Persberichten

Vraag naar marketing- en communicatieprofessionals stijgt spectaculair

Maarten Hagg | Marketing & Communications

DIEMEN, 16 februari 2017 - Het aantal vacatures voor marketing- en communicatieprofessionals is in het laatste kwartaal van 2016 gestegen naar 28.900. Dat is een stijging van 23% ten opzichte van een jaar terug. In alle regio’s is in meer of mindere mate groei te zien. De provincie Noord-Holland loopt met 8.000 vacatures en 21% groei voorop, gevolgd door Zuid-Holland (6.000 vacatures / +25%) en Noord-Brabant (4.000 vacatures / +23%). Vooral in de regio Amsterdam is er een forse groei in het aantal marketing- en communicatie vacatures. Dat blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen over het vierde kwartaal van 2016’ van Yacht.

lees verder

Vraag naar salesmedewerkers verviervoudigd in een jaar

Maarten Hagg | Marketing & Communications

DIEMEN, 25 juli 2016 - De vraag naar salesmedewerkers is met 444% gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal vorig jaar. De ontwikkeling is kenmerkend voor het vakgebied Marketing, Sales en Communicatie. Het valt op dat naast de vraag naar salesmedewerkers ook de vraag naar marketingmedewerkers, salesmanagers en accountmanagers sterk stijgt. Ook online marketeers zijn gewild. Het aanbod van professionals in genoemde functies is echter schaars. Dit blijkt uit de periodieke arbeidsmarktanalyse van Yacht.

lees verder

Veel meer tijdelijke opdrachten dan vaste communicatiefuncties

Maarten Hagg | Marketing & Communications

DIEMEN, 14 april 2016 - De groei in vacatures in marketing, communicatie en sales zet door. In het eerste kwartaal was de groei 12% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2015. Bedrijven zijn nog wel voorzichtig: tijdelijke en interim functies groeien het snelst, blijkt uit arbeidsmarktonderzoek van Yacht.

lees verder

Agile Consortium International start chapter voor Marcom professionals

Maarten Hagg | Marketing & Communications

BRUSSEL / DIEMEN, 4 februari 2016. Vanmorgen lanceerde Agile Consortium International haar chapter voor Marketing en Communicatie tijdens de opening van het Agile Leadership congres in Brussel. Jeremy Curtin, voorzitter van het chapter en directeur Digital Experience bij Liberty Global, bracht een kort statement met de visie, missie en eerste activiteiten.

lees verder

Grenzen IT en marketing vervagen in rap tempo

Maarten Hagg | IT, Marketing & Communications

DIEMEN, 27 januari 2016 - Een baan in de marketing of communicatie was in 2015 weer wat makkelijker te vinden. Het aantal vacatures steeg met 16% tot ruim 33.000 ten opzichte van 2014. Vooral functies op het snijvlak van IT en Marketing - zoals Web-ontwikkelaar, User interface designer, CRM consultants - lieten een groei zien. Daar steeg het aantal vacatures met maar liefst 30% tot 19.000 vacatures. Dit blijkt uit arbeidsmarktonderzoek van Yacht.

lees verder