Process engineer Cover

Process engineer

Als Process engineer ben jij de kennisdrager van de productieprocessen en van apparatuur dat in de productielijn wordt gebruikt. Je initieert en leidt proces- en/of apparatuurverbeteringen en speelt een grote rol in het onderzoek naar afwijkingen in productieprocessen, signaleert corrigerende en/of preventieve acties en zorg je ervoor dat deze op de juiste manier en binnen de afgesproken tijdslijnen worden afgehandeld. Heb jij een groot verantwoordelijksheidsgevoel om de kwaliteit en veiligheid van productieprocessen en apparatuur te garanderen? Solliciteer dan op een van onze vacatures.

Interessante vacatures voor Process engineers

At Yacht, I can build my technical skills in line with my current Manufacturing Process Specialist job with the help of courses and training provided via Yacht. It helps in my technical and interpersonal development with the freedom to choose the course that aligns the best with my need for the job-role.

Tirusha Pareek Manufacturing Process engineer Johnson & Johnson

Werken als Process engineer bij Yacht

Waarom jij als Process engineer bij Yacht wilt werken

Als interim Process engineer bij Yacht ben je verzekerd van mooie opdrachten bij een van onze mooie opdrachtgevers zoals ASML, Johnson & Johnson, KLM, of Philips. Je sluit je aan bij het grootste netwerk wereldwijd. Een betrouwbare partner die maar één focus heeft: jouw carrière.  Er is volop aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en we bieden veel ondersteuning op het gebied van training en opleiding.

Wat doet een Process engineer?

Als Manufacturing Process Specialist ben je verantwoordelijk voor een product. Dit betekent het in goede conditie houden, bewaken en verbeteren van processen en/of apparatuur in het kader van EHS, GMP en MPS. Je ondersteunt de operators, lost acute problemen op en draag je zorg voor continue verbetering.

Daarnaast neem je deel aan multidisciplinaire projecten en heb je te maken met verschillende stakeholders zowel binnen als buiten de eigen organisatie. Je leidt en participeert je in diverse projecten om productieprocessen en apparatuur te optimaliseren, of om nieuwe productieprocessen en apparatuur succesvol te implementeren. 

Wat zijn de functie eisen voor een Process engineer?

Naast een afgeronde Bachelor of Master opleiding in een (bio)farmaceutische richting, is enige werkervaring binnen het farmaceutische upstream of downstream proces gewenst. Daarnaast ben je communicatief vaardig en in staat om met meerdere disciplines in een organisatie te kunnen schakelen. Je hebt leiderschapscapaciteiten en in staat om projecten tijdig en kwalitatief goed af te handelen.

Wat is het gemiddelde salaris van een Process engineer?

Afhankelijk van de ervaring die je meebrengt ligt het salaris van een Process engineer tussen de 3000 en 5000 euro per maand.

Waar werken Process engineers?

Process engineers kunnen bij onze opdrachtgevers zowel binnen een productieomgeving, of een R&D omgeving aan de slag. Naast het werken bij de gevestigde productielijnen kun je ook actief zijn bij de New Product Introduction afdeling waar je bezig bent met het implementeren van nieuwe producten en productielijnen.

Hoe ziet het carrièrepad er uit van een Process engineer?

Als Process engineer kun je natuurlijk groeien van Junior, naar Medior to Senior (Lead) Process Engineer, al dan niet met leidinggevende verantwoordelijkheden. Daarnaast is het ook mogelijk om in de breedte te groeien. Denk hierbij aan een Process Owner of Equipment Engineer rol.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden bij Yacht?

Als je start als Manufacturing Process Engineer hoeft dit niet je eindstation te zijn. We denken graag met je mee over jouw carrièrepad en we ondersteunen je hierbij. Wil je je specialiseren op technisch vlak? Heb je de ambitie om leiding te gaan geven? Of wil je een coördinerende rol? Alles is mogelijk bij deze grote opdrachtgever. Niet voor niets is ons motto ‘pushing horizons’, wat zijn jouw dromen? Dan maken wij die samen waar.

Met wie werk je samen als Process engineer?

Als Process Engineer ben je de vertegenwoordiger in multidisciplinaire project teams. Daarnaast heb je te maken met veel verschillende stakeholders, zowel op je eigen locatie als op buitenlandse locaties van de opdrachtgevers en samenwerkende partners. 

Welke vaardigheden ontwikkel ik als Process engineer?

Als Process engineer zul je veel ervaring opdoen op het gebied van procesverbeteringen, productie issues en verander management. Je leert projecten te leiden, prioriteiten te stellen en diverse stakeholders te managen.

Engineering vacatures bij één van onze toonaangevende opdrachtgevers

Mijn carrière als professional starten bij Yacht is de beste keuze die ik heb kunnen maken. Ik wil altijd graag veel leren en mij verbeteren, zowel persoonlijk als voor mijn opdrachtgever. Yacht heeft mij hier heel goed en op een persoonlijke wijze bij geholpen en begeleid. Hierdoor heb ik heb ik altijd het gevoel gehad dat ik gewaardeerd, gehoord, gepusht en ondersteund voelde en dus altijd vooruitgang voelde in mijn carrière als professional.

Casper Metz Manufacturing Process engineer Johnson & Johnson

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Edwin Parlevliet

Recruitment consultant Engineering

contactperson Image

Anastassia Blechko

Recruitment consultant Engineering

contactperson Image

Myreille Huinink

Recruitment consultant Engineering

Living and working in the Netherlands Banner

Living and working in the Netherlands

Want the best possible experience in the Netherlands? We’ll tell you how we support expatriates.

What we do for expats

Deze artikelen & blogs over Engineering moet je zeker even lezen