Persberichten

Vactureteksten voor IT’ers hopeloos ouderwets

Maarten Hagg | IT

DIEMEN, 25 januari 2018 - Uit een analyse van ruim 100.000 IT-vacatures over 2017 door Yacht blijkt dat werkgevers weinig inspelen op de veranderende profielen van IT’ers. Organisaties zetten sterk in op snelheid en efficiency met de introductie van werkwijzen als Agile, Scrum en User-Centric design, maar vergeten in vacatures te vragen naar competenties die nodig zijn bij het werk in dit vakgebied. Klantgerichtheid, bepaald geen overbodige luxe als functie-eis voor de hedendaagse IT’er, staat op plek 150 (!) van gevraagde kwaliteiten in vacatures.

lees verder

STRIJD TUSSEN OVERHEID EN BEDRIJFSLEVEN OM IT-TALENT

Maarten Hagg | IT

DIEMEN, 30 juni 2017 - Ook het tweede kwartaal van 2017 laat een stijging zien in de vraag naar hoogopgeleide IT’ers, namelijk een groei van 32% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen over het tweede kwartaal van 2017’ van Yacht. De aanhoudende groei in vraag naar IT’ers lijkt vooral overheidsorganisaties parten te spelen in hun IT ambities. Waar de groei in de vraag naar hoogopgeleide IT’ers afgelopen kwartaal voor de gehele markt 32% steeg, stak de overheid daar met een groei van 65% met kop en schouders bovenuit.

lees verder

Ook sterrenkundige en natuurkundige kan IT-er worden

Maarten Hagg | IT

DIEMEN, 10 februari 2017 - Het aantal vacatures voor IT starters laat in het laatste kwartaal van 2016 een forse stijging zien. De vraag is 34% hoger dan een jaar eerder. De totale groei van vacatures in het vakgebied IT bedraagt 26%. Dat blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen over het vierde kwartaal van 2016’ van Yacht. De vraag naar professionals is zelfs zo groot dat bedrijven ook open staan voor talent met uiteenlopende vooropleidingen, bijvoorbeeld sterrenkunde, psychologie en natuurkunde.

lees verder

Vraag naar IT-er stijgt minder hard

Maarten Hagg | IT

DIEMEN, 9 november 2016 - De vraag naar IT-ers groeit nog steeds, maar minder hard dan voorheen. In het derde kwartaal van dit jaar steeg de vraag naar hoogopgeleide professionals met 5% ten opzichte van 2015. In 2015 steeg de vraag nog met 60% ten opzichte van 2014. Het valt op dat de vraag naar web- en multimediaontwikkelaars in een jaar tijd bijna is verdubbeld. Dat blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen over het derde kwartaal van 2016’ van Yacht.

lees verder

IT-er financieel beter af buiten de Randstad

Maarten Hagg | IT

DIEMEN, 20 juli 2016 - Professionals in IT zijn steeds minder afhankelijk van de Randstad. Naar verhouding stijgt het aanbod van IT vacatures buiten de Randstad harder dan daarbinnen. In de Randstad stagneert het aanbod zelfs. Het aantal vacatures in de provincies steeg het afgelopen kwartaal met gemiddeld 10% ten opzichte van kwartaal twee van 2015. In de Randstad steeg het aanbod met slechts 2%. Met nagenoeg een vergelijkbaar salaris wordt verhuizen naar buitengebieden aantrekkelijker omdat uitgaven voor levensonderhoud daar lager liggen. Dat stelt Yacht naar aanleiding van de analyse ‘Trends en ontwikkelingen over het tweede kwartaal van 2016’.

lees verder

Aantal IT vacatures groeit minder snel dan in 2015

Maarten Hagg | IT

DIEMEN, 12 mei 2016 - Het aantal vacatures in de IT sector groeit nog steeds, maar minder snel dan in 2015. Een uitzondering is het aantal vacatures voor hoogopgeleide IT’ers die in het eerste kwartaal van 2016 met 7% steeg ten opzichte van het vierde kwartaal van 2015. Opmerkelijk is dat in het gevecht om kandidaten voor schaarstefuncties, zoals software ontwikkelaars en database ontwerpers en ontwikkelaars, gemiddeld 14% stijging in de geboden salarissen te zien is. Dit blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht.

lees verder

Vraag IT professionals blijft hoog

Maarten Hagg | IT

DIEMEN, 18 februari 2016 - Het aantal vacatures voor hoogopgeleide IT-ers is in het vierde kwartaal van 2015 met 12% gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014. Over het gehele jaar 2015 stijgt de vraag met 21% ten opzichte van 2014. Dit is volledig in lijn met de duidelijke versnelling die in de markt zichtbaar is op het gebied van digitale transformatie. Dit blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht.

lees verder

Grenzen IT en marketing vervagen in rap tempo

Maarten Hagg | IT, Marketing & Communications

DIEMEN, 27 januari 2016 - Een baan in de marketing of communicatie was in 2015 weer wat makkelijker te vinden. Het aantal vacatures steeg met 16% tot ruim 33.000 ten opzichte van 2014. Vooral functies op het snijvlak van IT en Marketing - zoals Web-ontwikkelaar, User interface designer, CRM consultants - lieten een groei zien. Daar steeg het aantal vacatures met maar liefst 30% tot 19.000 vacatures. Dit blijkt uit arbeidsmarktonderzoek van Yacht.

lees verder