Maak het verschil binnen jouw vakgebied

nieuws & blogs

Kanban in de kantoortuin zorgt voor beheersing van de bottleneck

Erik Vosman | Supply Chain Management & Procurement

blog Kanban in de kantoortuin zorgt voor beheersing van de bottleneck

Als capaciteitsmanager ben ik altijd op zoek naar mogelijkheden om processen te optimaliseren. Mijn huidige opdrachtgever is ingenieursbedrijf Sweco, dat onder meer railinfrastructuur ontwerpt en test. Het engineeringsproces bij Sweco is complex: het bestaat uit meerdere stappen en er werken verschillende mensen – zoals engineers en tekenaars – aan een project. Bovendien lopen er altijd een aantal projecten gelijktijdig. Hier komt een capaciteitsissue om de hoek kijken. Een engineer kan immers maar aan één project tegelijk werken. De resourceplanners staan voor de uitdaging om alle projectactiviteiten zo in te plannen, dat enerzijds de bezetting van engineers optimaal is en anderzijds de mijlpalen worden gerealiseerd, zodat het werk op tijd af is. Om het planningsproces naar een hoger plan te tillen en de bottleneck te beheersen, heb ik een aantal verbeteringen geïntroduceerd.

lees verder

Vloggen doe je zo

Peter Loonstra | Marketing & Communications

Blog Peter Loonstra - vloggen doe je zo

Wat doe jij in het dagelijks leven? Vertel je vaak over je passie? Wat gebeurt er achter de schermen van de organisatie waar je werkt? Inmiddels zijn we zover dat vloggen niet alleen meer leuk is voor de fervente hobbyist. Vloggen voor bedrijven is hot! Maar hoe zet je als bedrijf vlogs nu professioneel in? Is vloggen überhaupt een interessant marketingmiddel voor je organisatie? Ik kom als interim communicatieadviseur bij veel opdrachtgevers over de vloer. Vloggen is bij ene opdrachtgever al bijna gemeengoed geworden. En bij een andere opdrachtgever zie ik pas de eerste voorzichtige stapjes voorbij komen. Daarom een aantal inspirerende ideeën en tips over vloggen.

lees verder

Mijn visie op communicatie en de wereld: T’is niks…

Sylvia Vannisselroij | HRM, Legal, Marketing & Communications

blog Sylvia Vannisselroi - Mijn visie op communicatie en de wereld

Onze samenleving verkeert momenteel in een periode tussen twee verhalen. In het boek Waarheid, waarden en welvaart beschrijft Victor Broers dat we ons bevinden in een ‘internarratum’. We zijn ons geloof in het oude aan het verliezen, maar hebben nog onvoldoende uitzicht op een nieuw verhaal, op nieuwe uitgangspunten. In deze blog deel ik mijn visie op de wereld en mijn missie als communicatieadviseur van de toekomst.

lees verder

Finance zit in de lift!

Marcel van Boeijen | Finance

Woensdag 15 maart was er een bijeenkomst van de FMCLUB met wederom een leuk programma! Het programma startte met een presentatie van Mischa Bouman, Business Development Manager Finance bij Yacht over de trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt Finance. Het landelijk onderzoek van Yacht laat een stijgende lijn zien in de vraag naar financials.

lees verder

Planningsproces 2.0: van vakjes vullen naar langetermijnoverzicht

Erik Vosman | Supply Chain Management & Procurement

Blog: Planningsproces 2.0: van vakjes vullen naar langetermijnoverzicht

Sinds november 2016 werk ik via Yacht als capaciteitsmanager bij Sweco, een ingenieursbedrijf dat onder meer werkt aan de inrichting van onze railinfrastructuur. Een van de teams ontwerpt en test de beveiliging hiervan, in opdracht van ProRail. Deze opdracht kent een vast proces en strakke deadlines. Om op de afgesproken momenten te leveren, is een goede en overzichtelijke langetermijnplanning cruciaal. De afgelopen maanden heb ik bij Sweco een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd in het planningsproces. Hierdoor zijn we nu in staat om wel een jaar vooruit te plannen.

lees verder

Wat hebben ProRail, PCO Kennis en CORDAID met elkaar gemeen?

Bidjma Singh | Finance

Blog: Wat hebben ProRail, PCO Kennis en CORDAID met elkaar gemeen?

Zondagmiddag, een ‘serieuze’ blog in wording ergens in mijn achterhoofd, terwijl ik me nog steeds waan in een roes van gisteravond: ‘La La Land’, IMAX screen, Blueberry Muffin met Chai Latte van inhouse Starbucks en dan de climax van de film… niemand zag het aankomen… suddenly, very subtle, out of nowhere, it hits you… BANG…

lees verder

Wat is MostDev?

Marc Jacobs | IT

MostDev is een community binnen Yacht voor software engineers. De community bestaat uit Software Engineers op het gebied van back- en front-end. MostDev biedt meer dan een netwerk van uitdagende opdrachten en richt zich op de carrière versnelling van developers, het delen van vakkennis en persoonlijke ontwikkeling. Naast ‘Tech talks’, workshops, pizza sessies en deelname aan hackathons worden er ook regelmatig fun meetings georganiseerd zoals borrels, concerten, karten en BBQ’s. Michiel Valk, Directeur Yacht IT: “Veel bedrijven zetten in op de transformatie naar ‘digital’ en vormen nieuwe teams. Daar horen ook nieuwe profielen bij. Een goede IT-er beschikt niet alleen over vakkennis. Analytisch denkvermogen, aanpassingsvermogen en creativiteit zijn minstens zo belangrijk.

lees verder

7 winnaars op bezoek bij Williams Racing Team

Engineering

Winnaars Engineering Challenge 2016

Van 1 tot 22 oktober hebben 473 Nederlandse engineers aan The Racing Challenge deelgenomen. Een internationale technische F1-game ontwikkeld voor Engineering professionals die gedurende 3 weken uitgedaagd werden op vijf technische cases per week.

lees verder

Boodschappen doen in de toekomst: nooit meer de deur uit?

Elcke Bergmans | Supply Chain Management & Procurement

Blog Elcke Bergmans: Boodschappen doen in de toekomst: nooit meer de deur uit?

De manier waarop mensen boodschappen doen verandert. De vraag is hoe we in de toekomst onze inkopen gaan doen. Kopen we meer online kant-en-klaarpakketten, die we laten bezorgen? Of gaan consumenten toch liever naar één locatie waar alles te verkrijgen is, inclusief verse streekproducten? Denk aan de populaire Markthal in Rotterdam. Worden supermarkten dan meer ‘experiencecentra’ waar beleving centraal staat?

lees verder

Netwerken als consulent jeugd binnen het sociaal domein

Larissa Willemse | Sociaal Domein

Blog Larissa Willemse

In januari is Yacht van start gegaan met de campagne ‘Welkom in ons netwerk’. Voor mijn vakgebied Sociaal Domein ben ik gedurende de campagne het gezicht en kunnen potentiële professionals mij benaderen voor vragen. Netwerken is voor Yacht een kernbegrip; het netwerken is belangrijk voor het verwerven van nieuwe opdrachten.

lees verder

Professioneel presenteren toen & nu

Niki Bosman | Finance

Blog Niki Bosman

3 jaar geleden. 2014. Mij (Niki Bosman) werd gevraagd of ik als Recruiter Finance voor de Avans Hogeschool in Den Bosch een sollicitatietraining wilde geven aan de laatstejaars studenten van Accountancy en Bedrijfseconomie. Ik was 23, net begonnen bij Yacht en het opbouwen van mijn netwerk binnen de financiële wereld was nog in de beginfase. Mijn netwerk kon toen wel een boost gebruiken moet ik zeggen. Daarnaast was het goed om de samenwerking met Avans op te zoeken, zodat de beste afstuderende financials kennis konden maken met Yacht.

lees verder

Netwerk benutten voor de perfecte match

Bart Wijman | Finance

Blog Bart Wijman

Een hypotheekadviseur is een hypotheekadviseur zou je denken. Maar de organisatie waarvoor je werkt kan een enorm verschil maken voor de invulling van je functie. De ene is commerciëler dan de andere en elke opdrachtgever heeft zijn eigen bedrijfscultuur. Bank of China en Argenta, met een echte Brabantse cultuur, zijn bijvoorbeeld twee totaal verschillende werelden. Voor mij als recruitment consultant Banking & Insurance bij Yacht, is het de kunst om de geschikte professionals te vinden voor banken en verzekeraars in de hele Randstad; van Breda tot Alkmaar en Utrecht. Het gaat dan om zowel detachering als werving en selectie en zzp.

lees verder

Vijf gouden tips om klantimplementatie bij logistics service providers te verbeteren

Samir Saïdi | Supply Chain Management & Procurement

Blog Samir Saïdi

Een klantimplementatie begint vaak bij een tender. De belangrijkste reden om uit te besteden is cost leadership. Het selectiecriterium kosten bepaalt dan ook welke logistics service providers (LSP’s) op de shortlist belanden. Pas hierna tellen factoren als kwaliteit, service, innovatie en duurzaamheid mee. Een opgave, want hoe kan een LSP scherp offreren en tegelijkertijd het verschil maken op kwaliteit? Deze vraagstukken worden steeds belangrijker, onder meer omdat de inkoop van logistieke dienstverlening verschuift van specialty naar commodity. Dit heeft geleid tot de veelvoorkomende inkoopstrategie om regelmatig te wisselen van LSP.

lees verder

De interimmer in de praktijk: Doe ik nou echt wat wij beloven?

Mark Brugel | Finance

Blog Mark Brugel

Terwijl ik ’s morgens naar mijn opdrachtgever rijd, komen onze billboards me al fel schijnend tegemoet: “Welkom in ons netwerk”. De radio staat aan en al snel komen wij voorbij als de carrièreversneller, de organisatieverbeteraar met blijvend nagalmend effect, we maken het verschil en we verbinden ook nog eens. Daarbij komt nog dat we van alles van elkaar verwachten. Alles moet klantvriendelijk, goed, snel, efficiënt en blijvend zijn en het moet nog leuk blijven ook.

lees verder

Enorme netwerkboost en afwisselende juridische opdrachten

Raymond van der Heijden | Legal

Blog: Enorme netwerkboost en afwisselende juridische opdrachten

In 2008 ontdekte ik Yacht op de tweejaarlijkse Nationale Carrièrebeurs in de RAI Amsterdam. Daarvoor werkte ik al enkele jaren bij de rechtbank Amsterdam als gerechtssecretaris, maar het werd tijd voor een functie met meer zelfstandigheid. De overstap naar Yacht was een schot in de roos! Ik maakte kennis met een professioneel bedrijf, dat de arbeidsomstandigheden en de bedrijfsvoering zeer goed heeft georganiseerd. Ook met de leidinggevenden was er een goede klik. Inmiddels werk ik alweer bijna negen jaar met plezier bij Yacht.

lees verder

Vrijheid, professionele ontwikkeling en iets betekenen voor anderen

David Otto | Engineering, Supply Chain Management & Procurement

blog David Otto

Na een studie Logistiek Management aan de HTS in Venlo werkte David voor verschillende opdrachtgevers, waaronder UPS en Siemens, en in verschillende logistieke functies. Van accountmanager voor een producent van zonnebranddisplays tot Industrial Engineer in de contractlogistiek. “Toen ik eind 2013 zelfverkozen tussen opdrachten zat, werd ik benaderd door een medewerker van Yacht die mijn cv had gespot. Interimwerk spreekt mij aan, want ik wil mij niet committeren aan één werkgever. De vrijheid om steeds over te stappen naar nieuwe opdrachtgevers, zonder contractonderhandelingen, vind ik fijn. Yacht faciliteert dat.”

lees verder

Uitdaging gezocht en gevonden

Sander Tromp | Engineering, Supply Chain Management & Procurement

Blog Sander Tromp; Uitdaging gezocht en gevonden

“Na de HTS Werktuigbouwkunde en een studie Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente, kwam ik in dienst bij een bedrijf in Twente. Op de een of andere manier liep ik daar na een paar jaar vast. Veel dingen konden beter of sneller in mijn ogen. Bovendien wilde ik graag dichter bij Noord-Holland wonen en werken; daar waar mijn roots liggen. Zo kwam ik in Utrecht terecht. Op aanraden van een oud-collega, die interim professional bij Yacht was, ben ik naar een carrière-avond van Yacht gegaan. Daar ontmoette ik nieuwe mensen en de manier van werken beviel mij wel. Veel verschillende opdrachten en ervaringen, en vooral ook veel collega’s met een eigen visie. Zij helpen mij nu om met een frisse blik naar mijn eigen keuzes te kijken.”

lees verder

Klantbeleving, de trend van 2017: over opruimen, ondernemen en de liefde

Charlotte Schot | Marketing & Communications

Blog Charlotte Schot

"Verstandige webshops investeren in onderscheidende klantbeleving" is de e-commerce trend 2017 volgens mediaweb.nl. Honderd punten dacht ik. Maar wacht eens even, waarom is dit alleen een trend voor e-commerce? Waarom niet voor commerce en het voeren van een bedrijf in het algemeen? Zonder klanten (stakeholders) en inspelen op hun beleving toch geen commercie? Of mis ik hier iets... 

lees verder

Wijziging jurisprudentie art. 4:84 Awb

Raymond van der Heijden | Legal

Raymond van der Heijden; adviseur bij de Directie Openbare Orde en Veiligheid

Als adviseur bij de Directie Openbare Orde en Veiligheid bij de gemeente Amsterdam houd ik mij o.a. bezig met de behandeling van verzoeken op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur en met sluitingen van woningen en gebouwen op grond van de Opiumwet. Goede kennis van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) is daarbij zeer belangrijk.

lees verder

Sneller ontwikkelen

Christiaan de Jong | IT

Blog Christiaan de Jong; sneller ontwikkelen

De administratie thuis, planning van weekendjes weg en initiatieven doorpakken; ik vind het mooi en besloot deze aspecten te zoeken in mijn werk. Zo kwam ik in contact met Yacht voor de rol van projectmanagement officer. Als projectmanagement officer ben ik verantwoordelijk voor de interne organisatie van een business- of IT-project/programma. Een project kan in allerlei vormen opgezet worden, afhankelijk van het doel.

lees verder

Interimmer bij Yacht

Bidjma Singh | Finance

Blog Bidjma Singh, Interim Professional Finance

Ik krijg steeds vaker vragen van mensen over dit ‘beroep’ en over mijn keuze als 'interimmer'; soms met verwondering, soms met bewondering. Verwondering, vanwege het afzien van een vast en langdurig ‘warm nest’ en bewondering vanwege mijn aanpassingsvermogen… De spontane reacties van mensen op het zijn van een interimmer maakt mij nieuwsgierig… Ik ga googelen op de volgende woorden: ‘interim professional betekenis’. Ik lees…

lees verder

Inclusieve organisaties: een aanwinst voor organisaties!

Mirjam Beerkens | Sociaal Domein

Blog Mirjam Beerkens

Als Business Development Manager bij Yacht volg ik trends en ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein en analyseer ik wat dit betekent voor de arbeidsmarkt en hoe Yacht hierop kan inspelen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de Exposure, Expertise en het Netwerken. Vanuit mijn rol volg ik de ontwikkelingen op het gebied van inclusieve organisaties en wil ik graag mijn mening hierover delen.

lees verder

Nederlandse top-CIO's nemen het voortouw

IT

Nederlandse Top-CIO's nemen het voortouw

Bij de founders meeting van het programma 'The peoples dilemma in the digital era' waren 9 top-CIO's en IT-managers aanwezig die allemaal gepassioneerd vertelden over wat hen bezighoudt. Zij vormen een denktank die werkbare oplossingen gaat bedenken.

lees verder

S&OP Next level: Bruggen bouwen

Erik Vosman | Supply Chain Management & Procurement

Blog Erik Vosman

Het Nederlandse bedrijfsleven heeft de filosofie van Sales & Operations Planning (S&OP) omarmd; we zien de noodzaak en ook het nut in van een goed werkend S&OP-proces. Het lukt ons dan ook aardig vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. En dat is mooi, maar slechts nog maar het begin! Het wordt tijd voor een next level! Eén waarin het lukt om intern de samenwerking met Finance te vinden en extern om onze ketenpartners te betrekken in het S&OP-proces.

lees verder

Risk maturity van uw organisatie, waar staat u?

Rob van Meer | Finance

Onlangs organiseerde Yacht in samenwerking met het IIA en Tata Steel een bijeenkomst over Risk Management. Wat houdt Internal Audit afdelingen bezig en waar zien zij kansen en bedreigingen voor hun organisatie in de huidige tijd? Een impressie van de bijeenkomst.

lees verder

De Wet DBA in vijf emoties

Bram van Beetz | Overig

De Wet DBA is op 1 november een halfjaar oud. De nuance is dat de belastingdienst tot 1 mei 2017 niet zal handhaven. Oftewel, de maximum snelheid is aangepast, alleen wordt er niet geflitst.

lees verder

Crisis: volg de spelregels en biets er zo een vleugje faam bij

Peter Loonstra | Marketing & Communications

Blog: Peter Loonstra - 5 tips voor crisiscommunicatie

Onhoudbare posities van politici, storing internetbankieren bij ING, de splinternieuwe Samsung Note 7 vliegt in brand of slechts een minuscuul fabricagefoutje bij Ikea. Crisiscommunicatie. Het lijkt vaak een kwestie van louter verdedigen, stil zitten terwijl je geschoren wordt. Het tegendeel is waar. Wat de aard van de crisis ook is, in veel gevallen kun je er nog een vleugje faam bij bietsen als je de spelregels volgt. Daarom 5 tips op een rij.

lees verder

MijnRSD app, win-win voor de klant én klantmanager

Marlieke Elfrink | Sociaal Domein

MijnRSD app, win-win voor de klant én klantmanager

Als klantmanager re-integratie ben ik verantwoordelijk voor het coachen en begeleiden van werkzoekenden (klanten) met een Participatiewet uitkering naar werk. Geen gemakkelijke doelgroep, en daarbij maken een grote caseload en een groot verantwoordelijkheidsgevoel dat ik het als klantmanager re-integratie behoorlijk druk heb. Bijvoorbeeld met het doorsturen van en matchen op vacatures. We hechten als overheid grote waarde aan de eigen regie van de klant, maar in hoeverre faciliteert de overheid hier ook in? Digitalisering kan hier volgens mij een belangrijke rol spelen.

lees verder

Interculturele communicatie: een wereld van verschil

Peter Loonstra | Marketing & Communications

Blog Peter Loonstra

Cultuurverschillen. Dat kan in kleine dingen zitten, zoals eetgewoontes. Maar ook in grotere aangelegenheden, denk bijvoorbeeld aan de omgang met man-vrouw verhoudingen. Wanneer verschillende culturen met elkaar in contact komen kan dat heel leerzaam zijn.

lees verder

“Meet & Greet Siemens: elkaar helpen om het blikveld te vergroten”

Wilco Meewis | Engineering, IT, Marketing & Communications

Meet & Greet Siemens: elkaar helpen om het blikveld te vergroten

Als je in de context van je werk wordt gevraagd, wie je zou willen ontmoeten en met wie je zou willen praten, moest ik direct denken aan wat voor mij een bepalende partij is in mijn technische wereld. Dat is Siemens, een groot technisch bedrijf met vele takken van sport, zoals de industriële automatisering.

lees verder

“Bijzondere meet & greet met goed advies als resultaat”

Mark van Zuijlen | IT, Marketing & Communications

blog Mark van Zuijlen

“Met mijn thesis over de effecten van mobiele banners op offline sales won ik de Dutch Marketing Thesis Award. Dat was geweldig! Innovatie is mijn drijfveer. Daarmee kun je het verschil maken. Daarom zoek ik als online campagnemanager altijd naar de ideale mix tussen verschillende online platformen. Die kan voor iedere klant anders zijn.

lees verder

Game over? Next level

Peter Loonstra | Marketing & Communications

blog Peter Loonstra

Speelse oplossingen met een serieus resultaat. Games waar je iets van leert zijn al jaren bezig met een stevige opmars. Serious games zijn de toekomst vind ik. Want hiermee kunnen we op een leerzame manier processen verbeteren, trainingen geven, gedrag veranderen en bovenal ons werk leuker maken.

lees verder

“Mijn netwerk is uitgebreid … en hoe!”

Jorden van Foreest | HRM, IT

blog Jorden van Foreest

“Als je met iemand een meet & greet zou mogen hebben, met wie zou dat dan zijn? Best een lastige vraag als je er niet op voorbereid bent. Hij maakte deel uit van Yachts enquête rondom de campagne ‘Welkom in ons netwerk’. Ik stond op het punt om te solliciteren naar een strategische functie bij Yacht, was daarvoor de website van Yacht aan het bekijken en kwam zo uit bij die enquête. Direct maar even invullen, dacht ik.

lees verder

Heb meer lef met creatieve werkvormen

Peter Loonstra | Marketing & Communications

Blog Peter Loonstra

Onze vergadercultuur in een notendop: we komen bij elkaar op een vastgesteld tijdstip. Gaan zitten en werken de agenda af. Ergens halverwege de afgesproken tijd daalt bij de meeste deelnemers de concentratie. Zelfs bij de doorgewinterde vergadertijgers hoor ik weleens: graag meer inspiratie en effectiviteit alsjeblieft. Want in veel vergadersessies is er geen sleur gewenst, maar juist veel creativiteit. Hoe doorbreek je nou die oersaaie standaard vergadercultuur? Hoogste tijd dus voor meer lef met creatieve werkvormen. Een paar voorbeelden.

lees verder

Vijf symptomen van lage voorraadbetrouwbaarheid

Rien de Jongste | Supply Chain Management & Procurement

Een gebied in de logistiek dat vaak onvoldoende aandacht krijgt maar waar flinke besparingen gerealiseerd kunnen worden, is voorraadbetrouwbaarheid. Nagenoeg alle logistieke processen binnen een warehouse omgeving vallen of staan met de juistheid van de voorraad. Het aantal factoren dat van invloed is op de voorraadbetrouwbaarheid is omvangrijk, complex en vaak moeilijk inzichtelijk te maken. Dit brengt het gevaar met zich mee dat de impact van deze materie door de organisatie niet of onvoldoende wordt onderkend en de situatie uit de hand begint te lopen.

lees verder

‘JE TALENT ONTWIKKELEN, DAT IS HET’

Ard Kistemaker | Engineering

‘Iemand zijn eigen talent laten ontdekken -en weten dat jij daaraan hebt bijgedragen- dat geeft me ontzettend veel voldoening.’ Voor Ard Kistemaker, directeur van Yacht Engineering & Supply Chain Management is talentontwikkeling een sleutelbegrip. ‘Bedrijven zouden veel duidelijker moeten profileren wat zij startende, talentvolle professionals te bieden hebben.’

lees verder

Wel of niet leveren op zondag?

Elcke Bergmans | Supply Chain Management & Procurement

De consument wil flexibiliteit. Shoppen wanneer het kan en het liefst alles dezelfde dag nog in huis hebben. In de Fast Moving Consumer Goods (FMCG) sector is dit niet anders. Meer en meer supermarkten zijn zondag open. Consumenten willen goed gevulde schappen, altijd! De mate van flexibiliteit leidt tot discussies tussen leveranciers en supermarkten. Wanneer ga je leveren? Een blog van Elcke Bergmans.

lees verder

Struisvogel of zeearend? 1 maand DBA

Marco Rijkhoff | Overig

blog Marco Rijkhoff

De Wet DBA is inmiddels een maand in werking. De VAR kan bij het oud papier of keurig ingelijst worden. Dit leidt tot onrust bij zzp'ers, klanten, intermediairs, vakbonden en politiek, want hoe zit die wet nu precies in elkaar? Wat gaat er concreet gebeuren? De impact van de wet is groot en dat geldt ook voor mij persoonlijk. Als accountdirector bij Yacht zit ik er middenin. De eerste maand was dan ook enorm hectisch. Een rollercoaster van presentaties aan klanten, zzp'ers, juristen en nieuw in te regelen opdrachten. Graag deel ik in dit persoonlijke blog mijn ervaringen.

lees verder

Blogs die ertoe doen

Peter Loonstra | Marketing & Communications

Blog Peter Loonstra

Iedereen kan bloggen. Over reizen bijvoorbeeld. Of juist over de dagelijkse beslommeringen. En natuurlijk ook over je eigen vakgebied. Maar hoe zorg je er nou voor dat je blog opvalt en effect heeft? Allereerst staat of valt een blog met een pakkend onderwerp. Gevolgd door een prikkelende opening, een solide opbouw en een pakkende uitsmijter? Een aantal praktische tips.

lees verder

Het gevecht tussen tijdig uitfaseren en incourante voorraad

Martijn Macco | Supply Chain Management & Procurement

Als bedrijf dien je in de implementatiefase van dat artikel, al nagedacht te hebben over de uitfasering. De organisatie moet in control blijven, maar hoe? Welke factoren zijn van invloed op de uitfasering van een artikel? Een blog van Martijn Macco.

lees verder

Doorgaan of stoppen met nieuwe artikelen?

Robert Spaans | Supply Chain Management & Procurement

De introductie van nieuwe artikelen zou veel meer een activiteit moeten zijn van supply chain afdelingen. Te vaak zijn het sales en marketing die bepalen wat er moet gebeuren met als gevolg te veel of te weinig voorraad.

lees verder

Het gevecht tussen voorraden en houdbaarheidsdatum

Martijn Macco | Supply Chain Management & Procurement

De Product Life Cycle (PLC) van een artikel is meer dan ooit van cruciaal belang om enorme voorraadkosten te voorkomen. Deze blog is de eerste in een serie van Martijn Macco. Hij geeft antwoordt op de vraag hoe producten te sturen zijn door de verschillende fasen PLC heen en welke impact dit heeft op het voorraadbeleid.

lees verder