UX-traineeship: design de online wereld van de toekomst Cover

UX-traineeship: design de online wereld van de toekomst

Voor goede IT-dienstverlening zijn optimale customer journeys en hoge gebruikerstevredenheid cruciaal. Tijdens ons driejarig UX-traineeship ontwikkel jij je daarom tot veelzijdig professional. Als trainee UX Design optimaliseer je met jouw expertise de gebruikerservaring bij verschillende organisaties. Zo leg je de basis voor een succesvolle UX-carrière! Tijdens jouw UX-traineeship ga je 3 jaar lang aan de slag bij toonaangevende opdrachtgevers zoals ABN Amro, Alliander, Randstad, UWV of Philips. Je leert de organisaties van binnenuit kennen en je gebruikt jouw kennis om uitdagende vraagstukken op te lossen. Zo leer je alle ins en outs van de gebruikersbeleving en ontwikkel jij je tot deskundige UX-professional. 

Interessante UX-traineeship vacatures

Dit moet jij weten over het UX-traineeship

Wat ga ik doen tijdens het UX-traineeship?

Het traineeship biedt jaarlijks 1 of 2 vakinhoudelijke trainingen. Daarnaast ga je aan de slag met soft skills zoals communicatie, energie, co-creatie, beïnvloeding en storytelling. Om je effectiviteit als professional te optimaliseren leer je daarnaast alles over scrum- en leanmethodes. Zo ziet het programma van ons UX-traineeship eruit:

Jaar 1

 • Jouw traineeship begint met een superstart. In twee dagen kom je erachter wie jij écht bent en ontdek je jouw kwaliteiten;
 • De soft skills effectiviteit, communicatie en co-creatie komen aan bod;
 • Vakinhoudelijke trainingen.

Jaar 2

 • Teambuildingsweekend op de hei: samen met je medetrainees stel je jouw doelen voor het komende jaar vast;
 • Trainingen: beïnvloeding en storytelling;
 • Je volgt 2 keuzevakken.

Jaar 3

 • In jaar 3 breng je opnieuw een weekend door met je medetrainees. Dit weekend staat deze keer in het teken van leiderschap, lef, impact en innovatie. Samen zetten jullie de laatste stap naar een betekenisvolle carrière en zijn jullie klaar om impact te maken.

Hoe werkt de sollicitatieprocedure?

Aanmelden gaat heel snel via onderstaande button. Geen cv bij de hand? Dan regelen we dat later wel! Recruitment consultant Lisan Holm neemt telefonisch contact met je op om te kijken wat er mogelijk is voor jou. Binnen 5 dagen ontvang je van ons een reactie.

Voor welke rollen ben ik geschikt na het UX-traineeship?

UX-trainees groeien na het traineeship vaak uit tot:

 • UX- (service)designer
  Als UX-designer zoek je naar manieren om de ervaring van de gebruiker met een product, service of proces te verbeteren. De uitkomsten van tests en onderzoeken analyseer je en vertaal je naar nieuwe ontwerpvoorstellen. 
 • UX-researcher
  Een UX-researcher is onmisbaar voor de oplevering van een product. In deze rol ben jij de stem van de eindgebruiker en weet je precies de juiste verbeterpunten aan te wijzen. Zo kom je tot het beste eindresultaat!

Is Yacht trainees ook te volgen via socail media?

Ja zeker, je kunt ons volgen op Instagram en via LinkedIn. Zo blijf je altijd op de hoogte van Yacht trainees! 

Door vanuit Yacht trainees voor verschillende en uitdagende werkgevers te werken heb ik mezelf ontdekt en ontwikkeld. Iedere opdracht kon ik aangaan met nieuw enthousiasme en een frisse blik terwijl Yacht een vangnet biedt met vaste collega’s, coaches, trainingen en gezelligheid.

contactperson Image
Stefan La Rooij Data analist

Bij deze werkgevers ga je aan de slag tijdens je IT-traineeship

Heb je vragen over onze UX-traineeships?

Neem dan contact met mij op

contactperson Image

Tim van Laak

Yacht IT

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière