Pers

Innovatie wakkert vraag naar Supply Chain professionals aan

Author Image

Corien Niezing

Manager Communicatie & PR

06 juli 2017

DIEMEN, 6 juli 2017 - Het innoveren en optimaliseren van de productieketen zet de industriële en de logistieke sector op scherp. Trends en ontwikkelingen vragen om ondersteuning van professionals met specifieke vaardigheden. Vakkennis alleen is niet meer voldoende. Het aantal vacatures binnen het vakgebied Supply Chain Management steeg dan ook met ruim 19% in het tweede kwartaal ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016.

Functienamen blijven gelijk, functie-inhoud en competenties veranderen

Functienamen in vacatures blijven (vooralsnog) gelijk, maar de functie-inhoud en gevraagde competenties van supply chain professionals veranderen. Bedrijven zijn op zoek naar professionals die kunnen bijdragen aan conceptontwikkeling, implementatie en beheersing van nieuwe concepten in een veranderende omgeving. “Competenties die supply chain professionals daarbij nodig hebben, zijn: een hoog analytisch vermogen, een creatieve en praktische instelling en implementatiekracht”, aldus Hilbrand van der Kooi, directeur SCM&P bij Yacht.

Meest gevraagde functies

Ten opzichte van het tweede kwartaal 2016 laten de functies Logistiek Manager en Supply Chain Manager met 35% en 24% de sterkste groei zien. Beide rollen zijn nodig voor conceptontwikkeling en implementatie. De meest gevraagde functie binnen het vakgebied blijft de functie van Supply Chain Planner met landelijk bijna 1.300 unieke vacatures in het tweede kwartaal van dit jaar. Op landelijk niveau zijn er nu voor elke beschikbare supply chain professional 2,2 vacatures beschikbaar, in de regio Brabant is er zelfs sprake van zeer krappe arbeidsmarkt (3 vacatures per professional).

Van trend naar implementatie

Van der Kooi: “De aanleiding van die krappe arbeidsmarkt is de ongelooflijke innovatiedrang binnen de industriële en logistieke sector. Organisaties zetten trends om in de dagelijkse praktijk en zijn op zoek naar de beste supply chain professionals. Zo geeft big data Koninklijke Vezet de mogelijkheid om in te spelen op weersafhankelijke consumptiepatronen. Het e-commerce-concept Beerwulf stelt Heineken in de gelegenheid om te anticiperen op de groeiende behoefte aan speciale bieren. 3d printing maakt dat Defensie diverse reserve-onderdelen wereldwijd snel en efficiënt beschikbaar kan maken. Automatisering en robotisering van warehouse faciliteiten biedt bedrijven de kans kostenefficiënter te opereren. Afgelopen maand zijn zowel Lidl als Royal Friesland Campina gestart met investeringen in nieuwe warehouse faciliteiten in respectievelijk Roosendaal en Meppel.”

Over Yacht

Yacht is dé verbindende kracht tussen professionals en organisaties die het verschil willen maken. Dit doen wij vanuit onze overtuiging dat werk dat ertoe doet mensen gelukkig maakt. Ons doel is optimaal resultaat: professionals uitdagend werk bieden waarmee zij de organisaties van onze opdrachtgevers blijvend verbeteren. Yacht is, vanuit acht kantoren door heel Nederland, actief in acht vakgebieden: IT, Finance, Engineering, Legal, HRM, Marketing & Communications, Supply Chain Management & Procurement en Sociaal Domein. Vanaf 2016 rapporteert Yacht haar vacaturetrends op basis van Jobdigger vacaturedata.

Download infographic

Persvragen?

Neem contact op met onze woordvoerder

contactperson Image

Ruud Berendsen

PR manager / woordvoerder