Pers

Vraag naar Finance professionals stijgt met 19%

Author Image

Corien Niezing

Manager Communicatie & PR

20 december 2017

DIEMEN, 20 december 2017 – De vraag naar hoogopgeleide finance professionals is met 19% gestegen ten opzichte van 2016. Al vijf jaar achtereen is er een groei te zien in het aanbod van vacatures. Dit blijkt uit een analyse van Yacht over de periode januari tot en met november 2017 in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar.

Het valt op dat gevraagde competenties in vacatures niet overeenkomen met het profiel waaraan een finance professional zou moeten voldoen. De NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) werkt met een visiedocument waarin dit profiel nader staat omschreven. Misja Bouma, Business development manager van Yacht Finance: “Bedrijven willen een professional die zijn tijd ver vooruit is en die raad weet met nieuwe technologie. Bedrijven vragen echter nog op een traditionele manier uit. In vacatures worden gevraagde competenties nog altijd niet aangepast aan wensen van deze tijd. Tel daarbij op dat de overgrote meerderheid van finance professionals momenteel niet zoekt naar een nieuwe functie. Dat maakt de zoektocht naar personeel niet eenvoudiger.” 

Grote stijgers gevraagde vacatures

  • Assistent accountant: +26%    
  • Financial controller: +26%    
  • CFO/ Financieel directeur: +24%    
  • Finance manager: +19%    
  • Auditor: +18%    
  • Business controller: +17%    
  • Assistent controller: +9%    
  • Compliance officer: +7%    
  • Financieel adviseur: -8% 

Over Yacht

Yacht is dé verbindende kracht tussen professionals en organisaties die het verschil willen maken. Dit doen wij vanuit onze overtuiging dat werk dat ertoe doet mensen gelukkig maakt. Ons doel is optimaal resultaat: professionals uitdagend werk bieden waarmee zij de organisaties van onze opdrachtgevers blijvend verbeteren. Yacht is, vanuit acht kantoren door heel Nederland, actief in acht vakgebieden: IT, Finance, Engineering, Legal, HRM, Marketing & Communications, Supply Chain Management & Procurement en Sociaal Domein. Vanaf 2016 rapporteert Yacht haar vacaturetrends op basis van Jobdigger vacaturedata.

Download infographic

Persvragen?

Neem contact op met onze woordvoerder.

contactperson Image

Corien Niezing

Manager Communicatie & PR