masterclass

Masterclass Best in Finance | ESG reporting

dinsdag 16 mei 2023

Author Image

Gehost door Misja Bouma

Business Development Manager Finance

Header image

Ook dit jaar organiseren we samen met NBA Opleidingen en Enexis een serie Masterclass Best in Finance. Tijdens deze masterclass gaan we het hebben over ESG reporting, dat essentieel is voor het functioneren van senior finance professionals. Interesse gewekt? Lees hieronder meer info over de masterclass en meld je vandaag nog aan.

De digitale praktijk voor ESG reporting

Voor financials wordt ESG reporting een steeds belangrijker onderdeel van hun verantwoordelijkheden, nu en in de toekomst. Nieuwe technologie speelt een cruciale rol in de ondersteuning om deze ESG-uitdaging het hoofd te bieden. Het biedt jou de middelen om de vereiste ESG-informatie snel en efficiënt te verzamelen, analyseren en integreren in de processen.

Door geavanceerde data-analyse en kunstmatige intelligentie kan straks realtime ESG-informatie worden verkregen naast de al bestaande financiële rapportages.

Inhoud 

In deze masterclass gaan we in op wat ESG betekent voor financials en hoe organisaties technologie inzetten om het hoofd te bieden aan de nieuwe uitdagingen. Het is belangrijk dat financials zelf kansen grijpen om te innoveren en een leidende rol te spelen in de transitie naar een meer duurzame en verantwoorde financiële toekomst voor hun eigen organisatie.

Na afloop van de masterclass heb je inzicht gekregen in:

  • De impact van de veranderende regelgeving voor reporting;
  • Typen technologie die de ESG-uitdaging kunnen ondersteunen en de impact van nieuwe technologie voor de organisatie;
  • Uitleg over de samenhang van ESG reporting-vereisten met de bestaande ERP-omgeving en andere nieuwe technologieën zoals RPA, process mining, Machine Learning, Natural Language processing;
  • Voorbeeld Use Cases en Business Cases vanuit oa de BAM;
  • Marktontwikkeling en ontwikkeling van verschillende vendors van ESG oplossingen.

Naast de vakinhoudelijke verdieping deelt Jurrienne Bakkenes – Schijff hoe zij de ESG-uitdaging in de praktijk heeft ingevuld, de organisatie van processen rond ESG heeft gedigitaliseerd en veranderd.

Gastsprekers

Joris Juttmann - is lector aan de Universiteit van Amsterdam en NBA Opleidingen op het snijvlak van Finance en nieuwe digitale technologie (RPA, process mining, low code BPM en conversational Chatbots). Hij heeft ruime internationale hands-on ervaring in zowel het financieel lijnmanagement als consulting. In die hoedanigheid heeft hij de afgelopen tien jaar vele proces digitaliseringstrajecten met nieuwe technologieën in het finance domein geïnitieerd en begeleid.

Jurrienne Schijff - Bakkenes RA - is Head of Group Business Control at Royal BAM Group. Jurrienne geeft binnen BAM leiding aan het project team die in cross-functioneel verband zorgdraagt voor de implementatie en interpretatie van de EU Taxonomy en CSRD. Zij heeft de afgelopen jaren financiële en business control rollen vervuld in verschillende (management) posities binnen BAM. Vanuit haar rol in de audit praktijk heeft zij ook aan de andere kant van diezelfde tafel gezeten.

Tijd en locatie

Dinsdag 16 mei, 2023 16:00 - donderdag 08 jun, 2023 19:00
Yacht Utrecht, Yacht Amsterdam, Enexis Weert, The Green Meeting Center Arnhem Adres afhankelijk van locatie Bekijk in Google Maps

Wil je meer weten?

Neem dan contact met mij op

contactperson Image

Misja Bouma

Business Development Manager

Finance community voor futureproof financials Banner

Finance community voor futureproof financials

In onze Futurizing Finance Community delen financiële experts hun visie, kennis en ervaringen rondom trends in Finance. Ben jij klaar om je netwerk en kennis in Finance een boost te geven? Sluit je dan aan bij onze community!

Meld je nu aan