Hoe is het om te werken als...

Juridisch medewerker via Yacht bij IND

Joel Antonie

Werken en toeleven naar de ideale functie

Niet alleen wéét ik al wat mijn droombaan is, ik heb deze zelfs al in het vizier! Door de hulp van Yacht werk ik hier gericht naartoe. In principe kan ik over een jaar al aan de slag zijn in die functie, maar eigenlijk ben ik er nu al.

Ik ben in Nederland geboren en heb 8 jaar met mijn familie in Amerika gewoond. Hier studeerde ik ‘international relations’. Daarna werkte ik een half jaar met de Verenigde Naties in Kenia en keerde toen terug naar Nederland om de master Politicologie te volgen. Ik weet door mijn studie en stages dat ik gelukkig word van werken met asielzoekers, liefst in een internationale omgeving. Dat vraagt twee jaar relevante werkervaring. Die zocht ik via Yacht.

De perfecte functie

Yacht hielp me aan een baan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst in Zevenaar. In deze functie hoor ik asielzoekers en schrijf ik beslissingen. Het is belangrijk de juiste vragen te stellen en het papierwerk in orde te maken. De perfecte functie, want ik doe niet alleen wat ik leuk vind, ik volg opleidingen en cursussen die noodzakelijk zijn om hetzelfde werk in het buitenland te mogen doen. Zo volg ik via Yacht een cursus schrijven. Het initiatief kwam van mij, maar mijn consultant bij Yacht regelde het!

Een functie van betekenis

Het is ideaal om twee werkgevers te hebben, de één ontwikkelt je in vakkennis en de ander helpt je in je persoonlijke ontwikkeling en loopbaan. Naar die combinatie was ik op zoek tijdens en na mijn afstuderen. Een werkgever die met mij meedenkt om op de plek te komen waar ik wil zijn, letterlijk en figuurlijk. Het contact met mijn consultant bij Yacht is bijzonder goed. Ze helpt, adviseert en regelt het. Die betrokkenheid is belangrijk. Met haar hulp en de mogelijkheden binnen Yacht groei ik naar de functie toe waar ik écht gelukkig van word. Een functie waarin ik vluchtelingen kan helpen en écht iets kan betekenen.