Flexibel werken én een hypotheek

Met de Yacht perspectiefverklaring

De huizenmarkt trekt weer aan. Het gaat beter met de economie en mensen krijgen weer meer vertrouwen in hun financiële toekomst. Een goed moment dus om een koophuis te overwegen! Maar hoe regel je dat, een hypotheek als je flexibel werkt?

Bijna 20% van de totale beroepsbevolking heeft tegenwoordig een flexibele arbeids-overeenkomst. Deze mensen komen vaak moeilijk in aanmerking voor een hypotheek. Banken zijn huiverig om hen een hypotheek te geven, omdat zij uitgaan van de zekerheid die een vast contract biedt. En dat is vaak niet terecht.

Perspectief op de arbeidsmarkt

Yacht vindt dat mensen die werken met een flexibel contract net zo goed een hypotheek moeten kunnen aanvragen als werknemers met een vast contract. Hiervoor hebben wij, samen met Vereniging Eigen Huis en Obvion, de perspectiefverklaring ontwikkeld. Een innovatie op de arbeidsmarkt!

Eén jaar werkzaam via Yacht

Om in aanmerking te komen voor een perspectiefverklaring moet je werkzaam zijn via Yacht en op dit moment tenminste één jaar aaneengesloten werkervaring hebben via Yacht. Met deze perspectiefverklaring kun je via alle hypotheekadviseurs in Nederland en negen grote banken een hypotheek aanvraag indienen. Deelnemende banken zijn: ABN AMRO, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, RegioBank en SNS.

Een eigen koopwoning

Wil jij graag een huis kopen? En denk je dat dit niet kan omdat je flexibel werkt? Start dan de aanvraagprocedure voor een perspectiefverklaring. We kijken dan samen naar jouw perspectief op de arbeidsmarkt. Zijn de mogelijkheden en kansen goed? Dan helpen wij jou graag op weg naar een eigen koopwoning door je een perspectiefverklaring te geven.

Aanvragen

De aanvraagprocedure bestaat uit drie delen:

  1. een online vragenlijst inclusief een persoonlijkheidstest en het compleet maken van je profiel
  2. een gesprek met jouw contactpersoon bij Yacht
  3. de eindevaluatie.

De perspectiefverklaring is een half jaar na uitgifte geldig, vraag de verklaring dus alleen aan als je binnen afzienbare tijd concrete plannen hebt om een huis te kopen.

Start de aanvraagprocedure