Yacht Clipper Stad Amsterdam Jongerenreis Cover

Yacht Clipper Stad Amsterdam Jongerenreis

Let op: door het coronavirus kan de Clipper Stad Amsterdam jongerenreis 2020 helaas niet doorgaan. De veiligheid en gezondheid van de jongeren en bemanning staan ook bij ons voorop. Daarom respecteren en volgen we de maatregelen van de bevoegde instanties. Waarschijnlijk is er volgend jaar natuurlijk weer een unieke zeilervaring voor jongeren van 17 tot 25 jaar. Naast al het harde werken op de Clipper Stad Amsterdam is dit zeker een vormende belevenis die zoveel impact heeft dat deze onvergetelijk is.

Laat uw zoon of dochter meezeilen op de Clipper Stad Amsterdam

Tijdens de jongerenreis op de Clipper Stad Amsterdam draaien de jongeren mee met de bemanning, wat betekent dat ze zo’n tien uur per dag in touw zijn om de historische driemaster zeilend te houden. Uiteraard onder de bezielende leiding en ervaring van de vaste bemanning.

Once in a lifetime experience

Het schip is een 24-uursbedrijf, er wordt in ploegen de klok rond gewerkt: van wachtlopen en dekbemanning tot corveedienst. Een leven dat volkomen anders is dan het leven thuis, aan wal. En dat is precies wat de jongeren als onvergetelijk omschrijven. De ploeg heeft aan een vervlogen zeemansleven geroken, een leven zoals dat zich eeuwen geleden voltrok. Onder leiding van de vaste bemanning, die hen de kneepjes van het zeemansvak bijbrengt, en in gezelschap van een groep leeftijdsgenoten - dé ingrediënten voor a once in a lifetime experience. Tijdens de zeiltocht leren de jongeren zichzelf kennen en staan thema's als respect, duurzaamheid, teamwork en zelfvertrouwen centraal. Niemand kent elkaar van tevoren. Als een hecht team gaan zij na ruim een week de loopplank af en hebben ervaringen opgedaan die altijd bijblijven.