Finance traineeship: zo word jij een moderne Finance-professional Cover

Finance traineeship: zo word jij een moderne Finance-professional

Ons Finance traineeship is ingericht op basis van persoonlijke ontwikkeling, professionele ontwikkeling en het netwerk. Ervaren specialisten uit jouw vakgebied leiden je inhoudelijk op en coachen je in jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo word jij een futureproof Finance-professional met expertise én de juiste human skills. Voor ons Finance traineeship hebben we vacatures in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Start als trainee en ga aan de slag bij opdrachtgevers met uitdagende financiële vraagstukken. Binnen het Finance traineeship bieden we specifieke opdrachten als Business Analist, Finance- en Business Controller.

Interessante Finance traineeships vacatures

Dit moet jij weten over het Finance traineeship

Wat ga ik doen tijdens zo’n Finance traineeship?

Tijdens het traineeship ga jij:

 • Aan de slag bij toonaangevende opdrachtgevers
  Je gaat aan de slag bij verschillende opdrachtgevers en vervult daar verschillende opdrachten. Tijdens deze opdrachten focus je op analyse en control, 2 cruciale expertises voor jou als Finance-professional.
 • Hard skill trainingen
  Ook buiten de opdracht ben je continu bezig met je persoonlijke ontwikkeling. Je volgt hard skill trainingen om jouw vaardigheden als Finance-professional verder op te krikken.
 • Coaching en begeleiding
  Je volgt een persoonlijk ontwikkelprogramma, waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Hoe lang duurt het Finance traineeship?

Als Finance-trainee bij Yacht start je met een arbeidsovereenkomst van 2 jaar. Het totale Finance traineeship programma is 3 jaar. Aan het einde van jouw tweede jaar sta je voor een keuze: een contract voor onbepaalde tijd of eenjarige overeenkomst. Kies je voor een overeenkomst van een jaar, dan blijf je in dat jaar bij je laatste opdrachtgever.

Hoe ziet het persoonlijke ontwikkelprogramma er precies uit?

Tijdens jouw persoonlijke ontwikkelprogramma volg je iedere 13 weken een vakinhoudelijke training. Daarna heb je twee coachingsessies met onze opleider Schouten & Nelissen en twee sessies vanuit Yacht trainees. In deze coachingsessies:

 • Reflecteren we op huidige of vorige opdracht;
 • Blikken we vooruit op je volgende opdracht;
 • Begeleiden we je in het voeren van sollicitatiegesprekken bij opdrachtgevers;
 • Zorgen we voor een goede start bij je nieuwe opdrachtgever.

Voor welke opdrachten kom ik na het Finance traineeship in aanmerking?

Na het afronden van ons Finance traineeship heb je veel carrièremogelijkheden en kun je aan de slag als:

 • Business controller (junior);
 • Financial controller;
 • Finance business analist;
 • BI analist/specialist;
 • Finance procesmanager;
 • Finance projectmanager (junior).

Ook heb je na je Finance traineeship een enorme skillset opgebouwd waarmee je in nog veel meer rollen terecht kunt. Na deze 3 jaar weet je namelijk precies wie je bent als mens en als professional én weet je welke rol goed bij jou past. 
 

Wat wordt er van mij verwacht als Finance trainee?

Wij verwachten van jou een leergierige instelling. Wij zoeken ambitieuze Finance-professionals die het maximale uit hun carrière willen halen en kennis willen delen én halen uit onze community’s. Ook heb jij:

 • Een hbo- of wo-diploma in een financiële richting;
 • Bij voorkeur al een mooie stage gelopen of ander interessant (bestuur-/ vrijwilligers-) werk gedaan;
 • Een positieve instelling en kijk je ernaar uit jezelf nog beter te leren kennen in ons ontwikkelingsprogramma;
 • Zin om zelf actief de koers van je eigen carrière te bepalen. Dit betekent dat je actief meewerkt aan het vinden van een mooie trainee opdracht. (Beter) leren netwerken vind je een mooie uitdaging.

En wij zeggen niet voor niks: ‘verandering brengen door jezelf te zijn’. Wij willen in onze teams mensen met uiteenlopende achtergronden. Wij geloven namelijk dat veel verschillende eigenschappen elkaar versterken.

Hoe werkt de sollicitatieprocedure?

Aanmelden gaat heel snel via onderstaande button. Geen cv bij de hand? Dan regelen we dat later wel! Recruitment consultant Monica d'Aumerie neemt telefonisch contact met je op om te kijken wat er mogelijk is voor jou. Binnen 5 dagen ontvang je van ons een reactie.

Is Yacht trainees ook te volgen via socail media?

Ja zeker, je kunt ons volgen op Instagram en via LinkedIn. Zo blijf je altijd op de hoogte van Yacht trainees! 

Yacht trainees biedt een ideaal vangnet om je afgeronde studies in de praktijk te brengen. Het Finance traineeship geeft voor mij een uniek kijkje achter de schermen bij verschillende grote organisaties zonder dat je gelijk ergens aan vastzit. Een juiste balans tussen leren, jezelf tegenkomen en ontdekken en uiteraard gezelligheid zorgen voor een mooie eerste stap in je carrière.

Thomas van Brunschot Yacht Finance-trainee

Bij deze werkgevers ga je aan de slag tijdens je IT-traineeship

Heb je vragen over ons Finance traineeship?

Neem dan contact met mij op

contactperson Image

Monica d'Aumerie

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière