Persberichten

Overheid en bedrijfsleven strijden om juridisch talent

Maarten Hagg | Legal

DIEMEN, 17 februari 2017 - Het aantal juridische vacatures is in het vierde kwartaal van 2016 gestegen met 64% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Zowel binnen de overheid als in het bedrijfsleven is de groei zichtbaar. De juridische arbeidsmarkt is volop in beweging, een trend die zich lijkt door te zetten in 2017. Dit blijkt uit de analyse "Trends en ontwikkelingen op de Legal arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2016" van Yacht.

lees verder

Vraag naar overheidsjuristen groeit

Maarten Hagg | Legal

DIEMEN, 10 november 2016 - Het aantal juridische vacatures stijgt nog steeds. Het derde kwartaal laat een stijging zien van 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen op de Legal arbeidsmarkt over het derde kwartaal van 2016’ van Yacht.

lees verder

Vraag naar bedrijfsjuristen daalt met 38%

Maarten Hagg | Legal

DIEMEN, 21 juli 2016 - In het tweede kwartaal van dit jaar daalde de vraag naar Legal counsels en bedrijfsjuristen met 38%. Dat is opvallend omdat het werk voor bedrijfsjuristen zich steeds verder opstapelt en medewerkers in deze functie steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Dit stelt Yacht naar aanleiding van de analyse ‘Trends en ontwikkelingen op de Legal arbeidsmarkt over het tweede kwartaal van 2016’.

lees verder

Markt op zoek naar medior juristen

Maarten Hagg | Legal

DIEMEN, 26 april 2016 - Het aantal juridische vacatures is in het eerste kwartaal met meer dan 34% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De grootste vraag komt nog steeds vanuit de zakelijke dienstverlening (+45%) en de intermediairs (+40%). Dit blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen op de Legal arbeidsmarkt over het eerste kwartaal van 2016’ van Yacht.

lees verder

Dreigend tekort aan ervaren juristen

Maarten Hagg | Legal

DIEMEN, 5 februari 2016 - Het aantal juridische vacatures is in het vierde kwartaal met meer dan 25% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De grootste vraag komt nog steeds vanuit de zakelijke dienstverlening (+47%) en de intermediairs (+17%). Maar ook de overheid zoekt naarstig naar juristen. Deze sector laat een stijging van 36% zien van het aantal juridische vacatures. Dit blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen op de Legal arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2015’ van Yacht.

lees verder