Wieneke Pathuis, Directeur Mens, Organisatie en Communicatie
  Gemeente Groningen beschikt sinds 2016 over een centraal inhuurproces via haar inhuurdesk. Na verloop van de maximale termijn is na een nieuwe aanbesteding in 2020 de 2e raamovereenkomst voor Broker dienstverlening in werking getreden. Wieneke Pathuis neemt je vanuit de dagelijkse praktijk mee in de doorontwikkeling van de inhuurdesk ten behoeve van meer grip op inhuur.
 2. KPN - Etienne Ammerdorffer, Sourcing Lead External Workforce
  Met één druk op de knop een volledig inzicht in de inhuur van externen. Voor veel organisaties is dit een diep gekoesterde wens. Bij KPN is deze wens sinds 2021 realiteit. Dat is niet van de ene op de andere dag tot stand gekomen, maar is het resultaat van een reis die bijna twee jaar heeft geduurd. Etienne Ammerdorffer, strategic sourcing lead bij KPN, neemt je onder meer mee in de aanpak, het creëren van draagvlak voor de verandering en de obstakels die op zijn pad kwamen. Een lange, zeker geen gemakkelijke, maar ook inspirerende reis die uiteindelijk heeft geleid tot grip en transparantie mét de bijbehorende voordelen.
 3. Gemeente Almere - Henk Riechelman, Strategisch Beleidsadviseur / Data Analyst
  Na een intensieve voorbereiding heeft gemeente Almere eind 2021 gekozen voor een inhuurdesk. Wat waren de aanleidingen hiervoor? Hoe werd de aanbesteding vormgegeven? Welke resultaten zijn na de implementatie van het nieuwe inhuurproces in het 1e jaar behaald? Henk Riechelman neemt je uitvoerig mee in de ‘lessons learned’. 
 4. Wolters Kluwer - Mark Guelen, Head of Growth Benelux
  Het afgelopen decennium lag de focus bij Wolters Kluwer, ingegeven vanuit veranderende marktbehoefte, op de digitale transformatie. Deze overgang vroeg om andere en nieuwe skills van medewerkers. Mark Guelen gaat als behoeftesteller met je in dialoog over de wijze waarop hij door het ‘employment center’ wordt ontzorgd in het vinden en binden van (tijdelijk) talent, op het juiste moment, tegen een marktconforme prijs die past bij de nieuwe organisatie.

Tijd en locatie

Dinsdag 23 mei, 2023 12:00  tot  18:00
DUS, De Utrechtste Stadsvrijheid. Een creatieve en inspirerende plek waar we jou graag ontmoeten! Sophialaan 1, 3542AR Utrecht Bekijk in Google Maps
Download de paper: grip op Inhuur Banner

Download de paper: grip op Inhuur

Wil jij ook je inhuurproces in deze schaarse arbeidsmarkt naar een next level brengen? Download nu onze paper! Hierin lees je de ervaringen en uitdagingen van 4 organisaties over hun inhuurproces.

Download de paper