IT-traineeships: start nu jouw IT-carrière Cover

IT-traineeships: start nu jouw IT-carrière

Met onze IT-traineeships breng je jouw ICT- of IT-carrière naar het allerhoogste niveau. Door grote ontwikkelingen als big data, IOT, robotics, machine learning en globalisering moet jij precies weten met welke specialisatie jij straks impact maakt bij een organisatie. In ons IT-traineeship ontwikkel jij jezelf in 3 jaar tot een zelfbewust vakspecialist, die weet hoe je inspeelt op nieuwe uitdagingen in de IT-wereld.

Ons IT-traineeship is onderverdeeld in het UX- traineeship en het data-traineeship. De vacatures zijn landelijk, omdat onze opdrachtgevers over het hele land verspreid zitten. Tijdens het sollicitatieproces houden we rekening met jouw  woonplek en wensen en kijken we samen wat het beste bij jou past
 

Interessante IT-traineeship vacatures

Dit moet jij weten over het IT-traineeship

Hoe ziet het IT-traineeship eruit?

Onze IT-traineeship zijn dé springplank voor ICT-talent. Je gaat drie jaar als data- of UX-trainee aan de slag bij drie organisaties in de top van het Nederlandse bedrijfsleven.  Tijdens deze periode leer je de verschillende organisaties van binnenuit kennen en los je uitdagende vraagstukken op. Zo leer jij daadkrachtig het verschil maken, professionals te verbinden en bouw je enorm veel expertise op. 

Wat krijg ik bij een IT-traineeship van Yacht?

Onze traineeships zijn ingericht op basis van 3 pijlers:

 1. Persoonlijke ontwikkeling
 2. Professionele ontwikkeling
 3. Het netwerk

1. Persoonlijke ontwikkeling

 • Persoonlijke coaching door Schouten & Nelissen;
 • Pushing Inner Talent: training in effectiviteit, communicatie, energie en co-creatie;
 • Training over beïnvloeden en storytelling;
 • Training in Scrum foundation of master;
 • Training in Lean.

2. Professionele ontwikkeling 

 • Vakinhoudelijke begeleiding van je jobcoach;
 • Uitdagende opdrachten bij toonaangevende bedrijven en instanties;
 • Jaarlijks één of twee vakinhoudelijke trainingen.

3. Community

 • Jaarlijks een weekendje weg met jouw collega-trainees;
 • Toegang tot de kennis en ervaring van meer dan 3.500 professionals en 100 talentpartners via onze community’s;
 • Training in netwerken door je jobcoaching. 

Hoe word ik begeleid bij mijn IT-traineeship?

Gedurende je traineeship ondersteunt een vast aanspreekpunt binnen Yacht jou tijdens jouw opdrachten. Dit zijn ervaren consultants of managers uit jouw vakgebied die je persoonlijk begeleiden met hun kennis en ervaring. Dit doen we via:

Schouten & Nelissen

Samen met een gecertificeerde Schouten & Nelissen-coach ga je aan de slag om jouw persoonlijke ontwikkelingspunten toe te passen in de praktijk. Samen bepalen jullie wat jij nog wilt leren of ontwikkelen. en volg je trainingen in o.a. communicatie, presenteren en persoonlijk leiderschap.

Pushing Inner Talent

Met Pushing Inner Talent zoomen we in op je soft skills. Eens in de drie maanden heb je hiervoor ook intervisie met mede-trainees en leer je meer over jezelf, je kwaliteiten, hoe je invloed uitoefent op anderen en leer jij je staande te houden in een snel veranderende arbeidsmarkt. 

Consultants 

Jouw opdracht vinden we via ons netwerk, in samenwerking met jouw sales consultants Thomas, Ties, Stijn, Grace en commercieel manager Stef. We dagen je hierbij uit om zelf je netwerk in te zetten en verder uit te bouwen. Het is onze overtuiging dat je door het benutten van je netwerk je eigen regisseur bent van jouw carrière.

Welke functies kan ik uitoefenen na een IT-traineeship?

Als IT-trainee bij Yacht groei je in 3 jaar tot een young professional met verbindende soft skills. Zo maak jij direct impact in de volgende organisatie waar je terecht komt. Meestal groei je uit naar één van de volgende functies:

 • IT Consultant
  Als IT-consultant begeleid jij externe partijen bij het optimaliseren van hun digitale werkprocessen. Door systeemontwikkelingen en -integraties zo efficiënt mogelijk op te zetten, help je organisaties vooruit met hun zakelijke doelstellingen. 
 • IT Business Analist
  Een IT Business Analist is onmisbaar bij IT-projecten. De BA onderzoekt waar een product aan moet voldoen, wat de behoeften zijn van verschillende stakeholders en valideert de business requirements. Dit doet de BA aan de hand van zelfgebouwde datamodellen, die hij of zij weet door te vertalen naar heldere doelstellingen. 
 • Product Owner
  Als Product Owner ben je verantwoordelijk voor de oplevering van het eindproduct. Als schakel tussen stakeholders en het productieteam ben jij verantwoordelijk voor het verloop van het proces.
 • Scrum Master
  De scrum master zorgt voor het verloop van een scrum project. Als scrum master leid jij de korte sprints en het development team. Een scrum project is flexibel, dus je moet constant bijsturen om ervoor te zorgen dat de doelstellingen voor het mvp gehaald worden.  

Via het UX-traineeship en data-traineeship staan er nog veel meer specialistische IT-functies voor je open. Denk aan: UX- (service)designer, UX-researcher, Data-analist, -consultant, -scientist, -engineer of BI-specialist.

Wat wordt er van mij verwacht als IT-trainee?

Van onze IT-trainees verwachten wij een leergierige instelling. Wij zoeken ambitieuze professionals die het maximale uit hun carrière willen halen en kennis willen delen én halen uit onze community’s. Ook heb jij:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding met een sterke interesse in IT en digitale ontwikkelingen; 
 • Een commerciële instelling;
 • Beheersing van zowel de Nederlandse (eis) als Engelse taal;
 • Jezelf zijn: wij zeggen niet voor niks: ‘verandering brengen door jezelf te zijn’. Bovendien geloven wij dat veel verschillende achtergronden elkaar versterken.

En wij zeggen niet voor niks: ‘verandering brengen door jezelf te zijn’. Wij zoeken in onze teams mensen met uiteenlopende achtergronden. Wij geloven namelijk dat veel verschillende eigenschappen elkaar versterken.

Jouw opdracht vinden we via ons netwerk, in samenwerking met jouw sales consultant. We dagen je hierbij uit om zelf je netwerk in te zetten en verder uit te bouwen. Het is onze overtuiging dat je door het benutten van je netwerk je eigen regisseur bent van jouw carrière.

Hoe werkt de sollicitatieprocedure?

Wanneer jij je aanmeldt voor het UX-traineeship of data-traineeship, moet je jouw cv en motivatie uploaden. Vervolgens maak je telefonisch kennis met onze recruitment consultant Lisan Holm. Dan volgt een online assessment en twee sollicitatiegesprekken. Alles doorgekomen? Dan ga jij direct op opdracht! 

Is Yacht trainees ook te volgen via socail media?

Ja zeker, je kunt ons volgen op Instagram en via LinkedIn. Zo blijf je altijd op de hoogte van Yacht trainees! 

Door vanuit Yacht trainees voor verschillende en uitdagende werkgevers te werken heb ik mezelf ontdekt en ontwikkeld. Iedere opdracht kon ik aangaan met nieuw enthousiasme en een frisse blik terwijl Yacht een vangnet biedt met vaste collega’s, coaches, trainingen en gezelligheid.

contactperson Image
Stefan La Rooij Data analist

Bij deze werkgevers ga je aan de slag tijdens je IT-traineeship

Heb je vragen over onze IT-traineeships?

Neem dan contact met mij op

contactperson Image

Tim van Laak

Yacht IT

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière