Flexibel werken én een hypotheek?

Met de Yacht perspectiefverklaring

De huizenmarkt trekt weer aan. Het gaat beter met de economie en mensen krijgen weer meer vertrouwen in hun financiële toekomst. Een goed moment om een koophuis te overwegen! Maar hoe regel je een hypotheek als je flexibel werkt?

Bijna 40% van de totale beroepsbevolking heeft een flexibele arbeidsovereenkomst. Deze groep komt vaak moeilijk in aanmerking voor een hypotheek. Banken zijn huiverig om hen een hypotheek te geven, omdat zij uitgaan van de zekerheid die een vast contract biedt. En dat is vaak onterecht.

Perspectief op de arbeidsmarkt

Yacht vindt dat mensen die flexibel werken ook een hypotheek moeten kunnen aanvragen. Hiervoor hebben wij, samen met Vereniging Eigen Huis en Obvion, de perspectiefverklaring ontwikkeld. Een innovatie op de arbeidsmarkt!

Eén jaar werkzaam via Yacht

Om in aanmerking te komen voor een perspectiefverklaring moet je werkzaam zijn via Yacht en op dit moment tenminste één jaar aaneengesloten werkervaring hebben via Yacht. Met deze verklaring kun je via alle hypotheekadviseurs in Nederland en negen grote banken een hypotheek aanvraag indienen. Deelnemende banken zijn: ABN AMRO, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, RegioBank en SNS.

Start aanvraagprocedure

VOORWAARDEN EN SPELREGELS

  • Je werkt op het moment van de aanvraag tenminste één jaar aaneengesloten voor Yacht
  • Wacht met het bieden op een huis totdat je de perspectiefverklaring in bezit hebt, om een boete te voorkomen
  • De perspectiefverklaring is na uitgifte een halfjaar geldig. Vraag de verklaring alleen aan als je binnen afzienbare tijd concrete plannen hebt om een huis te kopen
  • Een volledig dossier, goede referenties en beoordelingen geeft nog geen totaal beeld van jouw perspectief op de arbeidsmarkt en leidt niet automatisch tot een pespectiefverklaring. Ongeveer 75% van de aanvragers krijgt uiteindelijk de verklaring

LET OP

Soms is een perspectiefverklaring niet nodig, omdat een werkgeversverklaring ook voldoet. Check dit eerst bij een hypotheekadviseur voordat je de aanvraagprocedure start.

AANVRAGEN

We kijken graag samen naar jouw perspectief op de arbeidsmarkt. Zijn de mogelijkheden en kansen goed? Dan helpen wij jou op weg naar een eigen koopwoning door je een perspectiefverklaring te geven. De aanvraagprocedure bestaat uit drie delen:

  1. een online vragenlijst, een persoonlijkheidstest en het compleet maken van je profiel
  2. een gesprek met jouw contactpersoon bij Yacht
  3. de eindevaluatie

start nu de aanvraag