Bouw motor achter groei technische vacatures

Regelmatig switchen beperkt schaarste arbeidsmarkt

DIEMEN, 7 juli 2015 - De omzetgroei binnen de bouw zorgt voor meer vraag naar hoog opgeleide technici. Ten opzichte van vorig jaar steeg het aantal vacatures in de sector in het tweede kwartaal met ruim 19%. De totale vraag naar hoogopgeleide technici blijft in hetzelfde kwartaal steken op een groei van 9%. Dit blijkt uit een analyse van Yacht.​

De groei in vacatures is zichtbaar binnen de gehele bouwketen; van opdrachtgever en architecten tot en met de bouwbedrijven en installateurs. Bij de uitvoerders steeg de vraag naar projectleiders, tekenaars, constructeurs en werkvoorbereiders in het tweede kwartaal met gemiddeld 40% ten opzichte van het tweede kwartaal in 2014. “Ook aan de opdrachtgeverskant zien we een toenemende vraag naar beleidsmedewerkers, toezichthouders, handhavers en inspecteurs vanuit gemeenten”, aldus Ard Kistemaker, Directeur Engineering bij Yacht. “Ondanks het uitbesteden van activiteiten van gemeenten aan marktpartijen gedurende de afgelopen jaren zien we de vraag naar beleids- en regie-voerende functies weer oplopen door de toegenomen bouwproductie.” 

Landelijke groei; Rotterdam enige uitzondering

De regio’s Amsterdam, Utrecht en Eindhoven laten de grootste stijging zien in de toenemende vraag naar hoog opgeleide technici binnen de bouwsector. Daar steeg het aantal vacatures met 22% in het tweede kwartaal ten opzichte van een jaar geleden. Het investeringsniveau in de regio Zuid Holland ligt lager, door het afronden van de projecten rondom Maasvlakte 2. Dit resulteert in een kleinere groei van 7% ten opzichte van dat kwartaal vorig jaar.

Toenemende vraag naar technici noodzaakt mobiliteit

“De vraag naar technici neemt toe nu overheden en bedrijven weer investeren. We merken dat door schaarste bedrijven geneigd zijn talent internationaal aan te trekken. Mede omdat technisch specialisten langer bij dezelfde werkgever blijven. Wij pleiten voor het opdoen van werkervaring in andere sectoren of in andere regio’s. Dan snijdt het mes aan twee kanten. De schaarste wordt beperkt en het biedt belangrijke persoonlijke ontwikkelkansen voor technici zelf ”, aldus Kistemaker. “Wij zien het als onze taak dit zowel bij opdrachtgevers als professionals te benadrukken.” Uit het beroepen en arbeidsmarkt survey van Yacht blijkt dat het percentage actief zoekende binnen de groep hoog opgeleide technici slechts 5% is, terwijl dit percentage bij andere hoogopgeleiden 10% bedraagt. 

Over Yacht

Yacht is dé verbindende kracht tussen professionals en organisaties die het verschil willen maken. Dit doen wij vanuit onze overtuiging dat werk dat ertoe doet mensen gelukkig maakt. Ons doel is optimaal resultaat: professionals uitdagend werk bieden waarmee zij de organisaties van onze opdrachtgevers blijvend verbeteren. Yacht is, vanuit acht kantoren door heel Nederland, actief in acht vakgebieden: IT, Finance, Engineering, Legal, HRM, Marketing & Communications, Supply Chain Management & Procurement en Sociaal Domein.


Yacht monitort continu de arbeidsmarkt voor professionals. Hierbij maakt Yacht gebruik van Jobfeed om inzicht te geven in de ontwikkelingen rondom online vacatures. Daarnaast maakt Yacht gebruik van de Beroepen en Arbeidsmarkt Survey. Dit is een continu online onderzoek onder de Nederlandse beroepsbevolking van 15 jaar t/m 65 jaar. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Randstad, Tempo-Team en Yacht. Doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in het gedrag van de beroepsbevolking als het gaat om de verschillende aspecten van werk. Jaarlijks nemen ongeveer 10.000 mensen deel aan het onderzoek.

Infographic