masterclass
maandag 18 november 2024
De wereld van werk voor de jurist verandert in hoog tempo. In een tijdperk van social media en toenemende transparantie weet de burger steeds sneller en makkelijker zijn weg te vinden naar de overheid. Dit leidt tot een ongekend aantal beschikkingen en bezwaarschriften op alle niveaus: van ministeries en uitvoeringsorganen tot gemeenten. Met online modellen en no-cure-no-pay advocaten binnen handbereik, is het eenvoudiger dan ooit om bezwaar aan te tekenen.
Deze ontwikkelingen stellen overheids- en bestuursjuristen voor nieuwe uitdagingen. Hoe kunnen zij effectief omgaan met deze groeiende stroom verzoeken? Hoe kan technologie en vooral de opkomst van AI, hen ondersteunen in de strijd tussen burgers en de overheid? En hoe waarborg je in dit krachtenveld de menselijke maat, zonder ongewenste precedentwerking te creëren?
Tijdens deze bijeenkomst bespreken we hoe de rol van de jurist verandert – nu en in de toekomst. We nodigen je van harte uit om samen met een 5-tal experts in het veld te verkennen hoe je jezelf kan voorbereiden op deze transformatie. Op maandag 18 november organiseren wij hét Legal Event van 2024.
Bij Statuta.ai zetten we innovatieve AI-technologie in om juridische professionals te ondersteunen in hun dagelijkse werk. Met onze geavanceerde software kunnen juristen complexe documenten, zoals beschikkingen en bezwaarschriften, automatisch laten analyseren en beoordelen. Ons maatwerksysteem verwerkt razendsnel juridische teksten, past relevante wet- en regelgeving toe, en genereert een gedegen advies, gevolgd door een conceptreactie die direct inzetbaar is. Dit betekent minder tijd aan repetitieve taken en meer focus op hoogwaardige juridische analyses.
Tijdens dit event presenteren wij onze software in een interactieve breakout room. Ontdek zelf hoe Statuta.ai jouw juridische workflow kan transformeren en verneem hoe onze AI-oplossingen direct tijd en werkdruk kunnen verlichten, zonder concessies te doen aan juridische kwaliteit en consistentie.
Meld je vandaag nog aan en zorg ervoor dat je klaar bent voor de toekomst van het juridische werkveld!
Marjolein ten Hoonte
mr Marjolein ten Hoonte is directeur Arbeidsmarkt en MVO bij Randstad Groep Nederland. Marjolein kan bogen op 20 jaar ervaring binnen het werk- en onderzoeksgebied arbeidsmarkt vanuit diverse rollen op directieniveau. In haar functie analyseert zij trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en onderhoudt zij nauwe contacten met zowel werkgevers- als werknemersorganisaties, de politiek, de wetenschap en het bedrijfsleven. Daarnaast geeft zij regelmatig gastcolleges, is voorzitter van het Nederlands Genootschap van Sociale zekerheid; lid van de expertcommissie Transformatie Arbeidsmarkt van VNO-NCW; bestuurslid Stichting Management Studies (SMS); lid Adviesraad van het Human Capital Netwerk Noord-Holland van VNO-NCW; lid van de commissie CMMBO, Lid beoordelingscommissie LLO Katalysator, lid Raad van toezicht van het Verwey-Jonker Instituut, lid Raad van Toezicht CINOP, lid raad
van toezicht Deltion College. Ze is auteur van “Kunnen we het even over werk hebben”.
Marjolein ten Hoonte is een veelgevraagd spreker op het gebied van arbeidsmarkt thema’s. Haar bijzondere belangstelling gaat uit naar de invloed van flexibilisering van de arbeidsmarkt en een terugtrekkende overheid op werkgevers, werknemers en instituties. Vragen die zij zichzelf stelt, zijn : hoe organiseren wij onze levens in de toekomst, welke werkgevers zijn en blijven aantrekkelijk, welke vaardigheden moet ik ontwikkelen zodat ik ook in de toekomst in mijn eigen levensonderhoud kan voorzien?
David Koene
David is vanaf 1 oktober 2024 Manager Inkomensgegevens bij de Belastingdienst.
Daarvoor heeft hij managementfuncties vervuld bij verschillende uitvoeringsorganisaties zoals DUO, RIVM, KNMI en Rabobank. Eerder was hij werkzaam als System Engineer bij Cap Gemini en Thales.
Cees Zweistra
Cees is jurist en filosoof. Hij promoveerde op een onderzoek naar de invloed van online sociale media op identiteit en sociale relaties. Momenteel onderzoekt hij de invloed van Gen-AI technologie in het recht en de juridische professie. Hij is werkzaam als universitair docent Recht, Ethiek & Technologie.
Arnt Mein
Arnt studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en werkt sinds 1 november 2015 als lector Legal Management bij de Hogeschool van Amsterdam, kenniscentrum Maatschappij en Recht. Na (bestuurlijk-juridische) advies- en managementfuncties bij het ministerie van Justitie, het Parket-Generaal en de gemeente Arnhem promoveerde hij in 2015 aan de Erasmus School of Law op een proefschrift over het gebruik van de bestuurlijke boete in de praktijk van het financieel toezicht. Binnen het kenniscentrum doet hij praktijkgericht onderzoek naar de juridische functie bij de overheid, meer in het bijzonder de beroepshouding van overheidsjuristen ('moeilijk doener' of 'mogelijk maken'?).
Eric Miedema
Eric werkt sinds 1984 in verschillende functies bij de Belastingdienst. Zijn huidige functie is Senior Adviseur O&P bij de Shared Service Organisatie Personeel & Organisatie. Hij is onder meer gedetacheerd geweest bij de Commissie Werkelijke Schade t.b.v. de kinderopvangtoeslagaffaire en bij UWV. Momenteel werkt hij op tijdelijke basis als manager fiscale opleidingen. Hij is opgeleid en groot geworden in het HR-vak en heeft daarna opleidingen gedaan op het gebied van organisatieontwikkeling en veranderkunde. Ook is hij lean blackbelt. Zijn loopbaan staat in het licht van verandering en verbetering van organisaties vanuit de menselijke invalshoek.
Marjolein ten Hoonte
directeur Arbeidsmarkt en MVO Randstad Groep Nederland
David Koene
Manager Inkomensgegevens
Cees Zweistra
jurist en filosoof
Arnt Mein
Lector Legal Management
Eric Miedema
Senior Adviseur bij de Shared Service Organisatie Personeel & Organisatie, Belastingdienst.
Neem dan contact met mij op
Peter Pim Uildriks
Commercieel manager Legal