Yacht verwelkomt 15 collega’s met een arbeidsbeperking

DIEMEN, 21 mei 2015 - Yacht is verheugd en trots om 15 nieuwe, unieke collega’s te mogen verwelkomen. De nieuwe werknemers zijn aangenomen in de rol van gastheer/gastvrouw en hebben allemaal uiteenlopende arbeidsbeperkingen. In het Yacht kantoor in Utrecht vond op 18 mei met alle betrokken partijen de officiële kick-off plaats van deze bijzondere samenwerking. Het is het startschot voor 15 nieuwe carrières en voor Yacht als inclusieve organisatie.

De 15 ambitieuze collega’s gaan aan de slag verspreid over 8 verschillende Yacht kantoren in Nederland. Eén van de 15 starters is de 28-jarige Arno Rienties, inmiddels al anderhalve maand werkzaam als gastheer/receptionist in het Yacht kantoor in Zwolle. Arno is slechtziend en heeft ruim een jaar gezocht naar een functie waarin hij zijn gevoel voor gastvrijheid helemaal kwijt kan. De kersverse gastheer vertelt: ‘Ik merkte in dat jaar dat bedrijven wel Wajongers aan willen nemen, maar vooral angstig zijn voor de aanpassingen om alles te kunnen faciliteren.’  De nieuwste werknemer van Yacht is blij dat de gevraagde aanpassingen nu geen probleem vormen en hij op basis van zijn vaardigheden is geselecteerd: het ontvangen, te woord staan en (op weg) helpen van klanten.

Gastheren, gastvrouwen en managers

In Utrecht ontmoette Arno ook de andere 14 collega’s die, ondanks hun arbeidsbeperking, een bijzonder gevoel voor gastvrijheid hebben. Voor de werving en selectie van deze groep sloeg Yacht begin dit jaar de handen ineen met Randstad Participatie; een onderdeel van Randstad dat 100% focus heeft op de bemiddeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. (Foto Rob van Hilten)

Yacht verbindt professionals en opdrachtgevers

Dat gebeurt onder andere door bijzondere ontmoetingen tot stand te brengen en daarom heeft een eerste aanspreekpunt op een kantoor een bijzondere rol. Zodoende gingen Yacht en Randstad Participatie op zoek naar 15 kandidaten die van een gesprek een bijzondere ontmoeting kunnen maken. Het resultaat maakt directeur Yacht Ton Hopmans trots:  ‘Bijzondere ontmoetingen zijn inderdaad heel belangrijk binnen Yacht. Deze mensen zijn puur daarop geselecteerd en kunnen dat als geen ander faciliteren.’

De kick-off in Utrecht werd om verschillende redenen een memorabele bijeenkomst. Het is de officiële start van 15 nieuwe carrières. Het is het eerste zichtbare resultaat van de samenwerking tussen Yacht en Randstad Participatie. En het is het startschot voor Yacht als inclusieve organisatie. Want, bij deze 15 collega’s blijft het niet. Er wordt nu gekeken in welke functies Yacht zich nog meer zou kunnen versterken met werknemers met een arbeidsbeperking. Diversiteit wordt niet als een probleem gezien, maar juist als rijkdom. Ton Hopmans bevestigt: ‘  We willen een organisatie zijn waar, letterlijk en figuurlijk, mogelijkheden centraal staan en niet de beperkingen. Ik ben ongelooflijk trots op al onze mensen die dagelijks het verschil willen maken. Iedereen houdt van zijn vak en iedereen haalt het beste uit zichzelf. Beperking of geen beperking, die drijfveer hebben we bij Yacht allemaal.’