Pers

Vraag naar marketing- en communicatieprofessionals stijgt spectaculair

Author Image

Corien Niezing

Manager Communicatie & PR

16 februari 2017

DIEMEN, 16 februari 2017 - Het aantal vacatures voor marketing- en communicatieprofessionals is in het laatste kwartaal van 2016 gestegen naar 28.900. Dat is een stijging van 23% ten opzichte van een jaar terug. In alle regio’s is in meer of mindere mate groei te zien. De provincie Noord-Holland loopt met 8.000 vacatures en 21% groei voorop, gevolgd door Zuid-Holland (6.000 vacatures / +25%) en Noord-Brabant (4.000 vacatures / +23%). Vooral in de regio Amsterdam is er een forse groei in het aantal marketing- en communicatie vacatures. Dat blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen over het vierde kwartaal van 2016’ van Yacht.

Specialisten winnen terrein

De ontwikkeling gaat gelijk op met het herstel van de economie in Nederland. De arbeidsmarkt is weer volop in beweging. Naar verwachting neemt de vraag naar marketing- en communicatieprofessionals ook in 2017 toe. Met name leidinggevenden en managers zijn gewild in deze branche. Denk aan marketing managers (+178%) of hoofd marketing en communicatie (+941%). Daarnaast is er ook veel vraag naar strategisch communicatieadviseurs (+152%) en de meer specialistische functies, zoals een copywriter (+178%) of medewerker online communicatie (+291%).

Frank de Zwart, commercieel manager bij Yacht: ”De groei in de markt herken ik. Ik zie vooral een groei in de vraag door digitalisering. Voor internetmarketingactiviteiten, zoals de productie van YouTube video’s en vloggen, halen bedrijven en overheidsinstellingen zelf de benodigde expertise in huis. Deze vraag is een mooi begin van een nieuwe groeicyclus in de markt.”

Over Yacht

Yacht is dé verbindende kracht tussen professionals en organisaties die het verschil willen maken. Dit doen wij vanuit onze overtuiging dat werk dat ertoe doet mensen gelukkig maakt. Ons doel is optimaal resultaat: professionals uitdagend werk bieden waarmee zij de organisaties van onze opdrachtgevers blijvend verbeteren. Yacht is, vanuit acht kantoren door heel Nederland, actief in acht vakgebieden: IT, Finance, Engineering, Legal, HRM, Marketing & Communications, Supply Chain Management & Procurement en Sociaal Domein. Vanaf 2016 rapporteert Yacht haar vacaturetrends op basis van Jobdigger vacaturedata.

Download infographic

Persvragen?

Neem contact op met onze woordvoerder.

contactperson Image

Corien Niezing

Manager Communicatie & PR

contactperson Image

Ruud Berendsen

PR manager / woordvoerder