Hoe is het om te werken als...

NPD coördinator via Yacht bij Douwe Egberts

Martijn Macco

Werken bij Yacht is meer dan een opdracht doen

Ik kende Yacht via een oud studiegenoot. Hij was altijd heel positief over de hoeveelheid aan opleidings- en ontplooiingsmogelijkheden. Het spoorde mij aan om eens met Yacht in gesprek te gaan. Ik had direct het goede gevoel hierna, maar ik was nog werkzaam bij V&D en kreeg net op dat moment een promotie aangeboden. In mijn nieuwe functie begon het alsnog te kriebelen, ik wilde weg. Ik belde met dezelfde Yacht consultant. Dat goede gevoel was er nog steeds. Hij deed me een voorstel en ik was verheugd met de ingeslagen weg.

Van toegevoegde waarde zijn

Na een opdracht bij IDL in Tilburg waar ik voor het eerst kennismaakte met teammanagement, ben ik nu sinds februari 2015 werkzaam bij Douwe Egberts als New Product Development coördinator. Wat me opvalt aan werken via Yacht is dat je als professional heel anders binnenkomt bij een bedrijf. Als professional bij Yacht behoor je tot de beste professionals in jouw vak. Je wordt direct serieus genomen. Ik mag zelfs regelmatig naar het buitenland om zaken op poten te zetten voor Douwe Egberts. Bedrijven waar je een opdracht gaat doen weten dat er iemand binnenkomt die wat toevoegt.

De wereld van Yacht creëren

Mijn belangrijkste drijfveer om via Yacht te werken was -en is nog steeds- de mogelijkheid om mezelf als professional te ontwikkelen. Door middel van uitdagende opdrachten, maar zeker ook door activiteiten daarbuiten. Zo ben ik voorzitter van een kennisteam. We pakken met een aantal professionals een onderwerp beet, in dit geval ‘strategisch voorraadbeheer’. Het is leuk om te sparren over een onderwerp wat dicht bij je staat en als voorzitter ontwikkel ik me persoonlijk op teammanagement. Om die reden doe ik ook mee aan de ‘Fresh connection’, een supply chain management game. Met een team heb je de leiding over een fictief bedrijf en moeten vakgerichte beslissingen genomen worden. We zijn uiteindelijk tweede geworden van Nederland! Daarnaast zijn er veel netwerkborrels, daar probeer ik vaak naartoe te gaan. Zo creëer je zelf de wereld die Yacht is.

Meer dan een opdracht

Werken bij Yacht is voor mij dus meer dan alleen een opdracht doen. De activiteiten buiten de opdracht vind ik leuk én zo ontwikkel ik mezelf als professional. Daar word ik beter van en Yacht zelf natuurlijk ook. Want zij zijn er ook bij gebaat om mij zo breed mogelijk kennis te laten maken met het vak. Ik ben blij en trots om die samenwerking te mogen ervaren, zoals mijn studiegenoot dat al eerder deed.