Hoe is het om te werken als...

Programma manager via Yacht bij de provincie Gelderland

Ruud van Rheenen

Laat je elkaar echt toe tot elkaars netwerk?

Er zijn meerdere bemiddelingsbureaus. Een opdracht kan je wel op meerdere plekken vinden. Ik zocht echter nadrukkelijk naar een duurzame samenwerking en de verbinding met collega professionals uit de vakgroep HRM. Samen profiteren van elkaars kennis, talent en netwerk. Samen sterk worden. Dat zocht ik in een samenwerking met een bureau. Dat vond ik bij Yacht.

Voor elkaar betekenis hebben

Mijn passie voor HRM en veranderkunde komen tot uiting in mijn studieachtergrond en carrière. Ik ben op beide onderwerpen afgestudeerd en opereer bij werkgevers vaak op het snijvlak tussen beide vakgebieden. Bijna 10 jaar geleden begon ik, samen met een aantal professionals, een organisatieadviesbureau. Als onafhankelijk adviseur leek het me verstandig een kennismakingsgesprek te voeren met Yacht. Eens kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Met de nadruk op ‘voor elkaar’, want ik was niet louter op zoek naar een opdracht. Een opdracht is eindig, ik zocht een partij die een bredere samenwerking aanging. Die mij kon verbinden met mijn vakgroep en andere professionals. Kortom: ik zocht een partij die mij toe laat tot hun netwerk.

Mijn opdracht

Tijdens het gesprek met een consultant van Yacht ontstond een wederzijds gevoel van vertrouwen en enthousiasme dat we elkaar konden versterken. Begin vorig jaar begon ik via Yacht bij de provincie Gelderland. We zetten hier een wendbare organisatie neer, die snel en resultaatgericht kan inspelen op de veranderende omgeving. We moeten minder vanuit traditionele functies werken en denken, maar juist per opdracht kijken welk profiel medewerker daar het beste op aan sluit. Dan werk je resultaat- en talentgericht. De opdracht is uitdagend en sluit volledig aan op mijn interesses.

Samenwerkingsrelatie

Pas als je op een opdracht zit, leer je een bemiddelingsbureau pas écht kennen. Laat je elkaar écht toe tot elkaars netwerk? Op basis van mijn ervaring met Yacht kan ik volmondig ‘ja’ antwoorden:

  • Mijn consultant bij Yacht introduceert mij bij andere organisaties. Niet eens voor een opdracht, maar om eens te sparren over uitdagingen die er liggen. Dát geeft voor mij meerwaarde.
  • Ik neem deel aan denktankgroepen en intervisies. Professionals en klanten uit verschillende hoeken worden samengebracht om elkaar te spiegelen, cases te bespreken en ervaringen te delen.
  • Ik geef sessies op het gebied van HRM en veranderkunde. Zo heb ik laatst mijn visie hierop gedeeld op een Yacht reünie voor HRM professionals. Yacht kan mij op die manier inzetten om mijn kennis of visie te delen bij klanten of eigen medewerkers.

Op deze manier ontstaat een echte samenwerkingsrelatie. We profiteren samen van elkaars kennis en netwerk. Samen sterk worden, dat is de toegevoegde waarde die ik zocht en gevonden heb bij Yacht.