masterclass

Masterclass Best in Finance | Generative AI (ChatGPT, BARD)

dinsdag 07 november 2023

Author Image

Gehost door Misja Bouma

Business Development Manager Finance

Header image

Dit najaar organiseren NBA Opleidingen, Yacht en Enexis een nieuwe editie van de succesvolle serie Masterclass Best in Finance. Ook nu weer staat een actueel thema rondom digital transformation centraal dat relevant is voor het functioneren van senior finance professionals: Generative Artificial Intelligence, kortweg GenAI.

Inhoud

In de media is na de introductie van ChatGPT en BARD erg veel aandacht voor generatieve kunstmatige intelligentie, ofwel GenAI. De aandacht wordt gevoed door de uitgebreide mogelijkheden die GenAI biedt en de hoge adoptiegraad door publiek en organisaties in de dienstverlening. Ook vele financials zijn op zoek naar de kansen en bedreigingen die Gen AI biedt voor de (financiële) processen in organisaties.
 
Door de hoge adoptie wordt GenAI voor financials een steeds belangrijker component van hun toezicht en verantwoordelijkheden, nu en in de komende jaren. De nieuwe technologie maakt het toepassen van kunstmatige intelligentie in de dagelijkse processen veel makkelijker dan voorheen. Het biedt financials de middelen om vaker te steunen op grote hoeveelheden informatie, deze snel en efficiënt te verzamelen, analyseren en integreren in hun processen. Dankzij geavanceerde data-analyse en generatieve kunstmatige intelligentie kunnen werkzaamheden nog efficiënter worden georganiseerd en meer waarde toevoegen.

In deze masterclass gaan we in op wat GenAI betekent voor financials en hoe organisaties technologie inzetten om het hoofd te bieden aan de nieuwe uitdagingen. Het is belangrijk dat financials zelf kansen grijpen om te innoveren en een leidende rol te spelen in de transitie naar een meer duurzame en verantwoorde financiële toekomst voor hun eigen organisatie.

Na afloop van de masterclass afloop heb je inzicht gekregen in:

  • Wat is GenAI en wat is het niet;
  • De impact van GenAI op risico’s voor bestaande dienstverlening en technologie van de organisatie;
  • Uitleg over de samenhang van GenAI met de bestaande ERP-omgeving en andere nieuwe technologieën zoals RPA, process mining, Low-code BPM;
  • Voorbeeld Use Cases en Business Cases;
  • Marktontwikkeling en ontwikkeling van GenAI oplossingen van verschillende vendors.

Naast de vakinhoudelijke verdieping zal een gastspreker van uit de praktijk delen hoe zij de GenAI uitdaging in de praktijk hebben ingevuld, de organisatie van processen met GenAI hebben gedigitaliseerd en veranderd. 

Doelstelling

Het doel van deze masterclasses is handvatten bieden aan finance professionals waardoor je anders naar de eigen organisatie gaat kijken. De presentaties zijn de leidraad voor de discussie en bieden daarmee reflectie op de financiële functie. 

Na afloop heb je inzicht verkregen in technologieën die bedrijfswaarde genereren en kun je dit inzicht vertalen naar een implementatieaanpak voor jouw organisatie.

Bestemd voor

De masterclasses zijn bestemd voor accountants in business, registercontrollers en (niet-)financiële professionals die verder willen ontwikkelen richting business partnership.

De rode draad in de Masterclasses Best in Finance is: "Tech & Touch! Digital transformation: are you ready for exponential change? Together beyond technology & data to reach Human Insights & Wisdom. Technology explains the How of change, humans represent the Why. The new way to work is to embrace technology, but not to become IT."

Programma

15.30 - 16.00 uur: Ontvangst
16:00 - 17:00 uur: Start Masterclass
17:00 - 17:20 uur: Pauze met lichte maaltijd
17:20 - 19:00 uur: Vervolg Masterclass

Sprekers

Joris Juttmann - is lector aan de Universiteit van Amsterdam en NBA Opleidingen op het snijvlak van Finance en nieuwe digitale technologie (RPA, process mining, low code BPM en
conversational Chatbots). Hij heeft ruime internationale hands-on ervaring in zowel het financieel lijnmanagement als consulting. In die hoedanigheid heeft hij de afgelopen tien jaar vele proces digitaliseringstrajecten met nieuwe technologieën in het finance domein geïnitieerd en begeleid.

Cindy van Dalen - is lead Intelligent Automation Experimenten bij het Ministerie van Defensie. In deze rol heeft zij de afgelopen jaren conversational AI oplossingen geïntroduceerd bij Defensie, een van de grootste werkgevers van Nederland. Haar ervaring beslaat niet alleen het beleidsperspectief, maar vooral ook de uitdagingen bij haar hands-on implementatie in de operaties. Zij zal vanuit die ervaring delen over de mogelijkheden, de onmogelijkheden en de governance rond de toepassing van AI in een omgeving waar nationale veiligheid leidend is.  

Overige informatie

Waarde: 3 PE punten
Kosten: € 450 - op uitnodiging van Yacht gratis toegankelijk

Dinsdag 7 november: Yacht Amsterdam
Dinsdag 14 november: Yacht Utrecht
Donderdag 16 november: Enexis Weert
Dinsdag 28 november: Yacht Zwolle

Tijd en locatie

Dinsdag 07 nov, 2023 16:00 - dinsdag 28 nov, 2023 19:00
Yacht Amsterdam, Yacht Utrecht, Enexis Weert, Yacht Zwolle Adres afhankelijk van locatie Bekijk in Google Maps

Wil je meer weten?

Neem dan contact met mij op

contactperson Image

Misja Bouma

Business Development Manager

Gerelateerde evenementen

Meld je nu aan voor de Masterclass Best in Finance | Generative AI

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Yacht gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

Finance community voor futureproof financials Banner

Finance community voor futureproof financials

In onze Futurizing Finance Community delen financiële experts hun visie, kennis en ervaringen rondom trends in Finance. Ben jij klaar om je netwerk en kennis in Finance een boost te geven? Sluit je dan aan bij onze community!

Meld je nu aan